Şimdi Ara

Telefonum hacklendi, çaresizim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çıldıracağım. iPhone 7 kullanıcısıyım, iOS 10. İlk penis büyütme mesajları gelmeye başladı (hepsi birbirinden farklı numaralar ve yurtdışı!) sonra insta hesabıma başkası tarafından girildiğini fark ettim. Tüm şifrelerimi değiştirdim. Ardından bugün fark ettim ki, Spotify hesabımdan birkaç şarkı aratılmış (son arananlarda gözüküyor). Hatta bir tane penis büyütme SMS'i tam Spotify'dan şifremi değiştirirken geldi. Bir tane Spotify şifre değiştirme maili de ben istemeden geldi (kısa aralıklarla 2 adet geldi mail, ben 1 kez talep etmiştim) Şu an belki bu yazdıklarım okunuyor veya görüntü/ses kaydı alınıyor. Korkuyorum yani açıkçası. Şifreleri değiştirsem de yine bir başkası giriş yapıyor. Kimseye vermedim telefonumu falan kullanması için. Ne yapmalıyım? Cidden şu an çok çaresiz hissediyorum ve stresliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 31 Ağustos 2018; 0:53:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonun Hacklendiyse: Kapsamlı Bir Kılavuz

Telefonunuzun hacklenmesi stresli ve korkutucu bir deneyim olabilir ancak çaresizliğe kapılmamalısın. Bu kılavuz, hacklenen bir telefonu düzeltmek için adım adım bir yol haritası sunarak sorunu çözmene yardımcı olacaktır.

Hacklenen Bir Telefonun Belirtileri

Telefonun hacklendiğini anlamak için birkaç belirti vardır:

• Bilmediğin uygulamalar veya mesajlar
    • Anormal pil tüketimi
    • Gizli arka plan işlemleri
    • Bilmediğin kişilerden gelen aramalar veya mesajlar

Hacklenen Telefonu Düzeltme Adımları:

1. Telefonunu Güvenli Mod'a Al: Bu, üçüncü taraf uygulamaların çalışmasını geçici olarak devre dışı bırakır ve kötü amaçlı yazılımın yayılmasını önler.
    2. Şüpheli Uygulamaları Kaldır: Bilinmeyen veya şüpheli görünen uygulamaları cihazından kaldır.
    3. Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Bu, telefonunu tamamen fabrika ayarlarına döndürür ve kötü amaçlı yazılımı siler. Ancak tüm verilerini kaybedeceğini unutma.
    4. Antivirüs Yazılımı Yükle: Güvenilir bir antivirüs yazılımı, kötü amaçlı yazılımları tespit edip kaldırarak telefonunu korumaya yardımcı olur.
    5. Parolalarını Değiştir: Hacklenen tüm hesaplarının, özellikle finansal hesaplarının parolalarını değiştir.
    6. Kimlik Hırsızlığı Uyarısında Bulun: Hacklenen telefonunda kişisel bilgiler varsa, kimlik hırsızlığı uyarısında bulunmayı düşün.

Gelecekteki Saldırıları Önleme:

Telefonunu gelecekteki saldırılara karşı korumak için şu adımları atabilirsin:

• Güçlü parolalar kullan
    • Şüpheli e-postalara veya mesajlara tıklama
    • Yalnızca güvenilir uygulamaları indir
    • Telefonunun işletim sistemini güncel tut
    • Antivirüs yazılımını düzenli olarak çalıştır

Sonuç

Telefonun hacklenmesi korkutucu olabilir ancak bu kılavuzdaki adımları izleyerek sorunu çözebilir ve telefonunu tekrar güvende tutabilirsin. Önemli olan, durumu sakin bir şekilde değerlendirmek ve sorunu çözmek için hemen harekete geçmektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • telefonu bilgisayardan güncel itunes ile dfu modda ,yedeksiz yeni iphone olarak sıfırlayıp .yeni bir icloud hesabıyla kullanmalısın. nasıl yapılacağını sorarsan google ve youtube araştırsan bulabilirsin. spotify premium ise yardım hattından destek al durumu izah et yardımcı olurlar . spotify free kullanyorsan yeni bir emaille yeni bir spotify hesap oluşturup kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslannn -- 31 Ağustos 2018; 1:36:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslannn A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ancak neden yeni bir iCloud hesabı? O hesabı şifre değiştirerek kurtaramaz mıyım? Şu an kurtaramam gibi çünkü telefonumda virüs/zararlı yazılım (ne deniyorsa artık :( ) gibi bir şey olmalı.

• Çözümü basit. Sim kartını akıllı olmayan bir cihaza tak. Daha sonra kullandığın ana mail ne ise ona telefon numaranı ekleyip iki adımlı doğrulamayı aç. Sonra da şifreni değiştir. Daha sonra icould hesabına da numaranı ekle ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştir ve şifreni de yine güvenlik için değiştir. Sonra telefona DFU modunda yazılım flasla. Telefonu açmadan önce tüm hesaplarındaki (instagram vs) şifreni değiştir. Sonra sim kartı iPhone’una tak ve yeni bir cihaz olarak baştan başla kullanmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 31 Ağustos 2018; 2:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctrl-alt-delete

Çözümü basit. Sim kartını akıllı olmayan bir cihaza tak. Daha sonra kullandığın ana mail ne ise ona telefon numaranı ekleyip iki adımlı doğrulamayı aç. Sonra da şifreni değiştir. Daha sonra icould hesabına da numaranı ekle ve iki adımlı doğrulamayı etkinleştir ve şifreni de yine güvenlik için değiştir. Sonra telefona DFU modunda yazılım flasla. Telefonu açmadan önce tüm hesaplarındaki (instagram vs) şifreni değiştir. Sonra sim kartı iPhone’una tak ve yeni bir cihaz olarak baştan başla kullanmaya.
    +1905👍🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Yazılım flaşlama işlemini hiç yapmadım. İnternetten birkaç kaynağa baktım da tam anlayamadım. iOS 10.3.3 kullanıyorum ve versiyonun aynı kalmasını istiyorum. Hangi kaynaktan bakmalıyım nasıl yapıldığına, fabrika ayarlarına döndürmekten farklı bir işlem anladığıma göre bu dediğiniz. Ve de eski bir Apple bilgisayarla yapacağım, ona bulaşma ihtimali var mıdır? Veya tam bu işlem yapılırken bi aksilik/hata çıkarsa telefonun brick olup açılmama ihtimali var mı? Garantisi var, servis uğraşıp yapar mı bunu yoksa direk fabrika ayarlarına döndürüp uğraşmaz mı? Son olarak bu sim kartı başka telefona takmasam sıkıntı olur mu? Telefondan çıkarırım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 31 Ağustos 2018; 11:23:41 >
  • 10.3.3ü artık kuramazsınız maalesef.

• Emin misiniz? Şu an telefonum 10.3.3 ama? Bir de nasıl sıfırlayabilirim telefonu?
    apple support
    iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı silme
    https://support.apple.com/tr-tr/HT201274
    bu linktekiyle üstte bahsedilen dfu yöntemi aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 31 Ağustos 2018; 13:37:23 >

• Telefonun hacklenmez, sen hacklenmişsin. Gönül rahatlığıyla telefonuna hiçbirşey yapmadan şifreni değiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

Emin misiniz? Şu an telefonum 10.3.3 ama? Bir de nasıl sıfırlayabilirim telefonu?https://support.apple.com/tr-tr/HT201274 bu linktekiyle üstte bahsedilen dfu yöntemi aynı mı?
    DFU sıfırdan yazılım atmak demek ve güncel sürüm dışında bir sürüm flashlayamazsınız cihaza. Linkteki yöntem telefonu sıfırlıyoyor onu da yapabilirsiniz. Üstteki arkadaş doğru demiş hacklenen cihaz değil sizin hesaplar.
  • İlk önce Instagram hesabımda takip etmediğim bir adamı takip ediyor gözüktüğüm ve arama çubuğuna tıklayınca çıkan önerilenlerde hiç girmediğim profiller çıktıği için tüm şifrelerimi değiştirmiştim. Sonrasında da dediğim gibi Spotify son arananlarda aratmadığım alakasız şarkılar gözüküyordu. Yani şifremi değiştirmeme rağmen yine hesaplarımdan birine girildi. Bu durumda bu neyden kaynaklanıyor? Ben telefonumda zararlı bir yazılım/keylogger/malware vb olabileceğine kanaat getirdim şifreleri değiştirdikten sonra tekrar olunca. Ama siz dahil bir sürü kişi de var onla alakası olmadığını söyleyen. Bazıları da sıfırla diyor. Yanlış anlaşılmasın, sizlere veya bir başkasına kötü laf söylemek değil amacım. Ne yapacağım hakkında bir fikrim yok şu an. Spotify'la mailleşmeye başladım. İlk önce hesabı güvence altına aldık felan diye mail geldi, şifremi kabul etmedi. " Hesap sahibi olduğunu doğrulayabilmemiz için, (son 30 gün içinde) Spotify'ı kullandığın tüm cihazların markasını, modelini ve işletim sistemi bilgilerini bize yaz lütfen." diyince yazdım benimkini. Sonra bağlantı gönderdiler sıfırla şifreyi diye. Sonra sordum hangi cihazlardan/konumlardan erişildi hesaba son bir haftada diye. Apple iPhone 7 iOS 10.3.3 dedi sadece. Konuma bakamıyormuş. Uzaktan erişimle benim telefondan arka planda bağlanma vb her şey aklıma geliyor yani. Veya mikrofonuma, kamerama erişmeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

İlk önce Instagram hesabımda takip etmediğim bir adamı takip ediyor gözüktüğüm ve arama çubuğuna tıklayınca çıkan önerilenlerde hiç girmediğim profiller çıktıği için tüm şifrelerimi değiştirmiştim. Sonrasında da dediğim gibi Spotify son arananlarda aratmadığım alakasız şarkılar gözüküyordu. Yani şifremi değiştirmeme rağmen yine hesaplarımdan birine girildi. Bu durumda bu neyden kaynaklanıyor? Ben telefonumda zararlı bir yazılım/keylogger/malware vb olabileceğine kanaat getirdim şifreleri değiştirdikten sonra tekrar olunca. Ama siz dahil bir sürü kişi de var onla alakası olmadığını söyleyen. Bazıları da sıfırla diyor. Yanlış anlaşılmasın, sizlere veya bir başkasına kötü laf söylemek değil amacım. Ne yapacağım hakkında bir fikrim yok şu an. Spotify'la mailleşmeye başladım. İlk önce hesabı güvence altına aldık felan diye mail geldi, şifremi kabul etmedi. " Hesap sahibi olduğunu doğrulayabilmemiz için, (son 30 gün içinde) Spotify'ı kullandığın tüm cihazların markasını, modelini ve işletim sistemi bilgilerini bize yaz lütfen." diyince yazdım benimkini. Sonra bağlantı gönderdiler sıfırla şifreyi diye. Sonra sordum hangi cihazlardan/konumlardan erişildi hesaba son bir haftada diye. Apple iPhone 7 iOS 10.3.3 dedi sadece. Konuma bakamıyormuş. Uzaktan erişimle benim telefondan arka planda bağlanma vb her şey aklıma geliyor yani. Veya mikrofonuma, kamerama erişmeleri.
    Ayarlardan sıfırlasaydınız hocam bugüne kadar neden yapmadınız ? Sistem dosyaları hariç ne var en yok temizlenir. Kurduğunuz uygulamalara/girdiğiniz linklere de emin olmadan girişmeyin hiçbir zaman.

• Apple destekteki yazıştığım adam iTunes ile yapın , öbür türlü yaparsanız yazılımınız silinmez dedi.

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    O zaman 11.4.1 kuracaksınız mecbur.

• iCloud üzerinden sıfırlarsanız aynı sürümde kalırsınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.