Şimdi Ara

Amerika'dan Sony STR-DN850 Almayı Düşünüyorum , Riskli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

üstatlar, uzun süre sonra bütçe ayırabildiğim sinema odası projeme Sony STR-DN850 ile başlamayı düşünüyorum. Sony STR-DN840/1040 serisinin 2014 versiyonu olarak çıkan avr'ler için yorumlar çok olumlu.
    Sony STR-DN1040 düşünüyordum ancak , amazon'da çok yazılan hdmi problemleri nedeni ile Sony STR-DN850'e kaydım.
    Eşim Eylül başında Amerika'ya gidiyor , fiyat açısından cazip olduğundan ( 450usd ) aldırmak istiyorum , ancak bir endişem var.
    110v-220v dönüştürücü ile (trafo) bu sistemi kullanırsam sisteme bir zarar verir miyim ? Ya da bir performans problemi oluşturur muyum ?
    Bir de zaten garanti dışı kalacağı için , direk olarak avr içindeki trafoyu değiştiren ustalar varmış, bunu önerir misiniz ?
    Görüş ve önerilerinize çok ihtiyacım var ,
    Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jobo_Couerto -- 13 Ağustos 2014; 23:08:49 >

• Jobo_Couerto J kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Amerika'dan Sony almayın. Çünkü Sony'nin Türkiye satış fiyatları yurtdışı ile benzer oluyor. Mesela 2013 Aralık ayında burada 1200TL'ye satılan Sony STR-DN840 modeli yurtdışında da aynı fiyattı. Hatta forumdan benimle birlikte 3-4 arkadaş daha almıştı. Ki yakın zamanda 850'de benzer bir fiyattan TR'ye gelecektir. 450 USD, bugünkü 2,15TL'lik kurdan 967 TL yapıyor. Üstüne 150-200 TL'de trafo alsanız, hiçbir farkı olmayacak.

Bu sebeple yurtdışından Türkiye'de yurtdışına göre çok daha pahalı satılan Onkyo, Marantz gibi markalardan almak daha mantıklı. Mesela ben, haziran sonunda Almanya'dan Onkyo TX-NR828 model bir AVR aldım. TR fiyatı 3500-4000 TL arası iken, ben 2000 TL'ye aldım. Hatta ilk başta çok beğenmedim diye forumda yazınca 2 kişi direkt ben sizden 2200-2300 TL gibi bir rakama alabilirim diye haber verdi :-) Bu sebeple yurtdışından ürün alırken 2.el satarken çok zorlanmayacağınız yada ciddi fiyat farkı olan ürünler alınız.

Ek olarak, ilk AVR'm Onkyo 509'du ve Fransa'dan getirmiştim. Sağolsun teledünyanın kutusu 3 hdmi girişini bozunca satmak zorunda kaldım ve zarar etmeden aldığım fiyata satmış oldum. Ondan sonra evlilik sebebi ile boç harç fazla olunca, bütçeyi fazla zorlamadan Sony'de çalışan arkadaşımın özel indirimi ile Sony STR-DN 840 aldım. Açıkçası benzer fiyatlarda ürünler olmasına rağmen Onkyo sinema'da çok daha başarılıydı. Sony'de bir türlü arka hoparlörler istediğim gücü ve çevresel etkiyi vermiyordu. Daha sonra yine yurtdışından Onkyo 828'i alınca Sony'i sattım ve o özlediğim çevresel sesi tekrar yakalamış oldum. Açıkçası o inceleme siteleri ürünün airplay gibi ek özellikleri yüzünden o puanları vermişler. Sinemada istediğim sesi alamadıktan sonra istediği kadar airplay olsun.

Bu arada Sony AVR'nin ön usb girişi ntfs formatlı usb diskleri tanımıyordu. Benim 2011 model olan Onkyo bile 500gb'lık harici diski görüp, tüm flacları çalıyordu. Sony bu konuda biraz muhafazakar. Benzer şeyler Sony TV'de de mevcut ama Tv'nin o özelliklerini kullanmadığım için etkilenmedim şahsen.

Sony'nin üst seviye ES serisi AVR'leri çok övülse de, benim giriş-orta seviye Sony AVR deneyimim beni çok memnun etmedi. Bu sebeple sinema için giriş ve orta seviyede kesinlikle Onkyo öneririm. Ki yurtdışından alma şansınız varken kesinlikle Onkyo diyorum. Geçen senenin Sony 1040 ile denk modeli olan Onkyo TX-626 amazon'da 400-500 $ civarında. Hatta büyük medya marketlerde yeni seri olan 636 çıktığı için stok eritme amacıyla daha da ucuza alınabilir. Misal benim aldığım 828 modelinin ilk çıkış fiyatı 1000 € idi. Ben aldığımda yeni seri çıktığı için 720 €'ya aldım. Yani şuan eski seriden uygun fiyata almak için en iyi zaman.

Tabii bu arada bu cihazlar 10-13kg civarı ürünler. Eşinizin taşıma sorunu olabilir, onu baştan hatırlatayım :-). Sonra başıma iş açtın diye sıkıntı yaşamayın Şahsen ben 20kg'lık koliyi taşırken bir erkek olarak bile bir dünya söylendim.

Bu arada aklıma gelmişken forumda bir iki arkadaş Onkyo 626 AVR'lerini satıyor. Onlarla da bir irtibata geçin, fiyat alın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim ,
    Gerçekten çok doğru söyledikleriniz, yeni bir çakra açtınız , çok sağolun.
    bu durumda diğer alternatifim olan onkyo-nr-636'ya yöneleceğim.
    Bu model 4k@60hz destekleyen tek avr aynı zamanda. Böylece güncelliğini koruyacaktır.

Peki , voltaj trafosu ile kullanımda sorun yaşar mıyım , ne dersiniz ?
    Bir de bu HDMI girişlerinin bozulma probleminin nasıl aştınız ? Hatalı bir şey yapıp , başıma dert almayayım :)
  • Jobo_Couerto J kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Hdmi giriş arızası genelde uydu kutularının antenden gelen kaçak elektriği filtreleyemeyip hdmi kablo vasıtası ile AVR'ye aktarması sebebiyle oluyor.

Sorunun çözümü ise çok basitmiş. İnsan bazen hayret ediyor
    Teknosa vs gibi medya marketlerde satılan 40tl'lij şu priz tüm sorunlarımı çözdü.
    http://m.teknosa.com/urun/ses-ve-goruntu/tunçmati̇k-tsk0758-surgepro-2li̇-akim-korumali-pri/110271180

Uydudan gelen kabloyu önce bu prize bağlıyorsunuz, priz sinyali filtreledikten sonra başka bir kablo ile uydu cihazına bağlıyorsunuz. Yaklaşık 10 aydır bu şekilde kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Kesinlikle Amerika'dan Sony almayın. Çünkü Sony'nin Türkiye satış fiyatları yurtdışı ile benzer oluyor. Mesela 2013 Aralık ayında burada 1200TL'ye satılan Sony STR-DN840 modeli yurtdışında da aynı fiyattı. Hatta forumdan benimle birlikte 3-4 arkadaş daha almıştı. Ki yakın zamanda 850'de benzer bir fiyattan TR'ye gelecektir. 450 USD, bugünkü 2,15TL'lik kurdan 967 TL yapıyor. Üstüne 150-200 TL'de trafo alsanız, hiçbir farkı olmayacak.

Bu sebeple yurtdışından Türkiye'de yurtdışına göre çok daha pahalı satılan Onkyo, Marantz gibi markalardan almak daha mantıklı. Mesela ben, haziran sonunda Almanya'dan Onkyo TX-NR828 model bir AVR aldım. TR fiyatı 3500-4000 TL arası iken, ben 2000 TL'ye aldım. Hatta ilk başta çok beğenmedim diye forumda yazınca 2 kişi direkt ben sizden 2200-2300 TL gibi bir rakama alabilirim diye haber verdi :-) Bu sebeple yurtdışından ürün alırken 2.el satarken çok zorlanmayacağınız yada ciddi fiyat farkı olan ürünler alınız.

Ek olarak, ilk AVR'm Onkyo 509'du ve Fransa'dan getirmiştim. Sağolsun teledünyanın kutusu 3 hdmi girişini bozunca satmak zorunda kaldım ve zarar etmeden aldığım fiyata satmış oldum. Ondan sonra evlilik sebebi ile boç harç fazla olunca, bütçeyi fazla zorlamadan Sony'de çalışan arkadaşımın özel indirimi ile Sony STR-DN 840 aldım. Açıkçası benzer fiyatlarda ürünler olmasına rağmen Onkyo sinema'da çok daha başarılıydı. Sony'de bir türlü arka hoparlörler istediğim gücü ve çevresel etkiyi vermiyordu. Daha sonra yine yurtdışından Onkyo 828'i alınca Sony'i sattım ve o özlediğim çevresel sesi tekrar yakalamış oldum. Açıkçası o inceleme siteleri ürünün airplay gibi ek özellikleri yüzünden o puanları vermişler. Sinemada istediğim sesi alamadıktan sonra istediği kadar airplay olsun.

Bu arada Sony AVR'nin ön usb girişi ntfs formatlı usb diskleri tanımıyordu. Benim 2011 model olan Onkyo bile 500gb'lık harici diski görüp, tüm flacları çalıyordu. Sony bu konuda biraz muhafazakar. Benzer şeyler Sony TV'de de mevcut ama Tv'nin o özelliklerini kullanmadığım için etkilenmedim şahsen.

Sony'nin üst seviye ES serisi AVR'leri çok övülse de, benim giriş-orta seviye Sony AVR deneyimim beni çok memnun etmedi. Bu sebeple sinema için giriş ve orta seviyede kesinlikle Onkyo öneririm. Ki yurtdışından alma şansınız varken kesinlikle Onkyo diyorum. Geçen senenin Sony 1040 ile denk modeli olan Onkyo TX-626 amazon'da 400-500 $ civarında. Hatta büyük medya marketlerde yeni seri olan 636 çıktığı için stok eritme amacıyla daha da ucuza alınabilir. Misal benim aldığım 828 modelinin ilk çıkış fiyatı 1000 € idi. Ben aldığımda yeni seri çıktığı için 720 €'ya aldım. Yani şuan eski seriden uygun fiyata almak için en iyi zaman.

Tabii bu arada bu cihazlar 10-13kg civarı ürünler. Eşinizin taşıma sorunu olabilir, onu baştan hatırlatayım :-). Sonra başıma iş açtın diye sıkıntı yaşamayın Şahsen ben 20kg'lık koliyi taşırken bir erkek olarak bile bir dünya söylendim.

Bu arada aklıma gelmişken forumda bir iki arkadaş Onkyo 626 AVR'lerini satıyor. Onlarla da bir irtibata geçin, fiyat alın.

Genelde yazdıklarınıza katılsam da kendi açımdan bazı noktalarda katılmadığımı belirtmeliyim. 2 ayrı oda da sinema ve stereo sistem kurmuş (3. sü de Sony ile kuruluyor) ve Denon kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Sony STR-DN840 son derece iyi bir AVR. Bir kere stereo performansı kesinlikle Denon'ların önünde. Sinema performansı ise eğer düzgün kurulum yapılırsa Denon'u aratmıyor. Ancak Denon'ların daha kolay kurulduğunu belirtmeliyim.(Sony biraz ince ayar gerektiriyor)

Kişisel olarak ben de Onkyo'ların sinema performansını beğenmediğim için mesela Denon tercih etmiştim zamanında. Ama aynı kategoride Onkyo-Sony kıyası yaptığımda kesin olarak Sony diyorum. Üstelik Sony'nin Türkiye içinde belirttiğiniz gibi bir şansı da var. Yani yurtdışında neyse fiyatı, burada da aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jobo_Couerto

Forum camiasına selamlar ,

üstatlar, uzun süre sonra bütçe ayırabildiğim sinema odası projeme Sony STR-DN850 ile başlamayı düşünüyorum. Sony STR-DN840/1040 serisinin 2014 versiyonu olarak çıkan avr'ler için yorumlar çok olumlu.
    Sony STR-DN1040 düşünüyordum ancak , amazon'da çok yazılan hdmi problemleri nedeni ile Sony STR-DN850'e kaydım.
    Eşim Eylül başında Amerika'ya gidiyor , fiyat açısından cazip olduğundan ( 450usd ) aldırmak istiyorum , ancak bir endişem var.
    110v-220v dönüştürücü ile (trafo) bu sistemi kullanırsam sisteme bir zarar verir miyim ? Ya da bir performans problemi oluşturur muyum ?
    Bir de zaten garanti dışı kalacağı için , direk olarak avr içindeki trafoyu değiştiren ustalar varmış, bunu önerir misiniz ?
    Görüş ve önerilerinize çok ihtiyacım var ,
    Çok teşekkürler.

Sony STR-DN850 modeli Türkiye'ye gelmeyecek. Sony Türkiye AVR piyasasından kar marjlarının düşüklüğü sebebiyle çekiliyor. BU nedenle 840 veya bulabilirseniz 1040 hala çok iyi bir alternatif.

1040' da yaşanan HDMI problemleri her amfi için geçerli. Ben 3 kez Denon AVR'nin girişlerini yaktım mesela. Bu sebeple akım koruyucu prize uydu cihazlarından veya teledünya vb cihazdan gelen sinyal kablosunun takılması koruma sağlayacaktır. Ancak şunu belirteyim, uydu antenlerinden gelen kabloların bu ara cihazlara takılması sinyal kaybına neden olur. (%5-10) Bu da düşük sinyal aldığınız uydularda sorun yaratır. Eğer uzak uyduları izlemiyorsanız kaliteli bir akım koruyucuyla sorunu çözebilirsiniz.

Yıldırım düşmesi vb gibi durumlarda da işe yarayan akım koruyucular TV'nizin anakartını, panelini ve portlarının yanmasını engelleyebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Genelde yazdıklarınıza katılsam da kendi açımdan bazı noktalarda katılmadığımı belirtmeliyim. 2 ayrı oda da sinema ve stereo sistem kurmuş (3. sü de Sony ile kuruluyor) ve Denon kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Sony STR-DN840 son derece iyi bir AVR. Bir kere stereo performansı kesinlikle Denon'ların önünde. Sinema performansı ise eğer düzgün kurulum yapılırsa Denon'u aratmıyor. Ancak Denon'ların daha kolay kurulduğunu belirtmeliyim.(Sony biraz ince ayar gerektiriyor)

Kişisel olarak ben de Onkyo'ların sinema performansını beğenmediğim için mesela Denon tercih etmiştim zamanında. Ama aynı kategoride Onkyo-Sony kıyası yaptığımda kesin olarak Sony diyorum. Üstelik Sony'nin Türkiye içinde belirttiğiniz gibi bir şansı da var. Yani yurtdışında neyse fiyatı, burada da aynı.

Sony'nin stereo performansı konusunda hem fikirim. Şu an kullandığım neredeyse 3 katı fiyata satılan Onkyo 828 ile stereo olarak hemen hemen aynı diyebilirim. Fakat bir türlü Onkyo'da yakaladığım sinema keyfini yakalayamadım. Ama yine de fiyatına göre oldukça başarılı bir cihaz.

Dediğim gibi ben Onkyo'yu çok uygun fiyata aldığım için ve satarken zarar etmeyeceğimi bildiğim için tekrar Onkyo'ya döndüm. Bir de pre Out çıkışının olması dolayısıyla başka bir stereo amfiyi sisteme dahil edebilecek olmam da tercihimde etkili oldu.

Buradan da anlaşılacağı gibi hifi konusu çok subjektif bir konu. Aynı cihazlar hakkında iki farklı kişinin çok farklı düşünceleri olabiliyor.

• Herkese çok teşekkürler arkadaşlar ,
    Model seçiminde benim için stereo performans da önemli , buna göre bir seçim yaparım , fazlaca da review okuyorum zaten , sağolun ;

Sanırım trafo ile kullanım konusunda bir risk görmüyorsunuz değil mi , aslında benim en korktuğum konu bu , örnekleri vardır diye düşünüyorum ; beni uyaracağınız bir konu olur mu ?
    Ya da bu trafo işinde şunu kullanırsan rahat edersin diyeceğiniz bir tane var mı ?
    İyi akşamlar,
    Saygılar
  • Tekrar selamlar ;
    Konusu geçen 2 hoparlör için de whathifi yenice review yayınladı ( onkyo için bugün öğleden sonra yayınlamış ) , değerli vaktinizi ayırdınız ben de sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.whathifi.com/onkyo/tx-nr636/review -> 3 yıldız. Fiyatı 600 usd
    http://www.whathifi.com/sony/str-dn850/review -> 5 yıldız. Fiyatı 450 usd
    2013 şampiyonu :http://www.whathifi.com/sony/str-dn1040/review -> 5 yıldız. Fiyatı 400 usd

Ben sanırım bu işlerde yeni olduğum için fiyatı da düşük tutmak adına sony'lerden birine gideceğim , başlangıç seviyesinde yeterli olacaklardır muhtemelen.

• Arkadaşlar pionner 1123 ya da 1124 hakkında ne düşünüyorsunuz ben daha çok bluray konser , bluray film ve ps4 ağırlıklı kullanacağım bende abdden aldırmayı düşünüyorum çok daha uygun gibi.

Birde y.dışı bir siteden falan alsam gümrük te kdv dışında bir vergi vs. ödeyecekmiyim bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
  • omer_y_o_g_u_n kullanıcısına yanıt
    Evet ödersiniz. Ürünün türüne göre vergilendirme yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: travers

Evet ödersiniz. Ürünün türüne göre vergilendirme yapılır.

Bu anfi receiverlardan alsam amazondan ne kadar vergi çıkabilir sizce :)

-Birde bu cristmaslarda da vergi alınıyor mu hediye paketi falan yaptırtıp yollasak
    Ürünlerin uluslararası gümrük kodu var. O koda göre vergi alınıyor. Onu satıcıdan öğrenebilirsiniz.

• quote:

Ürünlerin uluslararası gümrük kodu var. O koda göre vergi alınıyor. Onu satıcıdan öğrenebilirsiniz.

Kafamı çok karıştıyordu bu konu ,Eyvallah hocam çok sağolasın alacağım zaman görüşürüm artık satıcıyla ona göre hareket ederim dün ps4 alınca birkaç ay ertelemek zorunda kaldım :)

Pionnerlar hakkında ne düşünüyorsun ya da bilgin var mı, bluray film çevresel sesleri iyi alabilmek ve konserler için iyi bir seçim mi ?
    Bütçeniz ne kadar olacak ona göre seçim yapalım. O kodu bulursanız ben size vergi oranını bulurum.

• quote:

Bütçeniz ne kadar olacak ona göre seçim yapalım. O kodu bulursanız ben size vergi oranını bulurum.

PİO 1123 Burda 2500 den aşağı yok ama amazon fiyatı 350 dolar ben işte bana gelişi 1000 i geçmese iyi olur diye düşünüyorm vergilerle çünkü daha hoparlörler var birde.

Amazona sorarım olmadı o kodu

biraz daha beklicem mecbur ps4 taksidini biraz eritip alıcam o zamana kadar pionun 1124ler düşer herhalde fiyatı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.