Şimdi Ara

Ankara veya Türkiye de çok ucuza sleeve nerden buluruz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PSU nun kablolarını tek tek sleevelemek istiyorum. Çok fazla sleeve lazım oldugu için fb vb yerlerden almak aşırı maliyetli olacaktır. Ucuza bulabileceğimiz nereler var acaba bilgisi olan varsa çok makbule geçer

• Merhaba,

Bende yakın zamanda yeni sistemimi bitirdim daha doğrusu bitirmek üzereyim,boş vakitlerimde psu ve 24 pin uzatma kablosu vb sleeving ile uğraştım başa bela bildiğiniz gibi neyse : Ben sidewinderstan aldım metre metre orada görece ucuz ama zaten gelen malzemem vardı onunla beraber geldiği için bana pek bir maliyeti olmadı.
    Yinede buradan almak iştiyorsanız bir kaç seçeneğiniz var :

- Perşembe pazarı gibi toptancıların bol olduğu bir yere gidip kablo sarmalı/kablo kılıfı diyerek arayacaksınız (Kablo makaronu diyede biliniyor.Gerçi makaron yanlış terim ama bazen karışıklık olabiliyor )
    - Ya'da otomotiv elektrik/yedek parça toptancılarına bakıcaksınız bir ara Alman malı benzer malzemeler piyasada yaygınca vardı şu an ne durumda bilemiyorum.

Bunun dışında muhtemelen biliyorsunuzdur : Firebal'da bazı ürünler mevcut :http://www.firebal.net/

Edit : Hah buldum : Kablo çorabı diyede biliniyormuş :http://www.isikelektrik.com.tr/kablocorabi.asp

ATX 24 pin için 3mm lik gerekiyor daha yeni yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 8 Temmuz 2009; 4:13:39 >

• Bilen varsa banada söylesin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: reys

Bilen varsa banada söylesin lütfen
    Verdiğin linki yarın bir arayayım bakalım ne kadarmış... Sata kabloları vs için kaç mm gerekiyor bilginiz varmı acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc.kork

Verdiğin linki yarın bir arayayım bakalım ne kadarmış... Sata kabloları vs için kaç mm gerekiyor bilginiz varmı acaba??

Alıntıları Göster
    O linktekiler toptan satıyorlar yanılmıyorsam ama yinede açıp konuşmakta fayda var en azından nereden alabileceğinizi söylerler.Sataların kafasını sökmek çok çok zor hatta evde imkansız o yüzden biraz geniş almak lazım bendeki satalarda : 12mm kullanıyorum 11 de olur fakat bulması zor,tam 1-1 sarmak içinde 10mm gerçi bu bayağı zorlayabiliyor ama seçim sizin ben biraz kalın görüntülü sevdiğim için 12mm liğini kullanıyorum.
    Bu sıcak ile küçülen sarmalarrıda (heat shrink) aynı ölçü alın neyi kaplıyacasanız deselerde pek kanmayın zira işi hem anormal zorlaşıtıryorlar hemde uzuyor.Ben 12mm yi kaplıyorum satanın üstüne uçlarını siyah termal bant ile sabitliyorum (Siyah elektrikçi bantı)onun üstünede 1 ölçü büyük (misal 15mm)heat shrink geçirip fön makinesi ile ıstıp sabitliyorum çok daha pratik&hızlı ve görece daha güzel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 9 Temmuz 2009; 3:57:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

O linktekiler toptan satıyorlar yanılmıyorsam ama yinede açıp konuşmakta fayda var en azından nereden alabileceğinizi söylerler.Sataların kafasını sökmek çok çok zor hatta evde imkansız o yüzden biraz geniş almak lazım bendeki satalarda : 12mm kullanıyorum 11 de olur fakat bulması zor,tam 1-1 sarmak içinde 10mm gerçi bu bayağı zorlayabiliyor ama seçim sizin ben biraz kalın görüntülü sevdiğim için 12mm liğini kullanıyorum.
    Bu sıcak ile küçülen sarmalarrıda (heat shrink) aynı ölçü alın neyi kaplıyacasanız deselerde pek kanmayın zira işi hem anormal zorlaşıtıryorlar hemde uzuyor.Ben 12mm yi kaplıyorum satanın üstüne uçlarını siyah termal bant ile sabitliyorum (Siyah elektrikçi bantı)onun üstünede 1 ölçü büyük (misal 15mm)heat shrink geçirip fön makinesi ile ıstıp sabitliyorum çok daha pratik&hızlı ve görece daha güzel oluyor.

Alıntıları Göster
    Uygulamalarınızın resimlerini atmanız mümkünmü acaba?

• quote:

Uygulamalarınızın resimlerini atmanız mümkünmü acaba?

Alıntıları Göster
    Ok eklerim gerçi daha bitmediler ama sorun değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ok eklerim gerçi daha bitmediler ama sorun değil.

Alıntıları Göster
    Beklemedeyim üstad
  • quote:

Beklemedeyim üstad

Alıntıları Göster
    Abilerim kolay gelsin... Bende şu kablo çorabı işine girmek istiyorum ama ben daha pinleri nasıl sökeceğim onu bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaReTTa_99

Abilerim kolay gelsin... Bende şu kablo çorabı işine girmek istiyorum ama ben daha pinleri nasıl sökeceğim onu bilmiyorum..

Alıntıları Göster
    Yapım aşaması için detaylı fotolar çekiyorum daha bunlara sıra gelmedi ayak üstü çektim kusura bakmayın en azından fikir verir.Toplamda 4 sata kablosu yaptım,24 pin ATX kablosunu yaptım,8 pin güç halledildi,fanlar ok 6 pin vga girişleri kaldı :

• quote:

Orijinalden alıntı: CaReTTa_99

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CaReTTa_99

Biraz sabır lazım ATX 24 pin vb yerlerdeki fişleri erkek olan uçtan 2 tarafına toplu iğne sokup kabloyu geriye çekerek çıkarabilirsiniz yerine otruturkende tek şekilde girer sökerken dikkat edin :

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CaReTTa_99

Biraz sabır lazım ATX 24 pin vb yerlerdeki fişleri erkek olan uçtan 2 tarafına toplu iğne sokup kabloyu geriye çekerek çıkarabilirsiniz yerine otruturkende tek şekilde girer sökerken dikkat edin :

Alıntıları Göster
    Verdiğin linkteki firmayla görüşüp fiyat aldım ama sadece elden satış yapılıyormuş onada bir çözüm buldukmu tamamdır.Sadece siyah mevcutmuş beyazını bulabilseydim süper olacaktı. Bu arada uygulamaların gayet başarılı sabır isteyen bir iş oldugu belli zaten ellerine sağlık üstad. İş tamamen bitip montajlandıktan sonraki halini çok merak ediyorum.Aynı kasayı kullanıyoruz sonuçta nasıl görünecek bi görelim

• quote:

Verdiğin linkteki firmayla görüşüp fiyat aldım ama sadece elden satış yapılıyormuş onada bir çözüm buldukmu tamamdır.Sadece siyah mevcutmuş beyazını bulabilseydim süper olacaktı. Bu arada uygulamaların gayet başarılı sabır isteyen bir iş oldugu belli zaten ellerine sağlık üstad. İş tamamen bitip montajlandıktan sonraki halini çok merak ediyorum.Aynı kasayı kullanıyoruz sonuçta nasıl görünecek bi görelim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

Çok teşekkür ederim

Bunları yeni yaptığım Lian Li P80 için topluyorum bu ay biter sanırım sergi bölümüne upload ediceğim eleştrilerinizi beklerim .Bu arada ne arayacağımız&nasıl arıyacağımız anlaşıldığına göre benzer firmaları google vb yerlerden aratıp&bulup temasa geçebiliriz diye düşünüyorum.

Sistemden bir kaç foto henüz test aşamasında (Hava ile çalıştırdım bozuk vb bir şey varmı diye )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 9 Temmuz 2009; 21:24:48 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

Çok teşekkür ederim

Bunları yeni yaptığım Lian Li P80 için topluyorum bu ay biter sanırım sergi bölümüne upload ediceğim eleştrilerinizi beklerim .Bu arada ne arayacağımız&nasıl arıyacağımız anlaşıldığına göre benzer firmaları google vb yerlerden aratıp&bulup temasa geçebiliriz diye düşünüyorum.

Sistemden bir kaç foto henüz test aşamasında (Hava ile çalıştırdım bozuk vb bir şey varmı diye )

Alıntıları Göster
    Bir kaç firmaya daha mail attım ama cevap gelmedi hala ama Ankarada böyle bir firma bulamadım netten araştıracağız artık.
    Kasanın bitmesinide sabırsızlıkla bekliyorum çok hoş olacağa benziyor

• quote:

Bir kaç firmaya daha mail attım ama cevap gelmedi hala ama Ankarada böyle bir firma bulamadım netten araştıracağız artık.
    Kasanın bitmesinide sabırsızlıkla bekliyorum çok hoş olacağa benziyor

Alıntıları Göster
    Peşinen teşekkürler
    Bedne yarın unutmaz isem sorayım firmalara bir şye bulursak buraya yazalım arayan başkası olursa hazır lop bilgi olur en azından gerçi bunlar görece ufak firmalardır tel etmek daha yararlı olur sanırım.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bende alabildiğim bilgileri buraya düzenler yazarım ilk mesajı düzenleriz
  • Bu gün ulusu talan ettim ama bir sonuç elde edemedim. Bir yerde buldum adam 5mm dedi ama içine başparmağım rahatlıkla giriyordu hocam siz 3 mm kullandığınıza eminmisiniz? veya bu adammı yanlış söyledi
  • Ankarada bu malzemeyle karşılaşan kimse yokmudur???
  • quote:

Ankarada bu malzemeyle karşılaşan kimse yokmudur???
    Ankarada ulus dışında başka nerelerde araştırabilirim arkadaşlar bari o konuda yardımcı olun
  • quote:

Ankarada ulus dışında başka nerelerde araştırabilirim arkadaşlar bari o konuda yardımcı olun

Alıntıları Göster
    ankara konya sokak olabılır veya ostimde olabilir ama ostimde yayan araman zor olur araba ile dolaşmanı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.