Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_
    Bu durumda İslam dinin güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş bir sistem olduğunun farkında değilsiniz sanırım. Semavi olan dinlerin hepsi (aslı bozulmuş olanların da bozulmadan önceki halleri) insanları ahlaki açıdan kontrol altına alma, sapıtmalarını önleme amaçlı gönderilmiştir zaten orası apayrı.

şu cümle ile yobazlık yapan konumuna düşmüşsün arkadaşım. neden diye sorma tekrar tekrar okuyunca algılayacaksın.

Ayrıca bahsettiğiniz konuda kendi saptamamı aktarmak istiyorum; amerikada dışarda alkol tüketiminin yasak olması dini kurallardan ötürü kesinlikle değildir, amerikalılar Natural Lite denilen ordayken soda niyetine içtiğimiz biradan 2 kutu içip bütün gün çakırkeyf gezebilen insanlar kısacası bünyeleri alkole pek de dayanıklı değil. Dolayısıyla içip sapıtıp sağda solda taşkınlık çıkarmamak için dışarda alkol tüketimi yasak. Hatta sarhoşken bi bank üzerinde sızarsan Polis çağırırlar polis de seni uyarır ve taksi çağırarak evine bıraktırır. sırf dışarda uygunsuz bir harekette bulunmayasın diye. Bu durumun aksine türkiyedeki halleri biliyorsunuz zaten bırakın dışarıda alkol almayı üsküdar sahilde boğaza karşı bir cafede alkol almak bile yasak. aramızdaki fark bu işte.

Sadece o cümleyi cımbızlayıp diğer örnekleri es geçmeniz ve bu kadar temel bir konuya muhalefet olmanız zaten çok ayrı kulvarların insanları olduğumuzu gösteriyor.

Ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten. Orada dışarıda içmek yasak, içen sapıtıp millete salça olmasın diye. İslam ise komple yasaklamış millet hiçbir şekilde sapıtmasın diye. Ama bunu bu şekilde algılamak ya işinize gelmiyor ya da hiç denemediniz.

Son kısmı öyle bir yazmışsınız ki sanki Türkiye'de alkol kullanmak yasak. ABD'de de o kadar çok mekan var ki alkol satılmayan, kullanılmayan. Ya da illa boğaz manzarası istiyorsanız tonlarca farklı seçenek var. Neden Üsküdar'da bir kafeyi örnek verdiniz. Ben o kafede nişanlımla, ailemle otururken birinin yan masada içip, ortamı leş gibi kokutmasını istemem. Hele ki bir de sarhoş falan olursa aman aman. Diyeceksiniz ki "bu da içenin özgürlüğü kardeşim sanan ne".
    ABD özgürlükler ülkesi değil mi? Neden böyle bariz bir yasak var? Başkaları rahatsız olacak diye nasıl birinin rahatça dışarıda alkol alma hakkı kısıtlanabilir ki?

Söz meclisten dışarı ama yani ABD (özenilen tüm diğer batı ülkelerini temsil etmek adına sürekli ABD yazıyorum) biz budist olduk nirvanın peşindeyiz dese, hobaaa haydi nirvanaya diyecek kadar kör bir güruh var.

Son olarak lütfen sabit olan, tanımı net olan kavramları kafanıza göre yorumlayıp mesajımı alıntılamayın. Din vs. konularında tartışmaya dönmesini istemiyorum. Eklemek istediği olan kendi fikrini eklesin. Konu uzamasın.

Yok illa konuya değil de bana cevap yazmak istiyorsanız PM atın oradan devam edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 15 Aralık 2011; 10:02:19 >
  • Resimler süper. Bir kaç yıl sonra bende orda olacağım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

çok şükür şu forumda benden başka birinin de amerikanın cennet vatan olduğunu kabul ettiğini gördüm sonunda

bu arada Bud Lite içmeni içerledim delikanlı adam Budweiser içer

bud light demedim ama sanrim fiyattan tahmin ettin, budweiser, bud light , coors hepsi ayni nane :)

resimde Bud Lite var dolu ondan şeyettim

bu arada YUH! Budweiser Bud Lite Coors hepsi aynı mıyapma yeğenim

Budweiser dünyanın en kalite birası diyolar. Acaba o biradan içme şerefine nail olabilir miyim ben ya? Amerika da yönetmenlikle ilgili bir bölüm var mı acaba?
  • Beyingöçü dedikleri olay bu işte. Adam zeki ve çalışkan ve çoktan amerikan saflarına katılmış bile ve geri gelmeyi düşünmüyor.
    İşte paranın gücü arkadaş. Oradaki rahat ve cafcaflı hayat bir kişiyi daha kaybetmemezi sağladı.
    Şimdi düşünsen adam da haklı niye daha rahat yaşamak varken burayı tercih etsin. Öte yandan vatan,millet sakarya söylemleri verenler de haklı. Her zeki ve çalışkan gencimiz amerika yada avrupaya giderse vay halimize. Konu sahibi arkadaşa hayatta başarılar...

Ülkemin gençlerine iki çift lafım var. Böyle hayata özenmekte haklısınız. Her insan öyle yaşamı hakeder fakat düzen böyleyken o noktalara varmak için çok çalışmak gerekiyor. O yüzden siz amerika hayali kursanızda kurmasanızda, ne işle uğraşırsanız uğraşın çok çaba gösterin ve çalışın, karşılığını öyle yada böyle alırsınız elbet.
  • Değişik kültürleri tanımak her zaman ilgimi çekmiştir. Arkadaşta çok başarılı olmuş, mutlu ve mesut gözüküyor. Yolu açık olsun.

Heveslenen arkadaşlar da boş boş ne yapsam diye soracaklarına şimdiden bir İngilizce Kursuna yazılsınlar derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Beyingöçü dedikleri olay bu işte. Adam zeki ve çalışkan ve çoktan amerikan saflarına katılmış bile ve geri gelmeyi düşünmüyor.
    İşte paranın gücü arkadaş. Oradaki rahat ve cafcaflı hayat bir kişiyi daha kaybetmemezi sağladı.
    Şimdi düşünsen adam da haklı niye daha rahat yaşamak varken burayı tercih etsin. Öte yandan vatan,millet sakarya söylemleri verenler de haklı. Her zeki ve çalışkan gencimiz amerika yada avrupaya giderse vay halimize. Konu sahibi arkadaşa hayatta başarılar...

Ülkemin gençlerine iki çift lafım var. Böyle hayata özenmekte haklısınız. Her insan öyle yaşamı hakeder fakat düzen böyleyken o noktalara varmak için çok çalışmak gerekiyor. O yüzden siz amerika hayali kursanızda kurmasanızda, ne işle uğraşırsanız uğraşın çok çaba gösterin ve çalışın, karşılığını öyle yada böyle alırsınız elbet.

Öyle düşünmeyin hocam. Başlangıçta beyin göçü gibi görülebilir ama bu arkadaş yarın bir gün ekonomik olarak ve kariyer anlamında belli bir seviyeye geldiğinde ülkesine faydası olmayacağını nereden biliyorsunuz? Faydası olması için de illa geri dönmesi gerekmez. Onlarca farklı şekilde ülkeye katkısı olabilir:

1.Google'da ya da Samsung'da çalışan, belli yerlere gelmiş bir Türk aynı hayalleri kuran Türk gençlerine yol gösterebilir, yardımcı olabilir.

2.Bu şirketlerin politikalarını belirlerken Türkiye hakkında daha hassas davranmasını sağlayabilir (çıkan yeniliklerin Türkiye'ye daha çabuk ulaşması vs.)

3.Bu tarz girişimler Türkiye'de yapılacağı zaman pekala danışmanlık verebilir.

4.İleride bir akademisyen olur ve gerçekten o üniversiteleri hak eden ama çeşitli nedenlerle giremeyen Türk gençlerine yol gösterip yardımcı olabilir.

5.Türkiye'yi tanıtır

Ya da her şeyi boş verip kafasına göre yaşar. Bu durumda da kimseye faydası olmasa bile en azından kendi ailesine maddi manevi faydası olur.

Bence hemen beyin göçü deyip kestirip atmamak gerekir.

En azından bu arkadaşın durumuna hemen beyin göçü deyip ümitsiz vaka olarak görmek gereksiz.

Zira burada yaşadığı halde beyni göç etmişler var, hatta son zamanların popüler deyişiyle "beyin terk" olarak yaşayanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 15 Aralık 2011; 10:52:27 >
  • eve gidince bakarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

quote:

quote:

quote:

çok şükür şu forumda benden başka birinin de amerikanın cennet vatan olduğunu kabul ettiğini gördüm sonunda

bud light demedim ama sanrim fiyattan tahmin ettin, budweiser, bud light , coors hepsi ayni nane :)

Budweiser dünyanın en kalite birası diyolar. Acaba o biradan içme şerefine nail olabilir miyim ben ya? Amerika da yönetmenlikle ilgili bir bölüm var mı acaba?

dünyanın en kaliteli birası konusu tartışılır çek biraları en iyilerden kabul edilir .. Bud gerçekten iyi tadı Efes'e yakın belki o yüzden seviyorum..Kutusu zaten sanat eseri gibi..Heineken de yine aynı kalitedir. Türkiyede Budweiser diye sunulan bira yeşil şişedekidir ki bu orjinali değil tadının alakası dahi yok orjinalini de satanlar var elbette cam şişede içeceksen kahverengi şişe üzeri beyaz kırmızı etiketlidir kutu içeceksen komple beyaz kutu kırmızı siyah desenli olur..yönetmenlikle ilgili bölüm de garanti vardır holywood orda yahu
  • yemin ederim dün geceden beri bu konu yüzünden kendi hayatımı ( ağırlıklı olarak okul ) gözden geçiriyorum da ne kadar boş yaşıyormuşum onu farkettim.

üzücü olansa yapmam gerekenleri biliyorken bunları yapamamak. Öyle kötü bir huyum varki , insanı hayatan soğutuyor ; iradesizlik.
  • Bu resim bizlere gelsin dostlar...
  • quote:

quote:

Beyingöçü dedikleri olay bu işte. Adam zeki ve çalışkan ve çoktan amerikan saflarına katılmış bile ve geri gelmeyi düşünmüyor.

Öyle düşünmeyin hocam. Başlangıçta beyin göçü gibi görülebilir ama bu arkadaş yarın bir gün ekonomik olarak ve kariyer anlamında belli bir seviyeye geldiğinde ülkesine faydası olmayacağını nereden biliyorsunuz? Faydası olması için de illa geri dönmesi gerekmez. Onlarca farklı şekilde ülkeye katkısı olabilir:

1.Google'da ya da Samsung'da çalışan, belli yerlere gelmiş bir Türk aynı hayalleri kuran Türk gençlerine yol gösterebilir, yardımcı olabilir.

2.Bu şirketlerin politikalarını belirlerken Türkiye hakkında daha hassas davranmasını sağlayabilir (çıkan yeniliklerin Türkiye'ye daha çabuk ulaşması vs.)

4.İleride bir akademisyen olur ve gerçekten o üniversiteleri hak eden ama çeşitli nedenlerle giremeyen Türk gençlerine yol gösterip yardımcı olabilir.

5.Türkiye'yi tanıtır

Ya da her şeyi boş verip kafasına göre yaşar. Bu durumda da kimseye faydası olmasa bile en azından kendi ailesine maddi manevi faydası olur.

Neticede yaşanan olay beyingöçüdür. Daha güçlü ülkeler daha zayıf devletlerden zeka çalar ve kendisi için kullanır. Sonuçta bu arkadaş ve onun gibi niceleri oraya gidip orada kaldıkları takdirde orada çalışıp, orada kazanacaklar. O devlete vergi ödeyecekler o devlete fayda sağlayacaklar. Kendi kültürlerinden özlerinden giderek uzaklaşacaklar. Elbette saydığınız gibi kendi esas ülkelerine dolaylı yollardan çeşitli faydaları dokunacaktır. Misal dünyaca ünlü Türk-Amerikan kalp doktoru Mehmet Öz gibi. Adamın amerikaya ve faydaları saymakla bitmez. Amerika da çok tanınan bir tıp insanı ve televizyon yüzü. Bu adam aslen Türk fakat onların gözünde amerikan insanına ve ülkesine sayısız faydası dokunmuş bir amerikan vatandaşı. Türkiye'ye faydası son birkaç yılda tıbbi ortak çalışmalar ve katıldığı tv programlarıyla oldu. Az ve dolaylı yoldan. Neticede böyle insanların Türkiye'ye sağladığı faydanın 100 katı kadar amerikaya faydası oluyor.

Amerika ve avrupadaki çoğu ülke zaten kalkınmış ve öncü konumda olan ülkeler. Fakat ülkemiz halen birçok şeyin eksik olduğu bir yer. O zaman bu insanları burada kalması birşeylere öncülük ve kuruculuk etmeleri açısından büyük fayda sağlayabilirdi. Onlarda olupta bizde olmayan şeylerin burada da başlaması için bu gibi insanlara ülkemizde ihtiyacımız var.

Bir Türk dünyaca ünlü bir cerrah olup dünya televizyonlarında insanlara tavsiyeler veriyor. Ne kadar gurur verici değil mi? Bir de şöyle düşünün o Türk ülkesinde kalsaydı ve Türk-Amerikan değil de sadece dünyaca ünlü Türk cerrah olarak anılsaydı? Tüm dünyadan hastalar ve diğer uzmanlar amerika yerine Türkiye ye gelmek zorunda kalsalardı ve birşeyler burada şekillenip, gelişseydi, güzel olmaz mıydı?
  • Herkes cenneti dünyada yaşamak istiyor. Yaşayanın ki de bakalım ne kadar sürecek...

Başarın için tebrikler arkadaşım. Bu kadarını başarmak herkesin harcı değil. (Benim de)
  • quote:

quote:

quote:

Bu durumda İslam dinin güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiş bir sistem olduğunun farkında değilsiniz sanırım. Semavi olan dinlerin hepsi (aslı bozulmuş olanların da bozulmadan önceki halleri) insanları ahlaki açıdan kontrol altına alma, sapıtmalarını önleme amaçlı gönderilmiştir zaten orası apayrı.

şu cümle ile yobazlık yapan konumuna düşmüşsün arkadaşım. neden diye sorma tekrar tekrar okuyunca algılayacaksın.

Ayrıca bahsettiğiniz konuda kendi saptamamı aktarmak istiyorum; amerikada dışarda alkol tüketiminin yasak olması dini kurallardan ötürü kesinlikle değildir, amerikalılar Natural Lite denilen ordayken soda niyetine içtiğimiz biradan 2 kutu içip bütün gün çakırkeyf gezebilen insanlar kısacası bünyeleri alkole pek de dayanıklı değil. Dolayısıyla içip sapıtıp sağda solda taşkınlık çıkarmamak için dışarda alkol tüketimi yasak. Hatta sarhoşken bi bank üzerinde sızarsan Polis çağırırlar polis de seni uyarır ve taksi çağırarak evine bıraktırır. sırf dışarda uygunsuz bir harekette bulunmayasın diye. Bu durumun aksine türkiyedeki halleri biliyorsunuz zaten bırakın dışarıda alkol almayı üsküdar sahilde boğaza karşı bir cafede alkol almak bile yasak. aramızdaki fark bu işte.

Sadece o cümleyi cımbızlayıp diğer örnekleri es geçmeniz ve bu kadar temel bir konuya muhalefet olmanız zaten çok ayrı kulvarların insanları olduğumuzu gösteriyor.

Ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten. Orada dışarıda içmek yasak, içen sapıtıp millete salça olmasın diye. İslam ise komple yasaklamış millet hiçbir şekilde sapıtmasın diye. Ama bunu bu şekilde algılamak ya işinize gelmiyor ya da hiç denemediniz.

Son kısmı öyle bir yazmışsınız ki sanki Türkiye'de alkol kullanmak yasak. ABD'de de o kadar çok mekan var ki alkol satılmayan, kullanılmayan. Ya da illa boğaz manzarası istiyorsanız tonlarca farklı seçenek var. Neden Üsküdar'da bir kafeyi örnek verdiniz. Ben o kafede nişanlımla, ailemle otururken birinin yan masada içip, ortamı leş gibi kokutmasını istemem. Hele ki bir de sarhoş falan olursa aman aman. Diyeceksiniz ki "bu da içenin özgürlüğü kardeşim sanan ne".
    ABD özgürlükler ülkesi değil mi? Neden böyle bariz bir yasak var? Başkaları rahatsız olacak diye nasıl birinin rahatça dışarıda alkol alma hakkı kısıtlanabilir ki?

Söz meclisten dışarı ama yani ABD (özenilen tüm diğer batı ülkelerini temsil etmek adına sürekli ABD yazıyorum) biz budist olduk nirvanın peşindeyiz dese, hobaaa haydi nirvanaya diyecek kadar kör bir güruh var.

Son olarak lütfen sabit olan, tanımı net olan kavramları kafanıza göre yorumlayıp mesajımı alıntılamayın. Din vs. konularında tartışmaya dönmesini istemiyorum. Eklemek istediği olan kendi fikrini eklesin. Konu uzamasın.

Yok illa konuya değil de bana cevap yazmak istiyorsanız PM atın oradan devam edelim...

konunun dine çekilmesi benim de isteyeceğim son şeydir ancak hem arkadaşa yobazlığı tanıtıyorsunuz hem de semavi dinler(değişmeden önceki halleri) diyorsunuz demek ki Müslümanız her dine inancımız var ama çaktırma İslam harici dinler yozlaşmış hak yol İslam diyip ötekilere görsel inanç tavrı takınıyorsunuz, herneyse. yazınızın da bir kısmına takılıp kalmadım oyle olsa sadece üstteki cümlemin üzerine yoğunlaşıp yorum yapardım, farklı kulvarlar bu olmalı.

ben bugüne kadar yandaki masada bira içen insanların ortamı leş gibi bira kokuttuklarına tanık olmadım bira bir ortama girdiğinizde koku yapan bir alkol değildir hiçbiri yapmaz oyle olsa barlar leş gibi kokardı. ABD özgürlük ülkesi ancak insan hayatının ve haklarının üst düzeyde tutulduğu bir ülkedir bilmiyorum hatırlarmısınız Uğur Dündar Amerikada usülsüz imalat yapan birinin evinin bahçesine dalmıştı ve haneye tecavüzden birkaç gece nezarethanede ağırlanmıştı. dolayısıyla insanların bilinçli ya da bilinçsiz huzursuzluk yaratmasına müsade edilmez. yukarıdaki mesajımda da belirtmiş olduğum gibi amerikalılar sodayla sarhoş oldukları için taşkınlık çıkarmaları çok doğaldır o sebepten bar harici yerlerde alkol alınması yasaktır.

ben şu inanç konusuna da katılmıyorum amerikalılar gerçekten refah içinde yaşıyorlar ancak dünyadan bihaber insanlardır 11eylülün hala terörist saldırısı olduğuna kesin olarak %90ı inanmaktadır. zaten onlar için kimin neye inandığının da önemi yoktur bana bir allahın kulu aga sen neye inanırsın diye sormadı çünkü onları alakadar etmediğinin farkındalar. biz aklı başında pratik zekalı bir toplumuz o yüzden amerikanın iyi ve kötü yanlarını gözlemleyebiliyoruz illaki kötü yanları var ancak Amerika bizim ülkemize göre çok daha fazla medeni (kültürlü demiyorum) ve refah bir ülke.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

beyler ben intihar etmeye gidiyorum. zamanında üniversite okumadan önce lisede adam akıllı yön veren birisi olsaydı keşke
    benimde en büyük hayalim abd'ye gitmek. hep hayalini kurmuşumdur ama gerek maddi gerekse başka şeylerden ötürü bir türlü olmadı.

of of.hocam gece gece kederlendirdin beni ya

Aynen lisede yön gösteren birisi olmadı gittim meslek lisesine üniversite okumayacak gibi bişey ögrenemeden mezun oldum, şansıma okulda berbattı okurken bş geçen dersler iyi güzel geliyor ama sonra anlıyorsun işte, evet benimde hayalim amerika'da kanada'da yaşamak ama sıkı egitim en öncelikli şart koşul işte, olmayınca olmuyor böyle konları inceleme, videolar izlemek falan rahatlatıyor ama incelerken sonrasında bi hüzün, bi intihara gidiyor akıl neden bende olmuyor diye, KADER. Neyse konuyu dagıtmayalım :) başarılarının devamını dilerim , ayrıca o 3 katlı 2 katlı güzel amerikan evlerinin özel bi isimi varmı bahçeli, garajlı falan çok güzel oralar ya ama egitim,para, şart işte kaderç :) Konuyu takipdeyim umarım sık sık güncellersin.

Boyle dusunen bir insan zaten zayif bir insandir. Zayif bir insanin da basarili olmasi mumkun degildir. Basarinin adresi veya yeri yoktur. Her yerde her zaman istenilen kosullara belli azimle ulasilabilir. Tarihte bircok ornegi var bunun. Kimse kimseye yol gostermekle yukumlu degildir. Bana cevremde kimse yurtdisinda okumami ogutlemedi ya da yonlendirmedi. Tamamen kendi hissiyatim ve dileklerimle bu karari verdim.

hocam tamam bu konuda haklısın. ben meslek lisesini tercih ettim neden, bilgisayar okumak istiyodrum sene 2004 idi ve o zamanlar bilgisayar bilen insan sayısı o kadar çok değildi.benim zaten bilgim olduğu bir konuda okumayı tercih ettim.bende (o zamanlar süper lise diye geçerdi anadolu liseleri) anadolu lisesinde okurdum ki sınava girip kazandım fakat gene meslek lisesine gittim. bilgisayar bölümünü okudum bitirdim tabi haytalık ettik çalışmadık, 2 yıllık myo da okuduk. sonuç sene 2011 oldu şimdi elinin sallasan adamın diploması olmasa bile ben bilgisayarcıyım diyor. lan sen nasıl bilgisayarcısın senin bilmediğin çoğu şeyi ben biliyorum ama adam diplomasız bilgisayarcı. şimdi diyorum ki keşke sağlık, havacılık veya denizcilik ile ilgili bir bölümde okusaydım.

aslında birazda suç bende. hayal kurdum ama demek lise zamanları haytalık yapmak bana daha doğru gelmiş.hayallerimin peşinden koşmadım ama ne olursa olsun bir gün o abd'ye gideceğim. kafaya koydum bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 15 Aralık 2011; 11:18:58 >
  • quote:

quote:

quote:

5.Türkiye'yi tanıtır

Neticede yaşanan olay beyingöçüdür. Daha güçlü ülkeler daha zayıf devletlerden zeka çalar ve kendisi için kullanır. Sonuçta bu arkadaş ve onun gibi niceleri oraya gidip orada kaldıkları takdirde orada çalışıp, orada kazanacaklar. O devlete vergi ödeyecekler o devlete fayda sağlayacaklar. Kendi kültürlerinden özlerinden giderek uzaklaşacaklar. Elbette saydığınız gibi kendi esas ülkelerine dolaylı yollardan çeşitli faydaları dokunacaktır. Misal dünyaca ünlü Türk-Amerikan kalp doktoru Mehmet Öz gibi. Adamın amerikaya ve faydaları saymakla bitmez. Amerika da çok tanınan bir tıp insanı ve televizyon yüzü. Bu adam aslen Türk fakat onların gözünde amerikan insanına ve ülkesine sayısız faydası dokunmuş bir amerikan vatandaşı. Türkiye'ye faydası son birkaç yılda tıbbi ortak çalışmalar ve katıldığı tv programlarıyla oldu. Az ve dolaylı yoldan. Neticede böyle insanların Türkiye'ye sağladığı faydanın 100 katı kadar amerikaya faydası oluyor.

Amerika ve avrupadaki çoğu ülke zaten kalkınmış ve öncü konumda olan ülkeler. Fakat ülkemiz halen birçok şeyin eksik olduğu bir yer. O zaman bu insanları burada kalması birşeylere öncülük ve kuruculuk etmeleri açısından büyük fayda sağlayabilirdi. Onlarda olupta bizde olmayan şeylerin burada da başlaması için bu gibi insanlara ülkemizde ihtiyacımız var.

Bir Türk dünyaca ünlü bir cerrah olup dünya televizyonlarında insanlara tavsiyeler veriyor. Ne kadar gurur verici değil mi? Bir de şöyle düşünün o Türk ülkesinde kalsaydı ve Türk-Amerikan değil de sadece dünyaca ünlü Türk cerrah olarak anılsaydı? Tüm dünyadan hastalar ve diğer uzmanlar amerika yerine Türkiye ye gelmek zorunda kalsalardı ve birşeyler burada şekillenip, gelişseydi, güzel olmaz mıydı?

iyide oraya gidenler , orada mükemmele yakın bir eğitim görüyor.Burada okuyan milyonlarca öğrencinin çoğu çöp olup gidiyor.Şimdi bu arkadaş burada kalsa , aynı eğitim göremezdi, google dan samsung dan teklif alabilirmiydi? Beyin göçü için bizi zorluyorlar.Tek yol orada eğitim gördükten sonra buraya dönüp burada çalışmak. Fakat o şartları görüp buraya dönmek isteyen kaç kişi çıkabilir?
  • vay be..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

quote:

quote:

quote:

dünyanın en kaliteli birası konusu tartışılır çek biraları en iyilerden kabul edilir .. Bud gerçekten iyi tadı Efes'e yakın belki o yüzden seviyorum..Kutusu zaten sanat eseri gibi..Heineken de yine aynı kalitedir. Türkiyede Budweiser diye sunulan bira yeşil şişedekidir ki bu orjinali değil tadının alakası dahi yok orjinalini de satanlar var elbette cam şişede içeceksen kahverengi şişe üzeri beyaz kırmızı etiketlidir kutu içeceksen komple beyaz kutu kırmızı siyah desenli olur..yönetmenlikle ilgili bölüm de garanti vardır holywood orda yahu

Ah bi ingilizcem olsaydı... ortaokulda bize bir ingilizce kelimeyi ve türkçe karşılığını 1 sayfa yazdıran öğretmenime sövüyordum Adam haklıymış meğer... Birçok kelimeyi biliyordum.Fiillerin 2. 3. hallerini biliyordum. Sadece pratik yapmam lazımdı, o dönemlerde pekiştirmek için Eğer meslek lisesine değil de bir anadolu lisesine gidebilseydim, şu an buralarda olmayacaktım belki de Ama bi şekilde iyi bi üni nin iyi bi radyo tv sinema bölümüne gidebilirsem, hem ingilizceyi yeniden öğrenirim, hem de yurtdışında master imkanım doğar... Bu da zor bi ihtimal ya...
  • @Kerasuslu

Ben de zaten hiç yurtdışında eğitim görülmesin demiyorum. Gidipte orada kalanlar için konuştum. Zaten orada kalmalarına da hak verdim. Bir nevi benimle aynı şeyi söylemişsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.