Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad
    Neticede yaşanan olay beyingöçüdür. Daha güçlü ülkeler daha zayıf devletlerden zeka çalar ve kendisi için kullanır. Sonuçta bu arkadaş ve onun gibi niceleri oraya gidip orada kaldıkları takdirde orada çalışıp, orada kazanacaklar. O devlete vergi ödeyecekler o devlete fayda sağlayacaklar. Kendi kültürlerinden özlerinden giderek uzaklaşacaklar. Elbette saydığınız gibi kendi esas ülkelerine dolaylı yollardan çeşitli faydaları dokunacaktır. Misal dünyaca ünlü Türk-Amerikan kalp doktoru Mehmet Öz gibi. Adamın amerikaya ve faydaları saymakla bitmez. Amerika da çok tanınan bir tıp insanı ve televizyon yüzü. Bu adam aslen Türk fakat onların gözünde amerikan insanına ve ülkesine sayısız faydası dokunmuş bir amerikan vatandaşı. Türkiye'ye faydası son birkaç yılda tıbbi ortak çalışmalar ve katıldığı tv programlarıyla oldu. Az ve dolaylı yoldan. Neticede böyle insanların Türkiye'ye sağladığı faydanın 100 katı kadar amerikaya faydası oluyor.

Amerika ve avrupadaki çoğu ülke zaten kalkınmış ve öncü konumda olan ülkeler. Fakat ülkemiz halen birçok şeyin eksik olduğu bir yer . O zaman bu insanları burada kalması birşeylere öncülük ve kuruculuk etmeleri açısından büyük fayda sağlayabilirdi. Onlarda olupta bizde olmayan şeylerin burada da başlaması için bu gibi insanlara ülkemizde ihtiyacımız var.

Bir Türk dünyaca ünlü bir cerrah olup dünya televizyonlarında insanlara tavsiyeler veriyor. Ne kadar gurur verici değil mi? Bir de şöyle düşünün o Türk ülkesinde kalsaydı ve Türk-Amerikan değil de sadece dünyaca ünlü Türk cerrah olarak anılsaydı? Tüm dünyadan hastalar ve diğer uzmanlar amerika yerine Türkiye ye gelmek zorunda kalsalardı ve birşeyler burada şekillenip, gelişseydi, güzel olmaz mıydı?

Bunların hepsine katılıyorum ama sadece sizin yazınızda belirginleştirdiğim sebeplerden dolayı bile bu beyinler Türkiye'de kalamaz.

Bu insanlar -ne yazık ki ama ne yazık ki- hiçbir zaman bu ülkede hak ettiği değeri göremedi.

Prof. Dr. Yunus Çengel'i tanır mısınız bilmem. Kendisi hakkında internette bilgi edinebilirsiniz.Kısaca tanıtacak olursam;ABD Nevada Üniversitesi'nde termodinamik ve ısı iletimi alanında dünyanın sayılı isimlerindendir ve yazdığı kitaplar ders olarak bu alanda ABD ve bir kaç Avrupa ülkesinde okutulmaktadır. Bu adamı zamanında Türkiye'ye çağırdılar, direk başbakanlığa ve enerji bakanlığına danışmanlık vermesi için. Adam Nevada Üniversitesi'nde aldığından çok çok daha düşük bir ücrete gözü kapalı gelmeyi kabul etti. Adamın bu jestine karşılık en azından kendisine resmi memurluk statüsü verilmek istendi.Ama hemen bu geri kalmış, bir çok şeyin eksik olduğu ülkenin saçma sapan yasaları devreye girdi ve "efendim bu adam memur olamaz hatta devletten ücret alarak danışmanlık da veremez. Neden? Çünkü resmi hizmeti hiç yok, sigorta girişi yok, askerliğini yapmamış"

Daha sonra biraz zorlamayla ve bazı değişikliklerle bir şekle sokuldu bu adamın durumu şu anda, YTU'de makine mühendisliği bölümü dekanı.

Yani demem o ki bu beyinler gidecek en iyi imkanlarla kendilerini geliştirecek daha sonra (tabi eğer bashettiğiniz gibi karakterlerini ve özlerini kaybetmezlerse) en güzel şekilde kendi ülkelerine de hizmet edecektir.
  • Are you insane?

:)
    Teşekkürler paylaşım için, güzel olmuş.
  • sabah sabah moralim bozuldu
  • Başarınız için tebrik ederim..
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

Neticede yaşanan olay beyingöçüdür. Daha güçlü ülkeler daha zayıf devletlerden zeka çalar ve kendisi için kullanır. Sonuçta bu arkadaş ve onun gibi niceleri oraya gidip orada kaldıkları takdirde orada çalışıp, orada kazanacaklar. O devlete vergi ödeyecekler o devlete fayda sağlayacaklar. Kendi kültürlerinden özlerinden giderek uzaklaşacaklar. Elbette saydığınız gibi kendi esas ülkelerine dolaylı yollardan çeşitli faydaları dokunacaktır. Misal dünyaca ünlü Türk-Amerikan kalp doktoru Mehmet Öz gibi. Adamın amerikaya ve faydaları saymakla bitmez. Amerika da çok tanınan bir tıp insanı ve televizyon yüzü. Bu adam aslen Türk fakat onların gözünde amerikan insanına ve ülkesine sayısız faydası dokunmuş bir amerikan vatandaşı. Türkiye'ye faydası son birkaç yılda tıbbi ortak çalışmalar ve katıldığı tv programlarıyla oldu. Az ve dolaylı yoldan. Neticede böyle insanların Türkiye'ye sağladığı faydanın 100 katı kadar amerikaya faydası oluyor.

Amerika ve avrupadaki çoğu ülke zaten kalkınmış ve öncü konumda olan ülkeler. Fakat ülkemiz halen birçok şeyin eksik olduğu bir yer . O zaman bu insanları burada kalması birşeylere öncülük ve kuruculuk etmeleri açısından büyük fayda sağlayabilirdi. Onlarda olupta bizde olmayan şeylerin burada da başlaması için bu gibi insanlara ülkemizde ihtiyacımız var.

Bir Türk dünyaca ünlü bir cerrah olup dünya televizyonlarında insanlara tavsiyeler veriyor. Ne kadar gurur verici değil mi? Bir de şöyle düşünün o Türk ülkesinde kalsaydı ve Türk-Amerikan değil de sadece dünyaca ünlü Türk cerrah olarak anılsaydı? Tüm dünyadan hastalar ve diğer uzmanlar amerika yerine Türkiye ye gelmek zorunda kalsalardı ve birşeyler burada şekillenip, gelişseydi, güzel olmaz mıydı?

Bunların hepsine katılıyorum ama sadece sizin yazınızda belirginleştirdiğim sebeplerden dolayı bile bu beyinler Türkiye'de kalamaz.

Bu insanlar -ne yazık ki ama ne yazık ki- hiçbir zaman bu ülkede hak ettiği değeri göremedi.

Prof. Dr. Yunus Çengel'i tanır mısınız bilmem. Kendisi hakkında internette bilgi edinebilirsiniz.Kısaca tanıtacak olursam;ABD Nevada Üniversitesi'nde termodinamik ve ısı iletimi alanında dünyanın sayılı isimlerindendir ve yazdığı kitaplar ders olarak bu alanda ABD ve bir kaç Avrupa ülkesinde okutulmaktadır. Bu adamı zamanında Türkiye'ye çağırdılar, direk başbakanlığa ve enerji bakanlığına danışmanlık vermesi için. Adam Nevada Üniversitesi'nde aldığından çok çok daha düşük bir ücrete gözü kapalı gelmeyi kabul etti. Adamın bu jestine karşılık en azından kendisine resmi memurluk statüsü verilmek istendi.Ama hemen bu geri kalmış, bir çok şeyin eksik olduğu ülkenin saçma sapan yasaları devreye girdi ve "efendim bu adam memur olamaz hatta devletten ücret alarak danışmanlık da veremez. Neden? Çünkü resmi hizmeti hiç yok, sigorta girişi yok, askerliğini yapmamış"

Daha sonra biraz zorlamayla ve bazı değişikliklerle bir şekle sokuldu bu adamın durumu şu anda, YTU'de makine mühendisliği bölümü dekanı.

Yani demem o ki bu beyinler gidecek en iyi imkanlarla kendilerini geliştirecek daha sonra (tabi eğer bashettiğiniz gibi karakterlerini ve özlerini kaybetmezlerse) en güzel şekilde kendi ülkelerine de hizmet edecektir.

samimi bir şekilde sormak istiyorum

Yusuf Çengeli tanırım kitaplarını okuduk üniversitede. Sen bu denli başarılı bir insan olsan devlet seni çağırsa ardından bi dünya rezillik çıkarsa sana memurluğu bile 'bir şekilde zoraki' verse sen geri gelip çalışırmıydın?
  • @_KadirşinaS_

Umarız herkes Yunus Çengel gibi sağduyulu olmayı ve vatanına bağlı kalmayı becerebilir. Pek sanmıyorum ama...

Bende bu durumun böyle olmasında en büyük kabahatli olarak tabiki kendi devletimizi görüyorum. Güçlü olsaydıkta o insanları kaybetmeseydik değil mi?
    İşte böyle demek kolay fakat bu gidişat birileri dur demedikçe devam edeceği için o insanların buraya bağlı kalması daha da bir önemli diye düşünüyorum.
    Sonuçta bizim gibi sıradan insanların böyle bir ortamda farklılık yaratması, birşeyleri değiştirebilmesi çok zor.

Tüm bunların asıl sebepleri çok farklı yerlere dayanıyor ya orası da apayrı bir konu. Çok imrenilen, özenilen o güçlü ülkelerin oynadıkları ve halen devam eden oyunlar yüzünden bugün bu haldeyiz onu da unutmamak gerek. Eğitim sistemimiz de buna dahil.
  • quote:

@_KadirşinaS_

Umarız herkes Yunus Çengel gibi sağduyulu olmayı ve vatanına bağlı kalmayı becerebilir. Pek sanmıyorum ama...

Bkz. Pr.Dr. Oktay Sinanoğlu

Daha ötesi de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

@_KadirşinaS_

Bkz. Pr.Dr. Oktay Sinanoğlu

Daha ötesi de yok.

Evet Oktay Sinanoğlu verilebilecek en iyi örnek. Türkiye'ye ve Türkçe'ye sahip çıkan meşhur bir Türk. Kendisi her ne kadar Türkiye'de doğmuş olmasa da ülkesine bağlılığı takdire şayan. Yurtdışında eğitim gören ve kendini geliştirip biryerlere gelen herkesin örnek alması gereken kişi. Bye Bye Türkçe kitabını da her gencimizin okuması gerek.

Düzetleme: Oktay Sinanoğlu İtalya'da doğmuş fakat liseye kadar eğitimini Türkiye'de görmüş. Daha sonra üniversite için ABD'ye gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 15 Aralık 2011; 11:58:23 >
  • Bu kadar kasmanın manası yok türkiyede okuyacan sonra normal bi işe girecen ne yaparsan yap geleceğin nokta aynıdır
  • Yabancı ülkelere gidip eğitim alıp kendini çeşitli alanlarda geliştirip ülkesine dönüş yapan bilim adamları veya alanında uzman kişiler bilmiyorum ben. Yani adam dönmek istemiyor neden dönmek istesin ki türkiyede kişilere verilen değer ortada. Keşke uygun ortam olsada yurt dışında yetişen , alanında uzmanlaşan genç beyinler ülkemize gelse ve ülkenin gelişmesine katkı sağlasa.

Ha bu arada yurt dışında yaşamak herkesin harcı değil bence. Aileden hafif zengin olman lazım ki orada ayaklarının üzerinde duracaksın yani. . Yoksa yurt dışında yaşamak zevk olmaktan çıkar işkenceye girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Peki ben farklı bir açıdan bakayım bir daha; erasmus yapmanız, yurtdışında master için ne gibi faydalar sağlar? Mesela Norveç' te erasmus yaptık diyelim, biz master için erasmus yaptığımız okula başvurduğumuzda, geçmişten gelen tanıdıklık bir fark yaratır mı? Erasmus' un bilindik "yurtdışı gördüm, dilim gelişti, yok öyle yok böyle" faydalarının dışında bu tür bir faydası da var mı?

Buraya gelebilmek icin zamaninda kazandigim erasmus hakkimi tam 3 kez kullanmamistim :) Cunku Erasmusta gecilen donem okul ortalamasina katilmiyordu ve benim tek hedefim buraya gelmekti. O yuzden bir donem yurtdisinda olacaigima hayat boyu olurumu sectim. SArtlar herkes icin farkli olabilir.
  • Üniversite bitsin Hemen amerikaya akrabaların yanına

dayı oğlu garson benim aylık paramdan daha fazla aylık+bahşiş alıyor

Yeter LAn
  • Güzel bir hayatın var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

çok şükür şu forumda benden başka birinin de amerikanın cennet vatan olduğunu kabul ettiğini gördüm sonunda

bu arada Bud Lite içmeni içerledim delikanlı adam Budweiser içer

bud light demedim ama sanrim fiyattan tahmin ettin, budweiser, bud light , coors hepsi ayni nane :)

resimde Bud Lite var dolu ondan şeyettim

bu arada YUH! Budweiser Bud Lite Coors hepsi aynı mıyapma yeğenim

Budweiser dünyanın en kalite birası diyolar. Acaba o biradan içme şerefine nail olabilir miyim ben ya? Amerika da yönetmenlikle ilgili bir bölüm var mı acaba?

dünyanın en kaliteli birası konusu tartışılır çek biraları en iyilerden kabul edilir .. Bud gerçekten iyi tadı Efes'e yakın belki o yüzden seviyorum..Kutusu zaten sanat eseri gibi..Heineken de yine aynı kalitedir. Türkiyede Budweiser diye sunulan bira yeşil şişedekidir ki bu orjinali değil tadının alakası dahi yok orjinalini de satanlar var elbette cam şişede içeceksen kahverengi şişe üzeri beyaz kırmızı etiketlidir kutu içeceksen komple beyaz kutu kırmızı siyah desenli olur..yönetmenlikle ilgili bölüm de garanti vardır holywood orda yahu

Efes'e iyi diyen birisi hoegaarden, bass, newcastle, guiness, vs icmemistir benim dusuncem :) Birayi belcikalilar yapiyor benim dusuncem.

Yukarida cok guzel mesajlar var ama hicbiri uzerinde dusunulmeden yazilacak bir cevabi hak etmediginden ve su anda zamanim da olmadigindan (gece saat 2.30), simdilik sonraki bir zamana birakiyorum.
  • Ben de özendim baya.Gerçi seneye Binghamton Uni. de olacağım ama UCLA başka tabii.Üniversite için yurtdışına gidenler için kritik önerilerin varsa alabilirim.
  • Anlattigin gibiyse harika gercekten.
  • yurtdısında yaşama imkanım olsa yemin ederim arkama bile bakmam hemen giderim..bir dahada asla geri dönmem akraba ziyaretine bile buraya gelmem..
  • Ben partileri bilirim yapistirmak lazim amerikali kizlar dünyanin en güzel kizlari
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.