Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi bi şey sorucam sana ingilizce işini naptın giderken çok iyi mi biliyordun yoksa gidince mi öğrendin, hiç zorluk yaşadın mı bu konuda

not:sayfaları okuyamadım kusura bakma.helal diyordum bu arada gerçekten iyi iş çıkarmışsın.
  • takip diyelim
  • özenmemek elde değil
  • Ellerine sağlık mükemmel bir yazı olmuş. Anlıtımında o kadar sürükleyiciki bir seferde soluksuz okudum. İnanmışsın, Çabalamışsın ve kazanmışsın Helal Olsun.
  • Dışardan herşey toz pembe gözüküyor ancak sağlam üniversite okumak için değilde Amerikaya kapak atma hayali olanlar hayatının hatasını yaparlar.Abd de 2500 üniversite var arkadaşın girdiği üniversite ise dünyanın en iyi 10 okulu arasında.İlk 500 de olmayan Boğaziçi üniversitesine bile girmenin ne kadar zor olduğunu düşünürsek Ucla ya girmeyi siz düşünün.Kısacası eşşek gibi çalışmanın yanında bunları kavrayacak beyine,sosyal hayata,hayat görüşüne,yabancı dile ve şansa sahip olmak gerekli.Kısacası kaymağın kaymağı olmak gerek.Bunlara sahip değilseniz boşa resimlere bakıp hayal kurmayın.ABD ye 2 yolla gidilir ya iyi bir okula kabul olmuşsundur(örnekteki gibi) yada Abd hayaliyle çulsuz kapağı atmak için gelmişsinidir.Eğer 2.şıkka dahilseniz geldikten 1 hafta sonra ilk uçakla dönmek isteyeceksiniz.Zira resimdeki villalarda kalacağını düşünen hayalperestler 500-600$ a oda kiralarlarsa kendilerini şanslı kabul etsinler.Saatte 8 $ dan günde 10 saat çalışırsınız ay sonunu zor getirirsiniz.

ABD ye turist olarak gidilir en güzel yerleri gezilir sonra ağzınız dola dola etrafa anlatırsınız.Ya da burdaki gibi iyi üniversiteye kapağı atmışsınızdır bütün imkanlar sizin için seferber olmuştur para derdiniz yoktur anlatırsınız.Ancak Abd deki hayat bu değildir.Florida Jacksonville de 9 yıl kalan kuzenim bana aynı şu cümleyi kurmuştu ''Bugün bedava uçak bileti ve para getirip 1 hafta tekrar gitmek istermisin diye sorsalar kesinlikle gitmem'' dedi.Dahası mc. den cuma günleri 0.99 cente hamburger alıp buzluğa atıp bütün hafta sadece hamburger yiyorduk para harcamamk için vs.

Sonuç olarak özellikle liseye giden Abd sevdasıyla tutuşan kardeşlerim resimlerden etkilenip kapağı atma hevesine düşerse nelerle karşılaşcaklarını bilsinler.2500 üniversite içinde belli başlı üniversiteye kabul olmadan(bazıları para tuzağı) gitmek maceradan başka birşey değil.Kendi ülkelerinde tek başına büyükşehirlerde yaşamak için gelenler ne kadar zorluk çekiyorsa dilini tam bilmediğiniz yabancı bir ülkede bunun 2 katını çekersiniz ,benden genç kardeşlerime bir uyarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 18 Aralık 2011; 16:01:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Dışardan herşey toz pembe gözüküyor ancak sağlam üniversite okumak için değilde Amerikaya kapak atma hayali olanlar hayatının hatasını yaparlar.Abd de 2500 üniversite var arkadaşın girdiği üniversite ise dünyanın en iyi 10 okulu arasında.İlk 500 de olmayan Boğaziçi üniversitesine bile girmenin ne kadar zor olduğunu düşünürsek Ucla ya girmeyi siz düşünün.Kısacası eşşek gibi çalışmanın yanında bunları kavrayacak beyine,sosyal hayata,hayat görüşüne,yabancı dile ve şansa sahip olmak gerekli.Kısacası kaymağın kaymağı olmak gerek.Bunlara sahip değilseniz boşa resimlere bakıp hayal kurmayın.ABD ye 2 yolla gidilir ya iyi bir okula kabul olmuşsundur(örnekteki gibi) yada Abd hayaliyle çulsuz kapağı atmak için gelmişsinidir.Eğer 2.şıkka dahilseniz geldikten 1 hafta sonra ilk uçakla dönmek isteyeceksiniz.Zira resimdeki villalarda kalacağını düşünen hayalperestler 500-600$ a oda kiralarlarsa kendilerini şanslı kabul etsinler.Saatte 8 $ dan günde 10 saat çalışırsınız ay sonunu zor getirirsiniz.

ABD ye turist olarak gidilir en güzel yerleri gezilir sonra ağzınız dola dola etrafa anlatırsınız.Ya da burdaki gibi iyi üniversiteye kapağı atmışsınızdır bütün imkanlar sizin için seferber olmuştur para derdiniz yoktur anlatırsınız.Ancak Abd deki hayat bu değildir.Florida Jacksonville de 9 yıl kalan kuzenim bana aynı şu cümleyi kurmuştu ''Bugün bedava uçak bileti ve para getirip 1 hafta tekrar gitmek istermisin diye sorsalar kesinlikle gitmem'' dedi.Dahası mc. den cuma günleri 0.99 cente hamburger alıp buzluğa atıp bütün hafta sadece hamburger yiyorduk para harcamamk için vs.

Sonuç olarak özellikle liseye giden Abd sevdasıyla tutuşan kardeşlerim resimlerden etkilenip kapağı atma hevesine düşerse nelerle karşılaşcaklarını bilsinler.2500 üniversite içinde belli başlı üniversiteye kabul olmadan(bazıları para tuzağı) gitmek maceradan başka birşey değil.Kendi ülkelerinde tek başına büyükşehirlerde yaşamak için gelenler ne kadar zorluk çekiyorsa dilini tam bilmediğiniz yabancı bir ülkede bunun 2 katını çekersiniz ,benden genç kardeşlerime bir uyarı.

çok doğru..herkesin içinde bir amerika sevdası vardır yok değil ancak bu hakikaten hayalden baska birsey değil..bu dünya bu ülke ,türkiye parası ve aklını düzgün kullanana güzeldir..esasta bizim ülkemzide parası olana bir amerika:) ama orta düzeydekilere her ülke yani nereye gidersen git hersey aynı gelecektir..çnk paranın getirdiklerinden yararlanamıyacaksın:) ama şu var orada güzel bir işe kapağı attınmıda gerisi katlana katlana gelir ve istediklerini rahatlıkla yaparsın ama ne zaman iş yaparkenmi tabikide hyayır emekli olduğunda:))
  • rzv
  • Shadow_Shooter hocam, selamlar tekrar.

UCLA'de Television, Film and Digital Media bölümü var sanırım.

Ben liseden direkt olarak girebilmek için -sözel bölümünden giriliyor sanırım- hangi sınavlara girmem gerekiyor?

SAT, TOEFL gibi sınavların hangilerine girmem gerekir?

ve çözeceğim dersler arasında neler olacaktır?

ya da şöyle bir şey mi yapmalıyım;

Türkiyede İstanbul Üniversitesi ya da Mimar Sinan gibi bu bölümün piri bir üniversiteyi kazanıp, ilk yılı yüksek not ortalamasıyla bitirip oraya yatay geçmiş yapma hakkım olur mu?

Cevabını beklemekteyim.
  • Tebrikler arkadaşım. Yazıyı baştan sona zevkle okudum. Helal olsun. Spotify ve hulu.com'un tadını çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fentora

quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

quote:

Sen amerikada mankenlik yapiyorum diye netten buldugu fotolari koyan sonra yalani ortaya cikan kisi degil misin la?Yanlis hatirliyosam kusura bakma.

Bende öyle hatırladım. Neyse gerek yok şimdi bunlara.

Nasıl gittiğinizi anlatır mısınız?

Ikimiz de yanlis hatirliyor olamayiz bu o yalanci bebe demek ki.

Amerika'daki olayı yalancı olmayabilir ya ona birşey diyemem bu kadar sağlam kanıtlar varken yalancı demek doğru olmaz.

Yok ya Amerikada okumasi yalan demiyorum ben zaten sadece onceden Amerikada mankenlik yapiyorum diye konu acmisti,yalan oldugu ortaya cikmisti vs.

Sacma sapan seyler yaziyorsunuz buraya. Ya hatirliyorsaniz yazin ya hatirlamiyorsaniz hic yazmayin. Hicbir zaman mankenlik yapiyorum diye sacma bir konu acmadim buraya. Arkadasimin izniyle fotograflarini koyup "tipim nasil" diye bir konu actim ve turk olmayacagi cok bariz birinin fotograflarini koyarak turklerin hala "kotuymus, sorunluymus" gibi mesajlar yazip yazmayacagini gormek istedim (evet ayni sekilde kotulendi). Sonucta cidden gercekleri soyleyen mi bir milletiz yoksa ne olursa olsun bizden iyisini kotulemeye mi calisiyoruz gormek istedim. Sonra da konunun kaldirilmasini istedim. Ama buraya gelip de mankenim, bu da fotograflarim gibi bir konu hic olmadi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 18 Aralık 2011; 23:10:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Dışardan herşey toz pembe gözüküyor ancak sağlam üniversite okumak için değilde Amerikaya kapak atma hayali olanlar hayatının hatasını yaparlar.Abd de 2500 üniversite var arkadaşın girdiği üniversite ise dünyanın en iyi 10 okulu arasında.İlk 500 de olmayan Boğaziçi üniversitesine bile girmenin ne kadar zor olduğunu düşünürsek Ucla ya girmeyi siz düşünün.Kısacası eşşek gibi çalışmanın yanında bunları kavrayacak beyine,sosyal hayata,hayat görüşüne,yabancı dile ve şansa sahip olmak gerekli.Kısacası kaymağın kaymağı olmak gerek.Bunlara sahip değilseniz boşa resimlere bakıp hayal kurmayın.ABD ye 2 yolla gidilir ya iyi bir okula kabul olmuşsundur(örnekteki gibi) yada Abd hayaliyle çulsuz kapağı atmak için gelmişsinidir.Eğer 2.şıkka dahilseniz geldikten 1 hafta sonra ilk uçakla dönmek isteyeceksiniz.Zira resimdeki villalarda kalacağını düşünen hayalperestler 500-600$ a oda kiralarlarsa kendilerini şanslı kabul etsinler.Saatte 8 $ dan günde 10 saat çalışırsınız ay sonunu zor getirirsiniz.

Groll, malesef dediklerine A'dan Z'ye katiliyorum. Bu dediklerini bugun birinci elden tanik oldum. Yine Los Angeles'ta kalan uc turk dun benle otobuse bindi. Turk oldugumu hic belli etmeden konustuklarina kulak verdim. Belli ki calisiyorlardi ve her gun metroya "kacak" binmek zorunda olduklarini anlatiyorlardi birbirlerine. Burada bilet almadan turnikeden gecebiliyorsunuz ve onlar da paradan yirtmak icin bunu yapiyorlardi her sabah ve gecen sabahki bilet denetimlerinden nasil ucuz kurtulduklarini tartisiyorlardi. Dusununce tabi insan uzuluyor. Burada iyi bir isi garanti etmeden, paldir kultur amerikan sevdasi ile gelmenin mantikli olacagini sanmiyorum. Mutlaka sizin icin sartlari yaratip oyle gelmelisiniz. Aksi takdirde ne yazik ki UCLA degil hicbir universitenin kampusunde bulunmaniz mumkun olmayabilir. Guzel yazilmiz bir izlenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DontMakeMeLaugh

Konunun tamamını okudum fakat şu yazdığın "Aralarinda Turkiye'yi hic bilmeyenleri de var" hayatımda duyduğum en anlamsız şey oldu :)
    Üniversitede Master yapan insanlar 80 milyonluk her konuda iyi kötü reklamımızın yağpıldığı, amerikada türk programlarının bile olduğu, amerikada yaşayan türkler, wat ile gidenler tamamıyla aktif bir ülkeyiz ben buna imkan vermiyorum en azından üniversitede lisans eğitimi almış doktorasını yapan biri için ;)
    onun dışında emeğine sağlık yazı çok güzel olmuş.

Bilmeyenleri icin ne yaparsaniz yapin, Turkiye'de bir deprem oldugunda (gecenlerde olan dogu depremi), oradan yapilan canli yayinlarda yerel halkin ne durumda gosterildigini tahmin ediyorsunuz. Geleneksel kiyafetler, esege binen insanlar, koylu kiyafetleri, kisaca dogu kulturu = Turkiye kulturu olarak algilanip bir de ustune musluman sosu eklendi mi Turkiye esittir bir arap ulkesi olarak algilaniyor. Onun disinda kimse burada oturup da ne turk tv showu izliyor (bunu hic duymadim) ne de WAT'da calisan insanlar buradaki insanlarin gunluk hayatlarinin bir parcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

DGS ile geçiş yaptım bu sene hazırlık okuyorum seneye 3. sınıf olarak Yazılım Mühendisiliği okuyacağım okul bitince Yazılım Mühendisi olarak başvurma imkanım var mı yoksa illa Bilgisayar Mühendisi mezunu olmak şartı mı aranıyor ?

Hayir aranmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unreminical

Shadow_Shooter hocam, selamlar tekrar.

UCLA'de Television, Film and Digital Media bölümü var sanırım.

Ben liseden direkt olarak girebilmek için -sözel bölümünden giriliyor sanırım- hangi sınavlara girmem gerekiyor?

SAT, TOEFL gibi sınavların hangilerine girmem gerekir?

ve çözeceğim dersler arasında neler olacaktır?

ya da şöyle bir şey mi yapmalıyım;

Türkiyede İstanbul Üniversitesi ya da Mimar Sinan gibi bu bölümün piri bir üniversiteyi kazanıp, ilk yılı yüksek not ortalamasıyla bitirip oraya yatay geçmiş yapma hakkım olur mu?

Cevabını beklemekteyim.

Yatay gecis malesef cook zor. Gecen bununla ilgili istatistik yayinlamistim. Basvuran 150 kusur kisiden sadece 4u kabul edilmisti. Zaten cogunlukla basvuru sartlarini saglayamiyor cogu kisi. En mantiklisi 0'dan girmek.

diger basvuru sartlariyla ilgili bilgiler icin admissions.ucla.edu
  • Hava atmak çok mu güzel?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

özenmemek elde değil açıkçası ama maddi durumum yüzünden bırak yurt dışını yurt içinde bile bi yere gidemiyorum üniversitenin tanıtımını izledim hayran kaldım biz de güya üniversite okuyoruz ama şöyle karşılaştırsak sen metropolde okurken ben köy okulunda okuyor gibi kalırım:P Bizim burada ki üniversiteler harbiden 5 para etmez bir kaç tane var hep aynı ama UCLA nın yanında sönük kalırlar eminim.

Neyse züğürt çenem fazla yorulmasın tebrik ederim seni keşke imkanlarım olsaydı belki reenkarnasyon olur da tekrar gelirsem yanına gelirim saygılar.

Napalım hacı hayat işte.

• Peki hocam, tesekkur ederim. Arastirmaya devam ediyorum.
  • Liseden girmek isteyen arkadaşlar bana PM atabilir.
  • pm atmistim ama cevap gelmedi neyse burdan soriyim..
    simdi ben ossye hazirlaniyorum hedef bogazici yonetim bilisim sistemleri (management information systems-MIS) burdan mezun oluncada Amerikada bi unide (ki hayalim senn oldugun uni yani UCLA) master yapmak istiyorum bu bolum orda varmi yani illaki bu bolum uzerindenmi master yapmak zorundayim tahminimce bilisim sistemleri adinda bolum vardir yani master yapabilirmiyim bu bolum uzerinden ? bide uni 3.siniftayken falan gecis imkanimiz varmi oraya (not ort 3.6 veya uzeri olmasi durumunda) ? ayrica ingilizce egitimini orda alma gibi bi sansimiz varmi yabi toefl yuksek yapmam icin iyi bi ing egitim lazim ondan soruyorum ? ayrica bu gosterecegimiz projenin ve paperin durumunun ne kadar iyi olmasi gerekiyo yani boyutu nasil olmali bulunmamis birseymi yoksa gelistirme uzerinemi ? sorularimi yanitlarsan sevinirim tebrikler umarim bundan 4 sene sonra falan gorusurz sennle orada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguryenipinar

pm atmistim ama cevap gelmedi neyse burdan soriyim..
    simdi ben ossye hazirlaniyorum hedef bogazici yonetim bilisim sistemleri (management information systems-MIS) burdan mezun oluncada Amerikada bi unide (ki hayalim senn oldugun uni yani UCLA) master yapmak istiyorum bu bolum orda varmi yani illaki bu bolum uzerindenmi master yapmak zorundayim tahminimce bilisim sistemleri adinda bolum vardir yani master yapabilirmiyim bu bolum uzerinden ? bide uni 3.siniftayken falan gecis imkanimiz varmi oraya (not ort 3.6 veya uzeri olmasi durumunda) ? ayrica ingilizce egitimini orda alma gibi bi sansimiz varmi yabi toefl yuksek yapmam icin iyi bi ing egitim lazim ondan soruyorum ? ayrica bu gosterecegimiz projenin ve paperin durumunun ne kadar iyi olmasi gerekiyo yani boyutu nasil olmali bulunmamis birseymi yoksa gelistirme uzerinemi ? sorularimi yanitlarsan sevinirim tebrikler umarim bundan 4 sene sonra falan gorusurz sennle orada :)

http://www.anderson.ucla.edu/x319.xml
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.