Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Dothraki sorunuzu anlamiyorum. Burs veya hicbir yerden para almadan ucretsiz okumak ve gunluk masraflarin ucretsiz olmasi mumkun mu onu mu soruyorsunuz?

Haklı olabilirsiniz. Şöyle sorayım o zaman.

Şimdi biz gittik oraya. Üniversitenin yıllık parasını da bir yer ödemeyi kabul etti diyelim. Bunlar tamam. Benim sormak istediğim siz günlük ihtiyaçlarınızı ailenizden para alarak mı karşılıyorsunuz yoksa çalışarak mı veya bir başka yerden burs alarak mı? Eğer ailenizden para alıyorsanız çevrenizde bu ihtiyaçlarını karşılamak için ailesinden para almayan insanlar var mı?

Örnek üzerinden soruyorum. Sizin aylık harcamalarınız 1000 dolar olsun. Bu 1000 doları ailesinden para almadan karşılayan öğrenciler var mı?
  • Dothraki tabi ki var :) Burada universite icinde calisirsaniz (part time haftada 10-12 saat gibi) bu ucretlerinizi karsilayabilirsiniz. Ilk sayfada buna da deginmistim "stipend" cep harcligidir. Sirketler okul ucreti arti stipend cep harcliginizi karsilarlar. Ancak illa ki alacaksaniz Turkiye'de de ailenizden bes kurus para almadan yasamamaniz lazim. Ama benim burada cok turk arkadasim olmadigi icin ve olanlara da aylik harcamani ailen mi veriyor gibi bir soramadigim icin emin olamiyorum. Ama genel sartlar itibariyle cevaplamaya calistim. Sevgiler :)

Suna da aciklik getireyim. Amerika'da daha kucuk okullar, kucukten kastim hala iyi okullar ama bir ivy league seviyesi olmayan okullar burs verebilirler (okuldan direk burs).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 20:28:11 >
  • Yurtdışında lisans üstü eğitim için yabancı dil seviyesi ile ilgili kişisel yorumun nedir ? Türkçe bilmeyen birileri ile ingilizce muhabbet edebilen birisi ciddi zorluklar yaşarmı ? Eğitim dili , lisan , şive vs. sıkıntı yaşanırmı ders konusunda olsun oradaki insanlarla görüşmede olsun ?

Birde orada ev+ulaşım+beslenme+okul toplam masrafın kaç $ oluyor ortalama bir fiyat verirmisin? Burs almıyormuş gibi cevaplarsan sevinirim.

Bu arada tebrik ederim hayalini gerçekleştirmişsin.

Ben bahausa gitmeyi çok isterdim ama önüme ingilizceyi tam olarak aşmış olsam bile almanca çıkıyor ve birsürü aşılmaz prosedür.
  • quote:

Dothraki tabi ki var :) Burada universite icinde calisirsaniz (part time haftada 10-12 saat gibi) bu ucretlerinizi karsilayabilirsiniz. Ilk sayfada buna da deginmistim "stipend" cep harcligidir. Sirketler okul ucreti arti stipend cep harcliginizi karsilarlar. Ancak illa ki alacaksaniz Turkiye'de de ailenizden bes kurus para almadan yasamamaniz lazim. Ama benim burada cok turk arkadasim olmadigi icin ve olanlara da aylik harcamani ailen mi veriyor gibi bir soramadigim icin emin olamiyorum. Ama genel sartlar itibariyle cevaplamaya calistim. Sevgiler :)

Suna da aciklik getireyim. Amerika'da daha kucuk okullar, kucukten kastim hala iyi okullar ama bir ivy league seviyesi olmayan okullar burs verebilirler (okuldan direk burs).

Teşekkürler.
  • @Christ

Benim buradan bir sey soylemem cok mantikli degil. "Muhabbet etmek" nedir bunu anlamak lazim. Burada bir haksizliga ugradiginizda ya da bir sorun ciktiginda kendinizi cok iyi ifade edebilecek misiniz bu daha onemli. TOEFL seviyesi 95 veya ustundeyseniz sorun yasayacaginizi sanmam.

Masraflarla ilgili ilk sayfayi okumani oneririm
  • Ne denilebilir ki anladığım kadarıyla kendi çabalarınla ordasın. Tebrik ederim başarılarının devamını dilerim.
  • İlk sayfayı okudum gözümden kaçmış olabilir tekrar bakarım şimdi.

Bir sorum daha olacak garip gelebilir ama senin arkadaşlık ettiğin insanların yaş ortalamarı nedir ? Bunu sormamın sebebi farklı yaş gruplarının bir araya gelip gelememesini öğrenmek.

Teşekkür ederim şimdiden , hayatında başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

İlk sayfayı okudum gözümden kaçmış olabilir tekrar bakarım şimdi.

Bir sorum daha olacak garip gelebilir ama senin arkadaşlık ettiğin insanların yaş ortalamarı nedir ? Bunu sormamın sebebi farklı yaş gruplarının bir araya gelip gelememesini öğrenmek.

Teşekkür ederim şimdiden , hayatında başarılar dilerim.

19-23 yas arasinda.
  • Konunu okudum UCLA gerçekten bir dünya gibi.Bizim üniversiteler o standardı hayatta yakalayamaz herhalde.

Hocam peki oyun dünyası hakkında neler dönüyor orada.
  • Mesajim bulunsun ayrintili bakacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Konunu okudum UCLA gerçekten bir dünya gibi.Bizim üniversiteler o standardı hayatta yakalayamaz herhalde.

Bilgisayar oyunu?
  • quote:

quote:

Konunu okudum UCLA gerçekten bir dünya gibi.Bizim üniversiteler o standardı hayatta yakalayamaz herhalde.

Bilgisayar oyunu?

Evet...Konsol,PC oyunları falan.
  • bulunsun
  • quote:

quote:

quote:

Bilgisayar oyunu?

Evet...Konsol,PC oyunları falan.

Dogrusu dikkatimi ceken Turkiye'den farkli bir sey olmadi. Ama pek siki oyun takipcisi degilim ondan olmali. Gecen yil fransiz arkadasim E3'di yanilmiyorsam, o fuara gitmisti.
  • Ciddi ciddi hayal ettiğim üniversitede okuyorsunuz. Konudan öncede amacım ucla'e gidebilmekti. Neyse benim merak ettiğim projelerin sosyalliğin öneminden bahsettiniz.

Lisede yaptığınız proje var mıydı ve lisedeki sosyal yaşantınız neydi? Ben şuan liseyi cidden boş okuyorum gibi geliyor. Üniversitedeki kulüp imkanları da olmayınca proje sosyal hobiler olayı geri plana itmiş oldum resmen. Siz lisede neler yaptınız biraz anlatırsanız sevinirim.

Bir de öss'de kaçıncı olmuştunuz acaba?
  • Öncelikle başarılar dilerim. Benim merak ettiğim konuda öğrenci kabulünde yaş faktörünü dikkate alıp almadıkları. 22 yaşındaki bir adayla 27 28 yaşındaki aday eşit şansa mı sahiptir. İstatistiksel olarak bir bilginiz olmayabilir ama arkadaş çevresi profilinden bu konu hakkında yorum yapabileceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luciditysilents

Ciddi ciddi hayal ettiğim üniversitede okuyorsunuz. Konudan öncede amacım ucla'e gidebilmekti. Neyse benim merak ettiğim projelerin sosyalliğin öneminden bahsettiniz.

Lisede yaptığınız proje var mıydı ve lisedeki sosyal yaşantınız neydi? Ben şuan liseyi cidden boş okuyorum gibi geliyor. Üniversitedeki kulüp imkanları da olmayınca proje sosyal hobiler olayı geri plana itmiş oldum resmen. Siz lisede neler yaptınız biraz anlatırsanız sevinirim.

Bir de öss'de kaçıncı olmuştunuz acaba?

+1
  • Hangi lisede okumuştun?
  • Toptan bir cevap vermeye calisayim. Ben buraya lisans universite okumaya gelmedim :) Burada universiteden sonra yuksek lisans yapmaya geldim.

Islakotostopcu eger yuksek lisans icin soruyorsan yas ortalamasi en dusuk 22 en yuksek 30a kadar uzuyor. Ben bolumde en kucuklerdenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

quote:

Orijinalden alıntı: Fentora

quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

quote:

Orijinalden alıntı: Fentora

Sen amerikada mankenlik yapiyorum diye netten buldugu fotolari koyan sonra yalani ortaya cikan kisi degil misin la?Yanlis hatirliyosam kusura bakma.

Bende öyle hatırladım. Neyse gerek yok şimdi bunlara.

Nasıl gittiğinizi anlatır mısınız?

Ikimiz de yanlis hatirliyor olamayiz bu o yalanci bebe demek ki.

Amerika'daki olayı yalancı olmayabilir ya ona birşey diyemem bu kadar sağlam kanıtlar varken yalancı demek doğru olmaz.

Muhahaha
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.