Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herif millete nispet olsun diye boyna konunun ismini değiştiriyort baksanıza şu konunun ismine Amerika ve Dunyanin En Iyi Uni.'lerinden Birinde Okumak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

herif millete nispet olsun diye boyna konunun ismini değiştiriyort baksanıza şu konunun ismine Amerika ve Dunyanin En Iyi Uni.'lerinden Birinde Okumak

Aynen katılıyorum gören gördü resimleri zaten insanlar bir daha girsin diye konunun ismini değiştirmeye gerek yok ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Brakisefal

quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

herif millete nispet olsun diye boyna konunun ismini değiştiriyort baksanıza şu konunun ismine Amerika ve Dunyanin En Iyi Uni.'lerinden Birinde Okumak

Aynen katılıyorum gören gördü resimleri zaten insanlar bir daha girsin diye konunun ismini değiştirmeye gerek yok ...

Baslik degisikliginin nedeni konuya ekledigim universiteye dair ekstra bilgiler. Dikkat edersen universite ile ilgili bilgi disinda eklenen ekstra resim vs. yok. O kafanizin icinde burada yazilanlari gorerek tatmin oldugumu dusunuyorsunuz ama bu kendi hasta dusuncenizden baska bir sey degil. Belki ilgi gostermiyorsunuz ama onlarca kisi bu konuyla ilgili soru sormus. Konu da haliyle amerikadaki yasamdan amerikadaki universiteye dondu. Buradan bana kimin ne yazdigi umrumda degil. O hazzi zamaninda yeterince tattigimi hatta dogrusu gerek olmadigini dusunuyorum. Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 9:35:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel93

hocam pm e cevap yazmadin bende burdan yaziyim ozaman :)
    bilgisayar muh de okicam isallah daha hazirliktayim istanbul bahcesehir universitesi.suan ki notlarla bolume gecebiliyorum bakalim ocakta belli olcak.
    Lisans tan abd ye gitmek istedim bi kac firma ile gorustum elt falan ama iyi yerler olmaz falan direk abd de zorlanirsin gibi laflar ettiler.simdi bende yuksek lisans ucla da dusunuyorum ama 2. Yilda ortalamalarimi seninki gibi 4.00 .- 3.50 arasinda tutabilirsem iyi debi projem olursa (bu konuda bilgeadam dan yazilim uzmanligi egitimi almayi dusunuyorum ) cift diplama alabilecim orta 300. Ve sonraki uniler olur heralde oradan yine iyi bi ortalamayla gecmek tr den daha mi kolay olur.

2.soruda referan mektubu nu nasil kisilerden aldin okulun hocasinda mi. tamam bizim bolum baskani tr de cok saygin ama ucla icin yeterli olmaz sanirim. Sen kimlerden yada hangi okulun hocasinda aldin.

3. Olarak bu gmat falan diyolar o sinavlardan kac puan aldin ve zormu

sorularim cevaplarsan sevinirim
    bircok kisinin sorusunu topladim :)

Kusura bakma ama yazdiklarindan bir sey anlayamadim. Daha basit kelimelerle kisa bir sekilde tekrar sorman mumkun mu? Tesekkurler.
  • Ailesinden para almadan geçinen var mı oralarda? Yani mastera gitti bursu da buldu ancak günlük giderleri için para almayan var mı?(Çalışarak alması veya burs alması fark etmez) Umarım bunu cevaplarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dothraki -- 17 Aralık 2011; 9:45:47 >
  • Arada bir konuya girip"Acaba bende yapabilir miyim?" diyorum ama ümidim 0 doğrusu.Lise 1'im ilk yazılılarım düşük,mekatronik mühendisi olmak istiyorum ama ümidim git gide azalıyor.Yurt dışında okuma hayalim bitti zaten nerdeyse.Ne yapıcam bilmiyorum.

Yaşadığın büyük bir ayrıcalık hocam,tadını çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

bilgisayar muh de okicam isallah daha hazirliktayim istanbul bahcesehir universitesi.suan ki notlarla bolume gecebiliyorum bakalim ocakta belli olcak.
    Lisans tan abd ye gitmek istedim bi kac firma ile gorustum elt falan ama iyi yerler olmaz falan direk abd de zorlanirsin gibi laflar ettiler.simdi bende yuksek lisans ucla da dusunuyorum ama 2. Yilda ortalamalarimi seninki gibi 4.00 .- 3.50 arasinda tutabilirsem iyi debi projem olursa (bu konuda bilgeadam dan yazilim uzmanligi egitimi almayi dusunuyorum ) cift diplama alabilecim orta 300. Ve sonraki uniler olur heralde oradan yine iyi bi ortalamayla gecmek tr den daha mi kolay olur.

2.soruda referan mektubu nu nasil kisilerden aldin okulun hocasinda mi. tamam bizim bolum baskani tr de cok saygin ama ucla icin yeterli olmaz sanirim. Sen kimlerden yada hangi okulun hocasinda aldin.

Kusura bakma ama yazdiklarindan bir sey anlayamadim. Daha basit kelimelerle kisa bir sekilde tekrar sorman mumkun mu? Tesekkurler.

1) bende ucla da veya biraz daha dusugunde yuksek lisans yapmak ıstıyorum.
    aldıgın notları baska bır sayfada yazmıstın o bolumu atlıyorum. öncelıkle son 2 donemde 4.00 ve oncekı yılda 3.92 gıbı notlar yaptın bu ortalama sadece bılgısayar ana derslerı için mi yoksa inklap tarıhı edebıyat fızık falan onlarda dahılmı.

2)çalışma şeklinden biraz bahsedermısın.

3)bilgeadam dan yazılım uzmanlıgı egıtımı alsam başvuranlar arasında bı basamak onde olurmumyum.(bilgeadam dunyada mıcrosoft un en ıyı 16 bılısım kursu listesine dahil.) ve bu egıtımi alırsam okul dakı egıtımle beraber senın kı gıbı (okula secılecek yeterlılıkte) proje gelıstırebılırmıyım.

4) toelf ve amerıkada okumak ıcın matematık sınavı varmıs onlardakı puanın neydı. (en onemlısı matematık sınavı cok mu zordu)

5) referans mektubunu kendı hocalarına mı hazırlattın yok sa daha ıyılerımı yazdı .

6) burs konusuna cok fazla degınen olmus kabul aldıktan sonra şirketlere gıdıp burs ıstemıssın o bolum hakkında daha detaylı bılgı verırmısın.

7) cisco dakı ortamı bıraz anlatabılırmsın olanaklar maaş falan. (ozel degılse)

8)bahcesehır unıversıtesının amerıkadakı bazı unıversıtelerle anlasması var. ortalması cok yuksel 3.50 - 4.00 arsı olan ogrecılere cıft dıploma ımkanı saglıyolar yanı 2 yıl burda 2 yıl abd de egıtım gorup 2 unıversıtedende dıplama verılıyor. tavsıye edermısın yanı abd de sıralamada 200. vb. bı unıversıteden mezun olursam ucla ya gırme şansım bahceshir unıversıtesı mezunu olmama gore artarmı

şimdilik bu kadar

genel konuları özetlemeye calıstım (en azından calıstım oda bıseydır )

biraz uzun oldu kusura bakma

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel93 -- 17 Aralık 2011; 10:20:02 >
  • 2 hafta sonra finaller var şimdiden çalışmaya başladım.
  • İlk konunu hatırlıyorum, onu baştan sona okumuştum, gerçekten güzeldi hatırladığım kadarı ile, müsait bir zamanımda bunu da baştan sona okuyacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dothraki

quote:

Orijinalden alıntı: Fentora

Sen amerikada mankenlik yapiyorum diye netten buldugu fotolari koyan sonra yalani ortaya cikan kisi degil misin la?Yanlis hatirliyosam kusura bakma.

Bende öyle hatırladım. Neyse gerek yok şimdi bunlara.

Nasıl gittiğinizi anlatır mısınız?

Ikimiz de yanlis hatirliyor olamayiz bu o yalanci bebe demek ki.
  • işte ben demiştim adam milleti özendirmek için yapıyor ama aslında sulukulede yaşayan bir çingenedir kendisi
  • Ben yalancı olduğunu düşünmüyorum. o kadar yazmış ve resimler koymuş yani.
  • quote:

quote:

quote:

Sen amerikada mankenlik yapiyorum diye netten buldugu fotolari koyan sonra yalani ortaya cikan kisi degil misin la?Yanlis hatirliyosam kusura bakma.

Bende öyle hatırladım. Neyse gerek yok şimdi bunlara.

Nasıl gittiğinizi anlatır mısınız?

Ikimiz de yanlis hatirliyor olamayiz bu o yalanci bebe demek ki.

Amerika'daki olayı yalancı olmayabilir ya ona birşey diyemem bu kadar sağlam kanıtlar varken yalancı demek doğru olmaz.
  • quote:

quote:

Shadow msn de görünmüyorsun yeni adres aldıysan pm den atar mısın bayadır görüşemedik senle.
  • quote:

quote:

quote:

1) bende ucla da veya biraz daha dusugunde yuksek lisans yapmak ıstıyorum.
    aldıgın notları baska bır sayfada yazmıstın o bolumu atlıyorum. öncelıkle son 2 donemde 4.00 ve oncekı yılda 3.92 gıbı notlar yaptın bu ortalama sadece bılgısayar ana derslerı için mi yoksa inklap tarıhı edebıyat fızık falan onlarda dahılmı.

2)çalışma şeklinden biraz bahsedermısın.

3)bilgeadam dan yazılım uzmanlıgı egıtımı alsam başvuranlar arasında bı basamak onde olurmumyum.(bilgeadam dunyada mıcrosoft un en ıyı 16 bılısım kursu listesine dahil.) ve bu egıtımi alırsam okul dakı egıtımle beraber senın kı gıbı (okula secılecek yeterlılıkte) proje gelıstırebılırmıyım.

4) toelf ve amerıkada okumak ıcın matematık sınavı varmıs onlardakı puanın neydı. (en onemlısı matematık sınavı cok mu zordu)

5) referans mektubunu kendı hocalarına mı hazırlattın yok sa daha ıyılerımı yazdı .

6) burs konusuna cok fazla degınen olmus kabul aldıktan sonra şirketlere gıdıp burs ıstemıssın o bolum hakkında daha detaylı bılgı verırmısın.

7) cisco dakı ortamı bıraz anlatabılırmsın olanaklar maaş falan. (ozel degılse)

8)bahcesehır unıversıtesının amerıkadakı bazı unıversıtelerle anlasması var. ortalması cok yuksel 3.50 - 4.00 arsı olan ogrecılere cıft dıploma ımkanı saglıyolar yanı 2 yıl burda 2 yıl abd de egıtım gorup 2 unıversıtedende dıplama verılıyor. tavsıye edermısın yanı abd de sıralamada 200. vb. bı unıversıteden mezun olursam ucla ya gırme şansım bahceshir unıversıtesı mezunu olmama gore artarmı

şimdilik bu kadar

genel konuları özetlemeye calıstım (en azından calıstım oda bıseydır )

biraz uzun oldu kusura bakma

edit : imla

1) Sadece bilgisayar dersleriydi. Ama fark eden bir sey yoktu cunku alan disi dersim zaten bir iki taneydi onlar da AA'ydi.

2) Tam olarak neyi merak ediyorsun onu sorarsan yazmaya calisirim.

3) Proje kismini yanlis anlamis olabilrisiniz. Onemli olan kodlama yontemi degil. Kimse kodunuzu inceleyip iyi bir kod mu yazilmis ona bakmayacak. Onemli olan algoritma ve dusunme yetisi. Cok basit bir ornek, Turkcell'in mobil networku sizin elinizde. Ancak baz istasyonlarda hotspot ve interference problemi var. Tum baz istasyonlar arasi load balancing yapacak yeni, daha once dusunulmemis bir algoritma bulabilir misiniz?

4) Matematik puanim 800'du. 800 ustunden yapiliyor sinav. Bence basit bir sinav.

5) Kendi ve ODTU hocalarindan aldim. Zaten Cankaya'da hem ODTU hem de Cankaya'da hocalik yapan profersorler vardi.

6) Ilk safyadan farkli olarak neyi merak ettiginizi yazarsaniz denerim.

7) Ortalama ustunde bir maasla ve arti bir miktar cep harcligiyla calisiyorsunuz. Daha spesifik sorunuz varsa o sekilde sorun.

8) Eger Bahcesehir'den daha iyi bir universiteyse ve ozellikle Amerika'daysa kesinlikle etkisi olacaktir. Amerika'da Turkiye'nin hemen hemen hicbir universitesi malesef bilinmiyor.

• Konu link'i vermiştim daha önce ama tüm bölümler içinde idi bu tek video sadece amerikadaki Türk öğrencileri anlatıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

su resimden anladigim tek sey huzur. ne bir telaş, ne bir olay. herseyden uzak sessiz ve sakin.. Hayal etmek basarmanin yarisidir tabiki ama cokta ucmamak lazim :) Liseden hemen hemen yeni mezun olmus birisi olarak bana bunlar cok uzak geliyor. Daha ygs sinavindan yeterli puan alamadim benim neyime UCLA

Sonucta tam da benim hissettiklerim bunlardi kucuk arkadasim :) Bu hisler bana ilham verdi. O hayatin bir parcasi olabilmek. Bence tam dogru yastasin.

Ve ucmaktan korkma. Unutma, gercekte ucabilecegin tek yer hayallerin.

uçmak kaç para
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

quote:

Shadow msn de görünmüyorsun yeni adres aldıysan pm den atar mısın bayadır görüşemedik senle.

MSN adresim ayni ancak genelde MSN'e girecek pek vaktim olmuyor Reasonable.
  • quote:

Ailesinden para almadan geçinen var mı oralarda? Yani mastera gitti bursu da buldu ancak günlük giderleri için para almayan var mı?(Çalışarak alması veya burs alması fark etmez) Umarım bunu cevaplarsın.

? Sanırım iplenmeme rekoru kıracağım.
  • Dothraki sorunuzu anlamiyorum. Burs veya hicbir yerden para almadan ucretsiz okumak ve gunluk masraflarin ucretsiz olmasi mumkun mu onu mu soruyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 20:15:18 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.