Şimdi Ara

Amerika Hayat ve Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak [MEZUN OLDUM] (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.676
Cevap
704
Favori
138.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: aimar

yaklaşık 10 ay sonra transfer başvurumu yapıyo olacağım, umarım yani. ucla gibi üniversiteler şuan tabi ki hedefim dışı, yoksa çalışma azmimi kaybederim :) fakat yine de bilmek isterim bu seviyedeki üniversiteler lisans bazında transfer öğrenci alıyolar mı, hiç bilginiz var mı transferin zorlukları hakkında? dedikleriniz hep mastera yönelik şeyler sanıyorum.

bu arada tebrik ederim ben de, yaptıklarınız kolay şeyler değil.

Turkiye'den UCLA'ye lisans transferi mi yoksa California ici mi?

ben top 50-500 arasındaki üniversitelerin lisans transfer şartlarını biliyorum hemen hemen, zaten şuan bunun için uğraşıyorum. ilk 2 seneyi yüksek notlarla kapatıp, toeflımı alıp üniversitede bölümümle ilgili araştırmalarda ufak da olsa görevler alarak transferimi gerçekleştirmek benim hedefim.
    fakat ucla seviyesindeki okullara transfer olman çok çok zor deniliyo bana, bu okullar daha çok 1. sınıftan itibaren kendi bünyelerinde eğitim verme taraftarıymış. ama yine de sormak istedim, ne şartlarda transfer öğrenci kabul edildiğine dair bir fikriniz var mı? ekstra neler yapılabilir, yoksa danışman şirketlerin de dediği gibi bu seviyedeki okullara transfer olmak imkansız mıdır bu okulların politikası gereği?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Güzel, çok beğendim.

Birde sayfaları okurken şuna denk geldim, erasmusa gitmemişsin ortalama için.Sebep şu sanırım, sene kaybetmeden ortalamanı düzelttin ve oraya odaklandın.Peki erasmusa gidip geldiğin zaman geçmiyor ama yine de sıkıntı yaratmayacak bir ortalamaya sahipsen her ikisi de yapılabilir mi yani ? Bu soruyu aklında eksik kalan arkadaşlar için de sormuş bulunayım bari, ek pm gelmesin sana.

Üstteki soruyu yazarken şimdi de şu geldi aklıma , erasmus yılının ortalaması alınmama olayı avrupadaki üniversiteler içinde geçerli mi yoksa sadece avrupa dışına mı özel ?

Erasmus bir Avrupa Birligi programidir. Avrupa Birligi uyesi olan ya da olabilecek yetideki ulkeler (Turkiye), diger universiteleri ziyaret ederek "avrupa kulturunun yayilmasi" hedeflenir. Bu nedenle Avrupa disi Erasmus diye bir sey soz konusu degil. Soruna gelecek olursak, "sikinti yaratmayacak ortalama" nedir? Bunun hicbir garantisi yok. Hedef her zaman "yapilabilecegin" en iyisi olmalidir. Cunku o mevcut ortalamanizin diger basvuranlara gore iyi olup olmadigini bilmiyorsunuz. Size veya okulunuza yeter gelen UCLA icin yeter gelmeyebilir. Eger burayi cidden istiyorsaniz bu alinamayacak bir risk ve ben de almadim.

Dostum alınma ama içkili falan mısın şu anda ? Erasmus'un ne olduğunu, politikalarını çok iyi biliyorum, zaten demek istediğimi de yanlış anlamışsın.O kısımda söylemeye çalıştığım şuydu, ben kalkıp avrupa birliği üyesi bir ülkenin üniversitesine başvurursam erasmus yılımın sayılmaması kadar saçma bir şey olamaz ki yok zaten böyle bir şey.Sayılmama olayı bizim güzide üniversitelerimizin saçma programlarından dolayı kaynaklanıyor.Amerikayı işin içine kattığım kısımda tamda burası, yani sayılmıyorsa sebep bu değilse nedir onu öğrenmek istedim.

Şimdi bir eksiklik kalmadı sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

yaklaşık 10 ay sonra transfer başvurumu yapıyo olacağım, umarım yani. ucla gibi üniversiteler şuan tabi ki hedefim dışı, yoksa çalışma azmimi kaybederim :) fakat yine de bilmek isterim bu seviyedeki üniversiteler lisans bazında transfer öğrenci alıyolar mı, hiç bilginiz var mı transferin zorlukları hakkında? dedikleriniz hep mastera yönelik şeyler sanıyorum.

ben top 50-500 arasındaki üniversitelerin lisans transfer şartlarını biliyorum hemen hemen, zaten şuan bunun için uğraşıyorum. ilk 2 seneyi yüksek notlarla kapatıp, toeflımı alıp üniversitede bölümümle ilgili araştırmalarda ufak da olsa görevler alarak transferimi gerçekleştirmek benim hedefim.
    fakat ucla seviyesindeki okullara transfer olman çok çok zor deniliyo bana, bu okullar daha çok 1. sınıftan itibaren kendi bünyelerinde eğitim verme taraftarıymış. ama yine de sormak istedim, ne şartlarda transfer öğrenci kabul edildiğine dair bir fikriniz var mı? ekstra neler yapılabilir, yoksa danışman şirketlerin de dediği gibi bu seviyedeki okullara transfer olmak imkansız mıdır bu okulların politikası gereği?

http://www.admissions.ucla.edu/prospect/Adm_tr/tradms.htm
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gecmis yilda basvuran transferlerin profilleri:

http://www.admissions.ucla.edu/prospect/Adm_tr/Tr_Prof11.htm

International %88 ret %12 kabul vermis, Amerika ici %98 ret, %2 kabul vermis.

Non-U.S. schools 152 0.77% 4 2.63% 0.08%

Amerika disindan transfer yapmak isteyenlerin %99.92'sine ret %0.08'ine kabul verilmis.

Isin acikcasi buyuk okullar sonradan okul kulturune katilan ve okulun adini kullanacak ogrencileri istemiyorlar. Yukarida da gorecegin uzere %0.08 kabul oldukca dusuk bir oran. Gecen yillarda da bu oran hic degismemis. Bu nedenle en mantiklisi 0'dan kabul almaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 2:38:14 >
  • ingilizce işini nasıl hallettin bu arada, toefl sınavına girecek birine önerin var mı?
    ortalama bir üniversitede master yapmanın maliyeti nedir?
  • Nihayet gerçek bir yaşanmışlık konusu, teşekkürler paylaştıkların için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

ingilizce işini nasıl hallettin bu arada, toefl sınavına girecek birine önerin var mı?

Burssuz master yapmani onermem. Acikcasi burssuz ne kadar verildigini bilmiyorum her universite digerinden farkli. Benim universitem devlet universitesi, ozel unilere gore daha ucuz oluyor. Eger state universiteleirne bakarsaniz cok daha ucuzdur. Internet sitelerinden arastirin.

Ingilizceye ilgim oldukca yuksekti. Zamaninda birincil olarak ogrenme firsatim da oldu. Dili sevip ayni dili konusan nativelerle iletisim kurmaya calisin. Ben ingiliz ingilizcesi ogrendim ilk olarak. Burada Amerikan Ingilizcesine alismam zaman aldi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 2:48:45 >
  • quote:

quote:

ingilizce işini nasıl hallettin bu arada, toefl sınavına girecek birine önerin var mı?

Burssuz master yapmani onermem. Acikcasi burssuz ne kadar verildigini bilmiyorum her universite digerinden farkli. Benim universitem devlet universitesi, ozel unilere gore daha ucuz oluyor. Eger state universiteleirne bakarsaniz cok daha ucuzdur. Internet sitelerinden arastirin.

Ingilizceye ilgim oldukca yuksekti. Zamaninda birincil olarak ogrenme firsatim da oldu. Dili sevip ayni dili konusan nativelerle iletisim kurmaya calisin. Ben ingiliz ingilizcesi ogrendim ilk olarak. Burada Amerikan Ingilizcesine alismam zaman aldi mesela.

şöyle diyim o zaman GPA öyle ahım şahım değil benim. burslu yapabilmem için çok iyi olması gerekiyor kanımca. GPA kaç olması gerekiyor acaba en az limit.
  • Hocam yaptıklarından dolayı seni tebrik ederim bizde bi kötü kimya mühendisi olacaz diye uğraşıyoruz bitince is bile yok düzgün Bu arada 2010 yazında bende sandiego daydim gercekten güzel ve imrenilen Bi hayat yasıyorlar dönerken gelmek zor gelmişti
  • Ben bu üniversiteyi bırakıyorum abi ısparta nedir ya.şuranın güzelliğine bak.insanın buraya girmesi ilham verir adama lae
  • quote:

quote:

quote:

şöyle diyim o zaman GPA öyle ahım şahım değil benim. burslu yapabilmem için çok iyi olması gerekiyor kanımca. GPA kaç olması gerekiyor acaba en az limit.

GPA cok yuksek olup burslu yapmak diye bir sey soz konusu degil. Konunun ilk sayfasindaki aciklamalarimi iyice okuyup anladiginizdan emin olun. Cevabi orada.

• su resimden anladigim tek sey huzur. ne bir telaş, ne bir olay. herseyden uzak sessiz ve sakin.. Hayal etmek basarmanin yarisidir tabiki ama cokta ucmamak lazim :) Liseden hemen hemen yeni mezun olmus birisi olarak bana bunlar cok uzak geliyor. Daha ygs sinavindan yeterli puan alamadim benim neyime UCLA
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gecmis yilda basvuran transferlerin profilleri:

http://www.admissions.ucla.edu/prospect/Adm_tr/Tr_Prof11.htm

International %88 ret %12 kabul vermis, Amerika ici %98 ret, %2 kabul vermis.

Non-U.S. schools 152 0.77% 4 2.63% 0.08%

Amerika disindan transfer yapmak isteyenlerin %99.92'sine ret %0.08'ine kabul verilmis.

Isin acikcasi buyuk okullar sonradan okul kulturune katilan ve okulun adini kullanacak ogrencileri istemiyorlar. Yukarida da gorecegin uzere %0.08 kabul oldukca dusuk bir oran. Gecen yillarda da bu oran hic degismemis. Bu nedenle en mantiklisi 0'dan kabul almaktir.

bu istatistik gerçekten harika oldu. her okulun var mıdır bu şekilde istatistikleri yarın iyice bakcam. bir de bi sütun sağa baktınız sanıyorum, amerika dışı transfer oranı %2.63, genele oranı %0.08. 154 kişi başvurmuş 4 kişi seçilmiş, 3.47 de ortalamaları varmış. bana imkansız gelmedi açıkçası bu :), ama tabi gpa dan daha çok önem verdikleri şeyler vardır bir de mühendisliklerde 3.81 ortalama yazıyo, onu dikkate almalıyım sanırım :)

neyse çok teşekkürler, o kadar danışman şirketle konuşmuşumdur önüme böyle bir istatistik koyamadılar. umarım diğer okulların da bu şekilde istatistikleri vardır.

bir de sizden ricam, konuya ilerde de arada sırada da olsa bakmanız. şu konuya gelen mesajların çoğu anlamsız ama birkaç lise ya da üniversite öğrencisinin eğitim hayatı değişebilir sırf şu konu sayesinde. bir de pm ile gelen soruları burdan yanıtlarsanız ve bazı önemli şeyleri ilk sayfaya koyarsanız daha rahat olur. mesela şu linki ilk mesajınıza koyarsanız iyi olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

su resimden anladigim tek sey huzur. ne bir telaş, ne bir olay. herseyden uzak sessiz ve sakin.. Hayal etmek basarmanin yarisidir tabiki ama cokta ucmamak lazim :) Liseden hemen hemen yeni mezun olmus birisi olarak bana bunlar cok uzak geliyor. Daha ygs sinavindan yeterli puan alamadim benim neyime UCLA

Sonucta tam da benim hissettiklerim bunlardi kucuk arkadasim :) Bu hisler bana ilham verdi. O hayatin bir parcasi olabilmek. Bence tam dogru yastasin.

Ve ucmaktan korkma. Unutma, gercekte ucabilecegin tek yer hayallerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 17 Aralık 2011; 3:25:07 >
  • quote:

quote:

su resimden anladigim tek sey huzur. ne bir telaş, ne bir olay. herseyden uzak sessiz ve sakin.. Hayal etmek basarmanin yarisidir tabiki ama cokta ucmamak lazim :) Liseden hemen hemen yeni mezun olmus birisi olarak bana bunlar cok uzak geliyor. Daha ygs sinavindan yeterli puan alamadim benim neyime UCLA

Sonucta tam da benim hissettiklerim bunlardi kucuk arkadasim :) Bu hisler bana ilham verdi. O hayatin bir parcasi olabilmek. Bence tam dogru yastasin.

Bircok danismanlikla konustum yurtdisi hakkinda ve tabiki is paraya da bakiyor. Size sormak istedigim UCLA degilde Amerika'da baska bir universite ye gitmek istesem bana onerebilecekleriniz hangileridir? Basvuru sartlarinda sadece TOEFL'in olmasi benim icin daha iyi olur cunku SAT epey zorlu bir sinavmis.
  • skllmyh

Ben bir basvuru uzmani degilim. Malesef diger universiteler nasildir, sartlari nelerdir hepsini bilmem mumkun degil. Ancak SAT sinavi olmadan ogrenci alacak okulun Turkiye'deki herhangi bir okuldan daha iyi olacagina inanmiyorum.
  • peki ucla ya veya MIT e üniversite olarak 1. sınıftan girmek mümkün değil mi? master olarak değil üniversite 1. sınıftan evet ise nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

peki ucla ya veya MIT e üniversite olarak 1. sınıftan girmek mümkün değil mi? master olarak değil üniversite 1. sınıftan evet ise nasıl ?

http://www.admissions.ucla.edu/

http://mitadmissions.org/index.php/
  • vay be...

sadece tebrik edip gitmek istiyorum

tebrik ederim gerçekten, hayalinizi gerçekleştirmişsiniz.
  • quote:

quote:

Ve ucmaktan korkma. Unutma, gercekte ucabilecegin tek yer hayallerin.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.