Şimdi Ara

amerikada yaşayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amerikada yaşayan arkadaşlar varsa msj atsınlar ürün getirtmek istiyorum..

• ne getirtmek istiyorsunuz abd'de değilim ama belki yardım edebileceğimiz bir durum vardır.
  • yav bide sunu da bensorayim, dil kursu ile baslayip orda kalip evlenme vatandas olma gibi seylerden bilgisi olan varsa anlatabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e66

yav bide sunu da bensorayim, dil kursu ile baslayip orda kalip evlenme vatandas olma gibi seylerden bilgisi olan varsa anlatabilir mi?

oraya gidip ben göçmen olmak istiyorum diyebilirsiniz her ülkede.Size mahkemede dava açarlar, ülkenin uygulamasına göre orada kalmanıza izin verirlerse beleş dil kursuna sokarlar.Vatandaşı olamazsınız abd'nin.Green card çekilişini kazanmalısınız.Doğan çocuklar direk abd vatandaşı oluyordu yakın zamana kadar onda da değişiklik yaptılar galiba.Ama oturma ve çalışma izni istiyorsanız dediğim gibi turist gibi gidip ben geri dönmüyorum bana göçmenlik kurallarını uygulayın dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir911 -- 4 Şubat 2012; 9:57:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: new-gen-x

quote:

yav bide sunu da bensorayim, dil kursu ile baslayip orda kalip evlenme vatandas olma gibi seylerden bilgisi olan varsa anlatabilir mi?

oraya gidip ben göçmen olmak istiyorum diyebilirsiniz her ülkede.Size mahkemede dava açarlar, ülkenin uygulamasına göre orada kalmanıza izin verirlerse beleş dil kursuna sokarlar.Vatandaşı olamazsınız abd'nin.Green card çekilişini kazanmalısınız.Doğan çocuklar direk abd vatandaşı oluyordu yakın zamana kadar onda da değişiklik yaptılar galiba.Ama oturma ve çalışma izni istiyorsanız dediğim gibi turist gibi gidip ben geri dönmüyorum bana göçmenlik kurallarını uygulayın dersin.

tesekkur ederim ilgine, hocam peki oradaki bi bayanla evlenilmesi durumu baglayici midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

quote:

Hocam peki tanıdığımız insanlar yardımcı olamaz mı orada ? Çünkü greencard biraz şans işi gibi.

Tanıdğınız derken?, göçmenlik öyle çok zor birşey değil abd için, gitmek istiyorsanız dediğim gibi uçak bileti lazım sadece.Abd topraklarına adım attığınız anda göçmenlik başvurusu yapmaya hak kazanıyorsunuz.Abd topraklarına ayak basan kimseyi göçmenlik bürosu işlemlerinden geçirmeden atamaz.Diğer ülkelerde biraz farklı bu durum tabi.Abd eski bir göçmen ülkesi olduğu için daha farklı.Ama adamlar tutupta göçmenlik başvurus yapacak parası olmayan kişilere vize vermiyorlar.Vize verirken ülkeler, bankadaki hesabından üzerine kayıtlı mülklere eğitim durumuna kadar pek çok şeyi araştırır.Yani olay oraya ilk önce turist gibi girebilmekte.Sonra ben ülkemde baskı görüyorum geri dönemem gibi zırvalara başlıyorsunuz ve sizin için göçmenlik süreci başlamış oluyor.Mahkeme günü veriyorlar.Göçmenlik testi gibi uygulamalara tabi tutuluyorsunuz.Bildiğiniz kısa sınavlara giriyor yeterli ingilizce ve abd bilgisine sahip misiniz bakıyorlar.Mahkeme gününe kadar salıveriliyormuş insanların çoğu.Sizi salıverdiklerinde mahkemeye hiç gitmeyip kaçak olarakta çalışabilirsiniz ama bu artık günümüzde akıl karı değil pek.Yeterince meksikalı kaçak işçi var zaten.

• quote:

quote:

quote:

tesekkur ederim ilgine, hocam peki oradaki bi bayanla evlenilmesi durumu baglayici midir?

Benim bildiğin kadarı ile evet, eğer bir bayanla evlenirseniz orada çalışma izni alırsınız diye düşünüyorum, bütün ülkelerde böyle bir durum var direk vatandaşı olamazsınız ama oturma veçalışma izni alırısnız.Zaten çalışma izni alınınca belirli bir süre sonra vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abd de yaşayan varmi ?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Tanıdğınız derken?, göçmenlik öyle çok zor birşey değil abd için, gitmek istiyorsanız dediğim gibi uçak bileti lazım sadece.Abd topraklarına adım attığınız anda göçmenlik başvurusu yapmaya hak kazanıyorsunuz.Abd topraklarına ayak basan kimseyi göçmenlik bürosu işlemlerinden geçirmeden atamaz.Diğer ülkelerde biraz farklı bu durum tabi.Abd eski bir göçmen ülkesi olduğu için daha farklı.Ama adamlar tutupta göçmenlik başvurus yapacak parası olmayan kişilere vize vermiyorlar.Vize verirken ülkeler, bankadaki hesabından üzerine kayıtlı mülklere eğitim durumuna kadar pek çok şeyi araştırır.Yani olay oraya ilk önce turist gibi girebilmekte.Sonra ben ülkemde baskı görüyorum geri dönemem gibi zırvalara başlıyorsunuz ve sizin için göçmenlik süreci başlamış oluyor.Mahkeme günü veriyorlar.Göçmenlik testi gibi uygulamalara tabi tutuluyorsunuz.Bildiğiniz kısa sınavlara giriyor yeterli ingilizce ve abd bilgisine sahip misiniz bakıyorlar.Mahkeme gününe kadar salıveriliyormuş insanların çoğu.Sizi salıverdiklerinde mahkemeye hiç gitmeyip kaçak olarakta çalışabilirsiniz ama bu artık günümüzde akıl karı değil pek.Yeterince meksikalı kaçak işçi var zaten.

Tanıdıktan kastım bizi davet etmesi için.Peki göçmen olduk mu orada çalışma iznimiz oluyor mu ? Yani bir nevi vatandaşlık verilmesi için göçmen olarak kalıyorsun.Göçmenlikteyken sorun çıkarmadan belirli bir yıl çalışırsan vatandaşlık alabiliyorsun mu ?

Ben üniversite hayatından sonra Abd'ye gidip orda çalışıp hayatımı sürdürmek istiyorum.

Davet durumunu bilmiyorum abd için.Göçmen olabilirseniz zaten çalışma ve oturma izni almış oluyorsunuz örneğin green card ile.Benim bahsettiğim göçmen adaylığı gibi birşey.Çeşitli göçmenlik vizeleri var, bu kanunlar sürekli de değişiyor güvenlik nedeniyle.Siz üniversite okuyup abd'de yaşamak istiyorsanız, oraya kapak atmanın en kolay yolu okuduktan sonra oradaki bir şirketle anlaşıp orada çalışmaya başlamak.Çalıştığınız süre içerisinde orada yaşarsınız.Serbest çalışma izni için yani istediğiniz şirkette çalışabilmek için ilk girdiğiniz şirkette kaldıktan belirli bir süre sonra serbest çalışma iznine sahip olmanın mutlaka yolu vardır.Ama serbest çalışma izni alamadan o şirketten çıkarsanız şutlarlar abd'den.Dediğim gibi kanunlar çok sık değişiyor.Abd konsolosluğundan ya da abd'de yaşayan öğrencilerden birileri en son kanunları güncel oalrak bilebilir.Ben türkiye'de olduğumdan ve uzun süredir bilmediğimden bu işleri ancak bu kadar bilgi verebiliyorum malesef, büyük bir ihtimalle çıkar abd'de yaşayan biri dh'de kesin bir bilgi edinmiş oluruz hep birlikte.

• Hazır konu varken ben de sorayım.Diyelim ki Amerika'ya üniversite okumaya karar verdik.Üniversiteden sonra ABD'de bir bayanla evlendik.Kaç sene sonra vatandaşlık alabilirim?Eğer Abd vatandaşlığı alırsam Türkiye vatandaşlığım iptal olur mu yoksa çift vatandaşlık mı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Eagle -- 4 Şubat 2012; 11:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThqmLeson

Hazır konu varken ben de sorayım.Diyelim ki Amerika'ya üniversite okumaya karar verdik.Üniversiteden sonra ABD'de bir bayanla evlendik.Kaç sene sonra vatandaşlık alabilirim?Eğer Abd vatandaşlığı alırsam Türkiye vatandaşlığım iptal olur mu yoksa çift vatandaşlık mı olur?

tam bir cevap veremicem ama yazayım dedim çift vatandaşlık oluyor hem türkiye hem abd bunun sana en büyük kazancı her ülkeye kolay vize felan diye biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.