Şimdi Ara

Amerikadan İphone 4s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amerikada yaşayan bir tanıdığım apple storedan bana iphone 4s alıp, kendisi kargoya verse gümrük de takılma veya vergi öder miyim?

• Posta yolu ile ulkeye telefon gir-mezzz!!!!
  • hediye aldı diyelim oradaki tanıdığım bi yolu yok mu buraya getirmek icin ? kendisi 3-4 ay sonra gelicek beklemek istemiyorum..
  • Olsa soylenir forumda konusu oluy degil mi?!

Posta ile telefon girmez. Sokan elbet olmustur sansini denemek istiyorsan buyur postalat
  • 1) Telefonun imei numarasını sana bildircek
    2) Cihazı götürmeden forumdan biri ya da tanıdık telefoncu ile imei numarasını kayıt ettireceksin
    3) 1-2 Hafta sonra kargo ile ülkeye yollayacak. Daha önce Türkiye'de kullanıldı yurtdışında unuttum kargo ile arkadaşım gönderdi
    4) Gümrük mevzuatında böyle bir kanun var

**Geçen gün forumda okudum çok mantıklı geldi bana , gümrük sitesinde de yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar bu şekilde giremez mi ? Bence girer. Giremezse
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

1) Telefonun imei numarasını sana bildircek
    2) Cihazı götürmeden forumdan biri ya da tanıdık telefoncu ile imei numarasını kayıt ettireceksin
    3) 1-2 Hafta sonra kargo ile ülkeye yollayacak. Daha önce Türkiye'de kullanıldı yurtdışında unuttum kargo ile arkadaşım gönderdi

**Geçen gün forumda okudum çok mantıklı geldi bana , gümrük sitesinde de yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar bu şekilde giremez mi ? Bence girer. Giremezse

Gümrük mevzuatında böyle birşey var. Dediğiniz gibi geçen gün forumda konuşuldu. Yalnız ben gümrük memuru olsam sanırım telefonu geçirmeden önce şu soruları sorardım: "Bu telefonu yurtdışında unuttunuz. Telefonun kayıt zamanı atıyorum 2 hafta önce. Demek ki neymiş siz 2 hafta önce ya da 3 hafta önce yurtdışındaymışsınız. Pasaportun giriş çıkış zamanına bir bakalım"
    Telefonun sahibi: " Müdürüm benim üzerime kayıtlı değil. Arkadaşa kaydettirdim.
    Gümrük memuru: "Arkadaşın gelsin alsın o zaman."
    Bence o mevzuatın altında bizim düşündüğümüz kadar basit olmayan birtakım durumlar olabilir. Yani geçirmemek için size başka şeyler de sorulabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: isosem19

quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

1) Telefonun imei numarasını sana bildircek

Gümrük mevzuatında böyle birşey var. Dediğiniz gibi geçen gün forumda konuşuldu. Yalnız ben gümrük memuru olsam sanırım telefonu geçirmeden önce şu soruları sorardım: "Bu telefonu yurtdışında unuttunuz. Telefonun kayıt zamanı atıyorum 2 hafta önce. Demek ki neymiş siz 2 hafta önce ya da 3 hafta önce yurtdışındaymışsınız. Pasaportun giriş çıkış zamanına bir bakalım"
    Telefonun sahibi: " Müdürüm benim üzerime kayıtlı değil. Arkadaşa kaydettirdim.
    Gümrük memuru: "Arkadaşın gelsin alsın o zaman."
    Bence o mevzuatın altında bizim düşündüğümüz kadar basit olmayan birtakım durumlar olabilir. Yani geçirmemek için size başka şeyler de sorulabilir.

Kuzenim ziyarete gelmişti kendi ülkesine dönerken yanlışlıkla babamın yurtdışından getirdiği telefonu götürmüş o yüzden o gönderdi ben ülke dışına çıkmadım. Bana hediye gelmişti yurtdışından tanıdık ile ama cihazlar karıştı tekrar ülke dışına çıktı.Kayıt tarihine bakabilirsiniz En kesin bilgiyi gümrük memurlarını arayıp sormak lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.