Şimdi Ara

Amerikan askerinin hayatta kalma mücadelesi [ VİDEO ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
19
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam ördek gibi tek başına aşağı iniyo ne yapacaksa aşağıda acemi işte nişan bile almıyo ateş ederken İyi bir sniper olsa topuğundan vurduydu ördeği...
  • takip edeyim güzel videolar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiCreAM -- 29 Eylül 2012; 2:06:23 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notpad -- 29 Eylül 2012; 2:20:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

Acaba bu adam para içinmi gitmiştir vatanı içinmi çok merak ettim.

Bu konuda genelleme yapamayiz. Ancak birkac varsayim ve "logic" ile belki bir kac sey ustunde durabiliriz.

Gercek olan sey; US'den nefret eden her ne kadar ulke, her ne milyon/trilyon insan olsa da, US her ulkenin ic islerine karissa da, "WMD, Nuclear Arming, Human Rights" adi altinda ulkeleri isgal etse de, kendi milleti her zaman devletinin, askerinin, ulkesinin arkadasinda.

US'in binbir turlu irktan olusup, binbir turlu diyardan gelen, sadece 100 yil once alayi "koy"den olusan bir ulke olmasina ragmen. Bu milli degerler halka sindirilmis. Medya ile...

Yoksa bir WW2, bir Vietnam, bir Korfez, bir Afganistan, bir Iraq'tan sonra millet cikip da "aga bu nedir?" demez mi? Demiyor iste. Cunku o halkin tek derdi milli cikarlari; milli degerleri. Inandiklari bu degerlere sahip cikiyorlar. Bu degerlerden biri de "insan haklari" ve "tedbir". Tedbir icin bir baska ulkede de olsa kendilerine tehlike yaratabilecek orgutleri ortadan kaldirmak, insan haklari adina halkina zulm eden ulkeleri isgal etmek...

Bunlarin yaninda bir de bu ulkeleri somurme olayi var ki bu da cok ayri bir konu. Ayri bir boyut...

Bunlari degerlendirdigimizde cikip bir Amerikan askerinin "para" icin askeriyeye katilip Dunya'nin bir ucuna gitmesi mantikli olmaz. Kaldi ki burda gelismis, gerektiginde halkina her turlu yardimi sunan bir devletten bahsediyoruz. Bu imkanlar varken kimse "para" icin olumu goze almaz.

Vatani icin gitmek isterse ki oyle gorunuyor; asayis icin polis de olabilir. Ama burda isgal altindaki ulkelere yollanma riskine ragmen askere gitmek istiyorlarsa o zaman bunu goze alarak askere gidiyorlar. Bu gurur, ego icinde "vatani" gorev icin gidebilirler. Zaten Amerikan filmlerinde de Amerikan askerlerinin ne denli toz pembe anlatildiklari, yere goge cikarildiklari ortada. Bu da gaz veriyor.

"Ben askerdim adamim" tecrubesi, egosu da ayrica bir baska boyut, tesvik; sevhet.

Bunlardan ziyade "macera" icin, "tecrube" icin gidenler de var ki bunlarin cogu alt tabaka ve hayatta beklentileri olmayan, kariyere sahip olmayan ve cogunlugu "liseli" zihniyete veya "ghetto" zihniyete sahip olan ergen Amerikalilar... Bunlar macera icin gidiyor diyebiliriz. Macera pesinde olumu goze alma...

Unutmayalim, oyle yada boyle; bu askerler "GONULLU" gidiyorlar. Olumu goze alarak, deyim yerindeyse bir cogumuz icin "bir hic ugruna, emperyalizm" ugruna bile bile gidiyorlar. Amerikan askerlerinin Dunya gozuyle "domuz"dan ibaret olduklarini bildikleri halde gidiyorlar...

Dolayisiyla milli degerlerin ve bunun yaninda maceranin da sevhetiyle gittiklerini anlayabiliyoruz. Amerikalilarin Dunya'nin kendileri hakkinda ne dusunduklerini "takmiyorlar". Kendilerini her konuda hakli gordukleri icin, kendilerinin Buyuk Abi olduklarini varsaydiklari icin, soz sozun kendilerinde oldugu icin; bizim ne dusundugumuz onlarin umrunda degil. Boyle bir halktan bahsediyoruz...

Bu yazilanlari ulkemiz icin dusunursek, halkimizin ordumuza olan bakis acisi ile kiyaslasak?

Bu muthis farki seziyor musun?

Iste buna yorum yapamam.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

quote:

Bu konuda genelleme yapamayiz. Ancak birkac varsayim ve "logic" ile belki bir kac sey ustunde durabiliriz.

Gercek olan sey; US'den nefret eden her ne kadar ulke, her ne milyon/trilyon insan olsa da, US her ulkenin ic islerine karissa da, "WMD, Nuclear Arming, Human Rights" adi altinda ulkeleri isgal etse de, kendi milleti her zaman devletinin, askerinin, ulkesinin arkadasinda.

US'in binbir turlu irktan olusup, binbir turlu diyardan gelen, sadece 100 yil once alayi "koy"den olusan bir ulke olmasina ragmen. Bu milli degerler halka sindirilmis. Medya ile...

Yoksa bir WW2, bir Vietnam, bir Korfez, bir Afganistan, bir Iraq'tan sonra millet cikip da "aga bu nedir?" demez mi? Demiyor iste. Cunku o halkin tek derdi milli cikarlari; milli degerleri. Inandiklari bu degerlere sahip cikiyorlar. Bu degerlerden biri de "insan haklari" ve "tedbir". Tedbir icin bir baska ulkede de olsa kendilerine tehlike yaratabilecek orgutleri ortadan kaldirmak, insan haklari adina halkina zulm eden ulkeleri isgal etmek...

Bunlarin yaninda bir de bu ulkeleri somurme olayi var ki bu da cok ayri bir konu. Ayri bir boyut...

Bunlari degerlendirdigimizde cikip bir Amerikan askerinin "para" icin askeriyeye katilip Dunya'nin bir ucuna gitmesi mantikli olmaz. Kaldi ki burda gelismis, gerektiginde halkina her turlu yardimi sunan bir devletten bahsediyoruz. Bu imkanlar varken kimse "para" icin olumu goze almaz.

Vatani icin gitmek isterse ki oyle gorunuyor; asayis icin polis de olabilir. Ama burda isgal altindaki ulkelere yollanma riskine ragmen askere gitmek istiyorlarsa o zaman bunu goze alarak askere gidiyorlar. Bu gurur, ego icinde "vatani" gorev icin gidebilirler. Zaten Amerikan filmlerinde de Amerikan askerlerinin ne denli toz pembe anlatildiklari, yere goge cikarildiklari ortada. Bu da gaz veriyor.

"Ben askerdim adamim" tecrubesi, egosu da ayrica bir baska boyut, tesvik; sevhet.

Bunlardan ziyade "macera" icin, "tecrube" icin gidenler de var ki bunlarin cogu alt tabaka ve hayatta beklentileri olmayan, kariyere sahip olmayan ve cogunlugu "liseli" zihniyete veya "ghetto" zihniyete sahip olan ergen Amerikalilar... Bunlar macera icin gidiyor diyebiliriz. Macera pesinde olumu goze alma...

Unutmayalim, oyle yada boyle; bu askerler "GONULLU" gidiyorlar. Olumu goze alarak, deyim yerindeyse bir cogumuz icin "bir hic ugruna, emperyalizm" ugruna bile bile gidiyorlar. Amerikan askerlerinin Dunya gozuyle "domuz"dan ibaret olduklarini bildikleri halde gidiyorlar...

Dolayisiyla milli degerlerin ve bunun yaninda maceranin da sevhetiyle gittiklerini anlayabiliyoruz. Amerikalilarin Dunya'nin kendileri hakkinda ne dusunduklerini "takmiyorlar". Kendilerini her konuda hakli gordukleri icin, kendilerinin Buyuk Abi olduklarini varsaydiklari icin, soz sozun kendilerinde oldugu icin; bizim ne dusundugumuz onlarin umrunda degil. Boyle bir halktan bahsediyoruz...

Bu yazilanlari ulkemiz icin dusunursek, halkimizin ordumuza olan bakis acisi ile kiyaslasak?

Bu muthis farki seziyor musun?

Iste buna yorum yapamam.....

Dediklerine katılıyorum paralı asker yalanına inanmıyorum ben. Adam dünyadaki en değerli en iyi koşullara sahipken askerlik yapmaya gitmez. Amerikan halkı bence çok bilinçli geçmişleri olmamasına rağmen milli benlikleri üst düzeyde.

• kanım dondu
  • Bana pek inandırıcı gelmedi. Adam dağın tepesinde tek başına bildiğin açık hedef ama kimse vurmuyor nedense. Gerçek bi savaşta 5.saniye dolmadan o adama headshot yapmaları gerekmiyo mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

burda da rpg atıyorlar,ama aracın ne olduğunu çözemedim m1a2 tankı heralde...

tankla alaksı yok da muhtemelen su tarz bişeydir... personel tasıyıcının üstüne kule kurmuslardır..
     Amerikan askerinin hayatta kalma mücadelesi [ VİDEO ]

• quote:

Orijinalden alıntı: big Left

Bana pek inandırıcı gelmedi. Adam dağın tepesinde tek başına bildiğin açık hedef ama kimse vurmuyor nedense. Gerçek bi savaşta 5.saniye dolmadan o adama headshot yapmaları gerekmiyo mu ?

Her nişan aldığın adam vurulsaydı ne pkk nede taliban kalırdı. Oyunlardaki gibi olmuyor o işler
  • bende bi video koyuyım bari

• askerliğini Türkiye de değilde abd gibi bir ülkede yapmak isteyenler var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oNrr

askerliğini Türkiye de değilde abd gibi bir ülkede yapmak isteyenler var mı ?

Orası abd değil.

Ayrıca inandırıcı gelmedi her ne kadar gerçekçi olsada adam mal gibi atlıyor atlamasını geçtim 10 kere vurmaları lazımdı o adamı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raunk

quote:

Orijinalden alıntı: oNrr

askerliğini Türkiye de değilde abd gibi bir ülkede yapmak isteyenler var mı ?

Orası abd değil.

Ayrıca inandırıcı gelmedi her ne kadar gerçekçi olsada adam mal gibi atlıyor atlamasını geçtim 10 kere vurmaları lazımdı o adamı.

silah ve teçhizat açısından abd dedim.İnandırıcılık açısından da o anki psikolojiyi bilemeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: orchuns

Adam ördek gibi tek başına aşağı iniyo ne yapacaksa aşağıda acemi işte nişan bile almıyo ateş ederken İyi bir sniper olsa topuğundan vurduydu ördeği...

göremediğin adamın neyine nişan alıcak herif
  • quote:

Vatan için degil de dünyayı kurtarmak ve tabiki de para için terörist öldürmeye gitmiştir.

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

video kalitesi iyi de neden tarzancell ile iletişim kurmaya calısıyor onu anlamadım..telsiz yok mu..ayrıca ne diye aşağı iniyorsun ki...

Go Pro ile çekilmiş sanırım, büyük ihtimalle de standart degildir o kamera aynen dediğiniz gibi bayagı bir tezatlık var kamera görüntüsü ve tarzancell iletişimde.

• bir video vardı ısıya göre gösteriyordu afganistan askerleri ölüyordu insansız hava aracında.onu koyabilecek var mı ?
  • adamın hızına bakıldığında aşağı yukarı üstünde ve sırtında toplam 30 kg'lık techizat olduğu çok açık. Kolay değil bu işler bizim askerlerimiz bu yüzden çok ölüyor işte bu profesyonel gönüllü asker bile şaşırıyor aklı başından gidiyor ne yapacağını kestiremeden hareketler ediyor. bizim askerimiz sırtında yük elinde 20-30 yılllık g3 kimisi tutukluk yapar kimisi şarjor değiştiremez ne dürbün var ne bomba atar çaresizce şehit oluyor.

Eğer hükümet ordusuna sahip çıksaydı çok farklı yerlerde olurduk bugün. Müzakere ederek herşeyi çözebileceklerini sanıyorlar, müzakarenin bittiği yerde silahlar konuşur ama ondan haberleri yok. Eğer bugün türk ordusunun silah kalitesi abd standartlarında olsaydı hem terör olmazdı hemde petrol kuyularına hakim olurduk. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • salak gibi dağın ortasından gidipte hiç vurulmaması bana gerçekçi gelmedi.herif vurulsa bile seramik destekli zırhı var üstünde, hayat bu çakallara güzel tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • This mans needs to be home with his family, the real terrorist is in the white house.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.