Şimdi Ara

Amerikan askerinin hayatta kalma mücadelesi [ VİDEO ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
19
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bavarian

quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

taliban militanlarının saldırısına uğrayan asker, saldırıyı ekibinin üzerinden uzaklaştırmak için dağdan aşağı koşarken çekilmiş görüntüler nasıl çekilmiş diye sorarsanız kask kamerası bu sırada tam 4 kez vuruluyor zaten bağrıyor vuruldum diye

Adam niye dağdan aşağı koşuyor? Teröristler 30 derece miyop mu? Dağdan aşağı keklik gibi koşan adamı vuramıyorlar mı? Hepsi aynı yöne sıksa vururlar en kötü ihtimalle. Adam neye bağırıyor, kime bağırıyor? Çevrede kimse yokken?

İnsanın ülkesini savunması ne zamandan beri Terörizm ile bağdaşır oldu ?

Dağların arkasına saklanıp ateş edenler teröristtir benim için. Ülkesinden binlerce km. uzağa operasyona giden teröristten de beterdir.

• fena düştü ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

Orijinalden alıntı: Never More

Geçenlerde bir arkadaş ABD nin Apache helikopterleriyle geceleyin talibanlara karşı çatışmasını koymuştu o videonun linkini verebilirmisiniz ?

Biraz geç oldu ama buyur http://www.youtube.com/watch?v=7TZOxlTwAvA&list=FLDpzHO0isNmYtfGIqIuXicw&index=10&feature=plpp_video

eyv dostum

• Ben de dün izlemiştim bunu. 50 kalibreyle sniper videosu da vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: orchuns

Adam ördek gibi tek başına aşağı iniyo ne yapacaksa aşağıda acemi işte nişan bile almıyo ateş ederken İyi bir sniper olsa topuğundan vurduydu ördeği...

göremediğin adamın neyine nişan alıcak herif

Ateşin nereden geldiğini de bilmiyosa daha ne diyeyim Adam çömez işte gayet açık ve net...

• quote:

quote:

quote:

Adam ördek gibi tek başına aşağı iniyo ne yapacaksa aşağıda acemi işte nişan bile almıyo ateş ederken İyi bir sniper olsa topuğundan vurduydu ördeği...

Ateşin nereden geldiğini de bilmiyosa daha ne diyeyim Adam çömez işte gayet açık ve net...

doğru hepimizi call of u bitirdiğimize göre uzman sayılırırız

• quote:

Orijinalden alıntı: mberk989989

Benim bildiğim 25 kg dı ama haberlerde 40 kg taşıyan bordo bereliler olduğunu duydum

Bordo bereliler 400 de taşır
  • Adamın yapacak bişeyi yok kaç km ilerden ağır makineli ile adama sıkıyolar dikkat ederseniz kurşunlar ayaklarının dibinde son buluyor adamın adama isabet etmiyor epey ballı bir askermiş ölmediği için şükretsin bazılarıda havaya eteş ediyor demiş ulan o durumda siz olsanız siz ne yapardınız acaba çok merak ediyorum valla ?
  • videoyu izleyince Medal of Honor - Operation Anaconda oynayasım geldi la

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 00:22 - 00:26 FPS oyunu gibi læ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

Acaba bu adam para içinmi gitmiştir vatanı içinmi çok merak ettim.

Bu konuda genelleme yapamayiz. Ancak birkac varsayim ve "logic" ile belki bir kac sey ustunde durabiliriz.

Gercek olan sey; US'den nefret eden her ne kadar ulke, her ne milyon/trilyon insan olsa da, US her ulkenin ic islerine karissa da, "WMD, Nuclear Arming, Human Rights" adi altinda ulkeleri isgal etse de, kendi milleti her zaman devletinin, askerinin, ulkesinin arkadasinda.

US'in binbir turlu irktan olusup, binbir turlu diyardan gelen, sadece 100 yil once alayi "koy"den olusan bir ulke olmasina ragmen. Bu milli degerler halka sindirilmis. Medya ile...

Yoksa bir WW2, bir Vietnam, bir Korfez, bir Afganistan, bir Iraq'tan sonra millet cikip da "aga bu nedir?" demez mi? Demiyor iste. Cunku o halkin tek derdi milli cikarlari; milli degerleri. Inandiklari bu degerlere sahip cikiyorlar. Bu degerlerden biri de "insan haklari" ve "tedbir". Tedbir icin bir baska ulkede de olsa kendilerine tehlike yaratabilecek orgutleri ortadan kaldirmak, insan haklari adina halkina zulm eden ulkeleri isgal etmek...

Bunlarin yaninda bir de bu ulkeleri somurme olayi var ki bu da cok ayri bir konu. Ayri bir boyut...

Bunlari degerlendirdigimizde cikip bir Amerikan askerinin "para" icin askeriyeye katilip Dunya'nin bir ucuna gitmesi mantikli olmaz. Kaldi ki burda gelismis, gerektiginde halkina her turlu yardimi sunan bir devletten bahsediyoruz. Bu imkanlar varken kimse "para" icin olumu goze almaz.

Vatani icin gitmek isterse ki oyle gorunuyor; asayis icin polis de olabilir. Ama burda isgal altindaki ulkelere yollanma riskine ragmen askere gitmek istiyorlarsa o zaman bunu goze alarak askere gidiyorlar. Bu gurur, ego icinde "vatani" gorev icin gidebilirler. Zaten Amerikan filmlerinde de Amerikan askerlerinin ne denli toz pembe anlatildiklari, yere goge cikarildiklari ortada. Bu da gaz veriyor.

"Ben askerdim adamim" tecrubesi, egosu da ayrica bir baska boyut, tesvik; sevhet.

Bunlardan ziyade "macera" icin, "tecrube" icin gidenler de var ki bunlarin cogu alt tabaka ve hayatta beklentileri olmayan, kariyere sahip olmayan ve cogunlugu "liseli" zihniyete veya "ghetto" zihniyete sahip olan ergen Amerikalilar... Bunlar macera icin gidiyor diyebiliriz. Macera pesinde olumu goze alma...

Unutmayalim, oyle yada boyle; bu askerler "GONULLU" gidiyorlar. Olumu goze alarak, deyim yerindeyse bir cogumuz icin "bir hic ugruna, emperyalizm" ugruna bile bile gidiyorlar. Amerikan askerlerinin Dunya gozuyle "domuz"dan ibaret olduklarini bildikleri halde gidiyorlar...

Dolayisiyla milli degerlerin ve bunun yaninda maceranin da sevhetiyle gittiklerini anlayabiliyoruz. Amerikalilarin Dunya'nin kendileri hakkinda ne dusunduklerini "takmiyorlar". Kendilerini her konuda hakli gordukleri icin, kendilerinin Buyuk Abi olduklarini varsaydiklari icin, soz sozun kendilerinde oldugu icin; bizim ne dusundugumuz onlarin umrunda degil. Boyle bir halktan bahsediyoruz...

Bu yazilanlari ulkemiz icin dusunursek, halkimizin ordumuza olan bakis acisi ile kiyaslasak?

Bu muthis farki seziyor musun?

Iste buna yorum yapamam.....

iyi sallamışsın. 20 den fazla ırakta askerlik yapmış amerikan asker arkadaşım var ve hepsi üniversite masraflarını karşılamak için gidiyor askere. Evet kendi çaplarında milli duyguları var ama çoğunluk oraya vatanımı korumalıyım diye gitmiyor. Ayrıca ekonomi yerlerde, öyle çok harika iş imkanları yok yani askere gitmezsem şunu yaparım diyebilecekleri pek alternatifleri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

quote:

Orijinalden alıntı: mberk989989

Benim bildiğim 25 kg dı ama haberlerde 40 kg taşıyan bordo bereliler olduğunu duydum

Bordo bereliler 400 de taşır

Taşır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nim

quote:

Orijinalden alıntı: eysidi

Efektler bf3 le aynı yeminlen silahın yankılanan sesi falan

BF3'deki tüm silahların sesleri gerçek silahlar ateşlenip kayıt edilmiş. O yüzden öyle gelmesi normal.

10 yıl önceki oyunlardada öyleydi zaten BF3 e özel değil malesef o
  • video grecekmi bılemıyecegım ama adam resmen acık hedef.kız gibi yuruyor.ulan depar atacan keşke geberseymiş sem amcanın techizatını ziyan etmekten başka bir şeye yaramamış.saklandığı kayalığa baştan gitmeliydi bide yere duştu kazma herif.nasıl egitim alıyorlar anlamıs degılım o talıbanların elınekı sılah nedır bu US askerlerının elındekı durbunlu silahlar nedır.
  • quote:

quote:

quote:

tüm bunları bir kösede tutarak diyorum ki para için gidiyorlar +bir beyin yıkama, havalı gösterme olayından gidiyorlar
    Amerikadaki akrabam böle söylüyor
    Lise ve ilkokullarda çok havalı gösterip üniversiteye gitmeden büyük bir propaganda ile etkiliyorlarmış gençleri ve parası da cezbediyormuş
    kendisi de gitmeyi düşünmüş zamanında araştırmış hep ordan biliyorum yoksa adamın şeyinde değil diyo,
    işsiz güçsüz insanlarda hep para için gidiyor diyor,sözleşme imzalıyorlar 8 yıl mı dedi emin değilim sonra emekli oluyormuşsun
    Annesinin dediğine göre:sonradan da peşini bırakmıyorlarmış ölmezsen tabi diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

Bu konuda genelleme yapamayiz. Ancak birkac varsayim ve "logic" ile belki bir kac sey ustunde durabiliriz.

Gercek olan sey; US'den nefret eden her ne kadar ulke, her ne milyon/trilyon insan olsa da, US her ulkenin ic islerine karissa da, "WMD, Nuclear Arming, Human Rights" adi altinda ulkeleri isgal etse de, kendi milleti her zaman devletinin, askerinin, ulkesinin arkadasinda.

US'in binbir turlu irktan olusup, binbir turlu diyardan gelen, sadece 100 yil once alayi "koy"den olusan bir ulke olmasina ragmen. Bu milli degerler halka sindirilmis. Medya ile...

Yoksa bir WW2, bir Vietnam, bir Korfez, bir Afganistan, bir Iraq'tan sonra millet cikip da "aga bu nedir?" demez mi? Demiyor iste. Cunku o halkin tek derdi milli cikarlari; milli degerleri. Inandiklari bu degerlere sahip cikiyorlar. Bu degerlerden biri de "insan haklari" ve "tedbir". Tedbir icin bir baska ulkede de olsa kendilerine tehlike yaratabilecek orgutleri ortadan kaldirmak, insan haklari adina halkina zulm eden ulkeleri isgal etmek...

Bunlarin yaninda bir de bu ulkeleri somurme olayi var ki bu da cok ayri bir konu. Ayri bir boyut...

Bunlari degerlendirdigimizde cikip bir Amerikan askerinin "para" icin askeriyeye katilip Dunya'nin bir ucuna gitmesi mantikli olmaz. Kaldi ki burda gelismis, gerektiginde halkina her turlu yardimi sunan bir devletten bahsediyoruz. Bu imkanlar varken kimse "para" icin olumu goze almaz.

Vatani icin gitmek isterse ki oyle gorunuyor; asayis icin polis de olabilir. Ama burda isgal altindaki ulkelere yollanma riskine ragmen askere gitmek istiyorlarsa o zaman bunu goze alarak askere gidiyorlar. Bu gurur, ego icinde "vatani" gorev icin gidebilirler. Zaten Amerikan filmlerinde de Amerikan askerlerinin ne denli toz pembe anlatildiklari, yere goge cikarildiklari ortada. Bu da gaz veriyor.

"Ben askerdim adamim" tecrubesi, egosu da ayrica bir baska boyut, tesvik; sevhet.

Bunlardan ziyade "macera" icin, "tecrube" icin gidenler de var ki bunlarin cogu alt tabaka ve hayatta beklentileri olmayan, kariyere sahip olmayan ve cogunlugu "liseli" zihniyete veya "ghetto" zihniyete sahip olan ergen Amerikalilar... Bunlar macera icin gidiyor diyebiliriz. Macera pesinde olumu goze alma...

Unutmayalim, oyle yada boyle; bu askerler "GONULLU" gidiyorlar. Olumu goze alarak, deyim yerindeyse bir cogumuz icin "bir hic ugruna, emperyalizm" ugruna bile bile gidiyorlar. Amerikan askerlerinin Dunya gozuyle "domuz"dan ibaret olduklarini bildikleri halde gidiyorlar...

Dolayisiyla milli degerlerin ve bunun yaninda maceranin da sevhetiyle gittiklerini anlayabiliyoruz. Amerikalilarin Dunya'nin kendileri hakkinda ne dusunduklerini "takmiyorlar". Kendilerini her konuda hakli gordukleri icin, kendilerinin Buyuk Abi olduklarini varsaydiklari icin, soz sozun kendilerinde oldugu icin; bizim ne dusundugumuz onlarin umrunda degil. Boyle bir halktan bahsediyoruz...

Bu yazilanlari ulkemiz icin dusunursek, halkimizin ordumuza olan bakis acisi ile kiyaslasak?

Bu muthis farki seziyor musun?

Iste buna yorum yapamam.....

iyi sallamışsın. 20 den fazla ırakta askerlik yapmış amerikan asker arkadaşım var ve hepsi üniversite masraflarını karşılamak için gidiyor askere. Evet kendi çaplarında milli duyguları var ama çoğunluk oraya vatanımı korumalıyım diye gitmiyor. Ayrıca ekonomi yerlerde, öyle çok harika iş imkanları yok yani askere gitmezsem şunu yaparım diyebilecekleri pek alternatifleri yok.

Adini Kemal koydugum,

Once haddini bileceksin.

Eger kullanicinin teki, kim olursa olsun gelen bir yoruma nazarak seviyeli bir geri donus yaparsa, virgulune kadar dikkat ediyorsa once o kullaniciya saygi duymasini ogrenmelisin.

Sayet o kullaniciya genelleme yapip, yazdigi yorumun alayina nazaran geri donus yapacaksan o zaman yazilanlari anlaman gerekiyor.

Ben yazdigim yorumda gerek ekonomik, gerek sosyolojik bir Amerikan halkinin alayi, siradan bir Amerikan askerinin neden askere gidebilecegini mantikli bir sekilde anlatmaya calistim.

Sen tum bu varsayimlari es gecip, genelleme yapip bir Amerikan askerinin "para" icin askere; orta doguya gidecegini; bunu da sirf universite masraflarini odemek icin gittigini soyluyorsun oyle degil mi?

2008 verilerine gore Amerikan ordusunun 37%sini kara kuvvetleri olusturuyor. Kara kuvvetlerinde askerlerin 75%e yakini beyaz tenli. Ulkesinde "ghetto" sIkIntIsI zencilere nazaran yok. Is bulabilir, devletten yardim alabilir. Bu KAPAK bir...

Ve bu kara ordusunda EVLI olan askerlerin orani 55%. Evet, Bati'da evlenmis bir askerin universite masraflarini da odeyecek, odemis oldugunu anlayabiliyoruz. Ayrica bu istatistiklerde "MARRIAGE" yasal bir evlilik. Ve yine bu istatistikler "hazir bekleyen" degil, bizzat "gorevde" olan askerler icin. Bu KAPAK iki....

Biliyor musun, 2008 verilerine gore gorevde olan Amerikan askerlerinin 85%'i yuksek okul mezunu. Burda bahsi gecen bir BA, bir College diplomasi... Bu KAPAK uc, agir olani....

Ve simdi "Universite masraflarina" gelelim.

Oncelikle US'de bilmem ne eyaletinde bilmem ne kolejinde bilmem ne fakultesinde bilmem ne universitesinde binbir turlu Grant, Scholarship, Bursary alabiliyoruz. Bunlarin otesi de var ama benim bildiklerim bu kadar.

Ikincisi ise Amerikada gelir duzeyi kisi basina $50.000 civarinda. Tabi elbette; bunlar populasyona gore averaj baz aliniyor. Ancak hak verirsin ki Amerikan ordusu senin o "20" arkadasindan ibaret degil. Binlerce gorevdeki askeri, milyonlarca hazirdaki askeri dusunup bu gelir duzeyini baz alirsan aslinda "evde" kalip, bu $50.000 gelir duzeyinden kendilerine pay cikaracaklarini anlayabiliriz. Bu kapak 4.

Simdi asil meseleye gelelim. Evet, adini Kemal koydugum:

US'de siradan bir asker, nefer; gorevde olan bir "private" ilk iki yil hizmet icin yillik $17-18.000 aliyor. Bu kapagi yuzune vuruyorum. Tek tek saymayacagim ama, bir yuzbasi, bir ustegmen bile sadece $30.000 civari aliyor.

Evet, daha ust rutbelere cikmayalim. Malum, "universite masraflari" icin askere giden o arkadaslarin General olup da Universiteye donecek halleri yok.

Yani burdan o arkadaslarinin yillik "tas patlasa catlasa yemese icmese her yerden sIksa" en fazla $15.000-$20.000 ile donecegini anliyoruz.

Simdi soruyorum; neyin kafasini yasiyorsun?

Bir McDonalds iscisi bile $20.000 alabiliyor iken ki burda senin mantiga gore "para" dusunuyoruz, adamin kalkip bu para icin olumu goze almasi, Dunya'nin bir baska ucuna gitmesi, ailesinden sevdiklerinden ayrilmasi da neyin nesidir?

Burda etkenin "para" olmadigini, milli degerler, "gaz, ego, tecrube, zevk" ve macera oldugunu anlayabiliyoruz.

Daha fazla bilgi icin Defense Finance and Accounting Services (DFAS -www.dfas.mil) veya DoD'un Insan Kaynaklari istatistikleri uzerine arastirma yapan DMDC'nin (www.dmdc.osd.mil) sitelerini ziyaret edebilirsin. Olmadi, olayin dibine inip U.S. Department of Defense'i ziyaret edebilirsin (www.defense.gov)

Amerikan ordusunu "20 universiteli ahbab"dan ibaret oldugunu sanan vatandas. Bknz: ahmet//

Ve Eritreli arkadaslarini Amerikali sanan vatandas. Bknz: Evet tahmin ettiginiz gibi: ahmet//

Yerli kafa?

Cuval; bidon....

• http://www.youtube.com/watch?v=7TZOxlTwAvA

şu helikopterden (apachi)turkiye de 2 tane olsun teror biter vallaha.nasıl bir teklonoji dir ya.ucanı kacanı parcaladı.
  • quote:

quote:

quote:

Ne çok biliyorsunuz siz yahu vallahi bravo size. Açık arazide ses yankı yapar ateş edilen yeri bulmak kolay olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gedo Mazo

üstne kurşun yağıyor sen sallana sallana tepeden iniyorsun olacak iş mi ? kayışını koparmış at gibi koşardım ben olsam

aynen aynen ahah

• quote:

quote:

quote:

cs de kulaklıkla ses kasmıyorlar,
    sesin geldiği yönü tam kestiremezler,hatta sesin yerini bulmak için özel sistemler geliştirilmiştır,pkklıların askeri araca saldırı videosuna bakın askerler sesin yönünü kestiremeyip ters tarafa mevzi alıyorlar,tabi teröristler çok fazla taciz ateşi açmıyorlar yerleri belli olmasın diye...yaralı taşıyan askeride patlayıcıyla şehit edip kaçıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 30 Eylül 2012; 20:33:47 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.