Şimdi Ara

Amerikan mandasına girseydik n'olurdu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
7.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: destroyer39

@Gennosuke

Komünizm, materyalizmden de alınan tuğlalarla oluşturulmuştur. Bu başlı başına dine karşı olduğu anlamına gelmez, fakat teoride böyle olmasına rağmen pratikte kişiler dine saldırıda bulunuyorlar, çünkü dini olmaması gereken bir olgu olarak görüyorlar. Fakat bana göre bu durum kişilerin yanılgılarıdır, kişilerin dine saldırmaları onların yanlışıdır.

yeşil sosyalistleri duymuşsunuzdur

Ben duymamistim

Yazdiginizi okuyunca bu konuda arastirma yapma ihityaci hissettim. Onerebileceginiz kaynak var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

quote:

@Gennosuke

Komünizm, materyalizmden de alınan tuğlalarla oluşturulmuştur. Bu başlı başına dine karşı olduğu anlamına gelmez, fakat teoride böyle olmasına rağmen pratikte kişiler dine saldırıda bulunuyorlar, çünkü dini olmaması gereken bir olgu olarak görüyorlar. Fakat bana göre bu durum kişilerin yanılgılarıdır, kişilerin dine saldırmaları onların yanlışıdır.

Ben duymamistim

Yazdiginizi okuyunca bu konuda arastirma yapma ihityaci hissettim. Onerebileceginiz kaynak var mi?

wikipedia gayet ideal, iranda parti kurmuşlardı zamanında devrimden önce...

• quote:

quote:

@Gennosuke

Ben duymamistim

Halkın Mücahirleri

• quote:

quote:

@Gennosuke

Ben duymamistim

Önerebileceğim kaynak yok, şöyle bir yazı buldum belki biraz da olsa yardımcı olur size.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8912156.asp?yazarid=218

• quote:

Bu konu hakkinda kimsenin kesin konusabilecegini sanmiyorum, yazicaklarimiz tahminden oteye gitmeyecektir

Pek tabi ki(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vural_kral -- 23 Aralık 2010; 15:31:04 >
  • Hep mandasıydık zaten. Sadece biraz daha modern yöntemler kullanılarak yapılıyor bu iş.
  • askeri başarılarımızı ekonomik başarılar ile taçlandıramadık, bu sebeple tam olarak özgür değiliz.
    Devlet ucuz ve ekonomik tren yolları yapmıyor, devlet otoban yapıyor, aracı ve benzini dışardan almaya mahkum kalıyoruz.
    Devlet üretimi desteklemiyor, her şeyi dışardan alıyoruz.
    ülkede sadece devlet tarafından desteklenmiş holdingler ayakta kalıyor.
    Zamanında kötü arabaları faiş fiyatlardan satanlar şimdi zengin.
    biz ekonomiyi düzeltmediğimiz sürece sürekli birilerine mecbur kalırız, bu abd olur yarın başkası olur.
    1.Dünya savaşı sonunda bütün avrupa tren yoluyla birbirine bağlanmıştı.Aradan nerdeyse 100 sene geçti, Türkiye'de adam gibi tren yolu yok.
    Atıyorum devlet bir yerden bir yere boru taşıyacak, tren yolu olsa vagonlara yükler gönderirsin ama tren yolu olmayınca her boru için ayrı bir kamyon gerekecek, şöför gerekecek, benzin gerekecek.
    Alanya'ya o kadar turist yapıyorlar, aktif bir hava alanı yok.Hava alanı yaptılar ama çalışmıyor, neden önünde dağ varmış.Hava alanını yaparken dağı görmemişler.
    halktan vergi alarak ülke kalkınmaz.

• Manda altına girmeyi ne sanıyorsunuz siz? Adamlar paşa gönlümüzün keyfi için bizi mandalarına alıp yedirip içirip, kültürel, bilimsel, ekonomik anlamda geliştirecekmi zannediyorsunuz? Hiç mi kendi kendinize yorumlayamıyorsunuz siz bunu çok merak ediyorum doğrusu. 50-60 Yıl bütün değerlerimizi sömürür daha sonra çıkıp giderlerdi. Geridede kendi kendine gelilmeye çalışan, kültürü, ekonomisi, askeri gücü vs olmayan anasız babasız bir ülke kalırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

askeri başarılarımızı ekonomik başarılar ile taçlandıramadık, bu sebeple tam olarak özgür değiliz.
    Devlet ucuz ve ekonomik tren yolları yapmıyor, devlet otoban yapıyor, aracı ve benzini dışardan almaya mahkum kalıyoruz.
    Devlet üretimi desteklemiyor, her şeyi dışardan alıyoruz.
    ülkede sadece devlet tarafından desteklenmiş holdingler ayakta kalıyor.
    Zamanında kötü arabaları faiş fiyatlardan satanlar şimdi zengin.
    biz ekonomiyi düzeltmediğimiz sürece sürekli birilerine mecbur kalırız, bu abd olur yarın başkası olur.
    1.Dünya savaşı sonunda bütün avrupa tren yoluyla birbirine bağlanmıştı.Aradan nerdeyse 100 sene geçti, Türkiye'de adam gibi tren yolu yok.
    Atıyorum devlet bir yerden bir yere boru taşıyacak, tren yolu olsa vagonlara yükler gönderirsin ama tren yolu olmayınca her boru için ayrı bir kamyon gerekecek, şöför gerekecek, benzin gerekecek.
    Alanya'ya o kadar turist yapıyorlar, aktif bir hava alanı yok.Hava alanı yaptılar ama çalışmıyor, neden önünde dağ varmış.Hava alanını yaparken dağı görmemişler.
    halktan vergi alarak ülke kalkınmaz.

Özellikle tren yolları hakkında söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

Hal böyle olunca da dünyada kamyon, tır ve iş makinesi sayısı bakımından 3. sırada yer alıyoruz. Maddi zarardan başka hiçbir şey değil.

• Demiryolu gomonist isi
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

İstiklal Marşı yazılmaz, bu ezanlar duyulmazdı...

Ve o mısralar hiç okunmazdı:
    Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
    Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
    Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

çok güzelde.

neden bunlar ortadayken insanlar hala atatürkü sevmez onu anlamıyorum.
  • Şuanki durumumuz kağıt üstünde belgelenmiş olurdu sadece sanırım başka birşey olacağını sanmıyorum.
  • İsmet İnönü
  • adnan menderes zamanından beri amerikanın uşağıyız.bu devlet bir anda nasıl kalkındı 50lili yıllarda.bazı isteklerini yapmadığı için idam edilmedi mi zaten adnan menderes ..
  • afganistan falan olmazdık...osmanlı yıkılmasa dahi bir iran arabistan ya da afganistan olmazdık...hiç bu kadar geri olmadık çünkü...
  • zaten amerikan mandasındayız,
    konu kapanabilir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Sky

zaten mandasındayız

(siyaset zaman (süreç) ile alakalandırılmasın lütfen parti gözetmeden örnekler veririm)

Tebrikler bunu yazmak için girmiştim
  • Bknz: Mesut YILMAZ, Süleyman DEMİREL, Bülent ECEVİT ve Ciller dönemlerine...

Daha yeni yeni çıkmaya çabalıyoruz... Oda çoğrafi konumun getirdiği avantajdan dolayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaos25 -- 21 Nisan 2012; 12:53:18 >
  • babam kim diye merak ederdin
  • Şimdi özgür müyüz sanki? Kendi kendimizi yönettiğimizi sanıp aldanıyoruz. Sonuçta sömürülecektik ve şimdi de ben şu vergiyi ödemem diyemiyoruz, yine müthiş sömürülüyoruz. Peki şu an Amerikanın çıkarlarına ters hareket edebiliyor muyuz? O da hayır. Hangi ülkede kim seçilirse kendi işlerine gelecek diye zaten hep hesaplıyor Amerika ve ona destek çıkıyor. Yani adı farklı olsa bile yine insanlarımız vergiler sayesinde en yüksek derecede sömürülüyor. Para da öyle ya da böyle, dönüp dolaşıp yine Amerikan bankerlerinin kasasına gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.