Şimdi Ara

Amerikaya iltica etmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite sınavına çalışıp iyi bir yer kazanmak istiyorum ama boşuna.Ailemden ayrı yaşıyorum ve kendi geçimimi kendim sağlıyorum bu yüzden ders çalışmaya çok kısıtlı bir zaman kalıyor(10 saat çalışıyorum)Bazen çalışıyorum bazen de çalışamıyorum derse ama sonunda anladım ki boşuna debeleniyorum.Sınava hazırlansam bile tam burslu bir yer kazanamayacağım.Olsa bile hem okuyup hem çalışmayı sürdürebilecek miyim?Hadi diyelim okudum ingilizce öğretmeni oldum.Kazandığım para yetecek mi?Ülke gün geçtikçe daha da batıyor zaten.Burda artık bir şey için çabalasan boşuna.Bir araba bir ev için hayatını adayacaksın kredi borçları seni hep kovalayacak ki "orta sınıf" bir hayat yaşayabilesin.

Her neyse.İltica etmek istediğim ülken niye amerika derseniz.İngilizcem B1 düzeyi ve gittikçe iyileştiriyorum.Ve amerika daha güzel geliyor bana kültürü toplumu vs.

İlk önce turist vizesi alıp(alabilirsem)amerikaya gitmeyi ve sonra da iltica yapmayı düşünüyorum.Gerekçelerim de eşcinsellik ve din görüşü ayrılığı yüzünden dışlanmak ve zulüme uğramak.Ve masrafları da şöyle kısaca hesaplayınca şöyle bir tutar çıktı karşıma;

Pasaport masrafı+Uçak bileti+Yeme içme barınma masrafları=15 bin tl civarı tutacak gibi gözüküyor.Tabi bir işte çalışıp birikim yapcam ve çabalıyacağım iltica için.Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar?Yanlış düşündüğüm bir kısım var mı ? Sizce iltica talebim kabul görür mü ?Ya da amerika vizesi alabilir miyim ilkte?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hadi hayırlısı yolun açık olsun umarım başarırsın genç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bir ucak bileti 8 bin tl felan benim bildigim 5 de olabilir yanlis hatirlamiyorsam
    Bence 15 bin tl yetersiz.Ve şunu da soyliyeyim yaptigin iş cok riskli bir nevi kaçak yaşamak istiyorsun oranin vatandasligini alman hatta iltica etmen bile zor gibi Trump yönetimi bu işte çok katılar.
    Bence en mantiklisi oraya turist vizesiyle gidip bir kadinla anlaşip evlenmek gerisi gelir

• Hocam merhabalar.Öncelikle söylediklerimi kötüye yormaya yada başka yerlere çekmeye çalışanlar olacaktır.Öncelikle ne yazık ki iltica talebinizi değerlendirirken sadece söylemeleriz üzerine hareket etmeyecekler özelliklede amerika gibi bir ülke.Bu söylemlerşnizi kanıtlamanızı isteyecekler hatta gerekirse türk devleti kurumlarından bununla ilgili kayıtlar isteyecekler.Örnrk vermek gerekirese zulüm görüyorum dediğinizde polisten bununla ilgili şikayet uzaklaştırma vs. Evrak isteyecekler.Eşcinsel olduğunuzu da kanıtlamanızı isteyecekler.Bunları sağlayabiliyorsanız belgeleyebiliyorsanız sizi deperlendirmeye alırlar oryantasyon sürecine sokarlar.Hadi bakalım hakkınızda hayırlısı.

• mustafa 09 kullanıcısına yanıt
    Hocam eşcinsel olduğumu nasıl kanıtlayabilirim ? Yanlış anlamayın dalga geçmiyorum ama şu onur yürüyüşüne katılsam orda fptoğraf çekinsem ve beni darp etmeye çalışan olursa onları da kayda alsam bir kanıt olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quax77 -- 26 Eylül 2020; 14:36:22 >
  • Hocam o dediklerinizi yapardanız elbette değerlendirirler ama ne kadar ciddi bir kanıt olur buda bir soru!Eğer amerikadan eşcinsel bir erkekle internet üzerinden vs. Yani yazılı yada kayıtlı olarak belgeleyebilecek şekilde konuşup sevgili olursanız bunu kabul ederler.Lakin çok eskiden eşcinselliği kanıtlamayla ilgili birşeyler hatırlıyorum.Videomuydu yoksa bir konu muydu net hatırlamadamda ilişkiye girdiğinizin video yada fotoğraflı belgesini isteyebilirler.Çünkü şöyle düşünğn amerşkaya iltica etmek isteyen yek siz değilsiniz.İltica etmek isteyenlerin arasında En kötü durumda olanda değilsiniz.İnsanlar ülkelerinden terör gruplarından kaçmaya çalışıp iltica talep ediyorlar.vs vs bunun gibi birsürü örnek verebilirim Kaçak gidenler var.Meksikadan bile kaçak gitmeye çalışanlar var ki adamların sınır komşusu amerika.Yani biraz detaylı düşünün böyle bir ülkede göçmen departmanındasınız yönetiminiz Cumhuriyetçi sağ ve göçmenlere karşı sert politikalar izleyen bir yönetim.Bu tarz talepleri değerlendirirken çok ince eleyip sık dokuyacaklardır.Birde bu iltica talebinizi sadece göç departmanı değil sosyal güvenlik departmanlarıda inceliyor.Bu adamın mesleği ne tahsili ne buraya geldiğinde bize sorun olur mu dışarıda insanlara saldıran biri olur mu toplumla uyumlu yaşar mı gibi gibi.Yani bu öne sürdüğünüz şeyler iran vatandaşı dahi olsanız çok teferruatlı incelenecek şeyler.Hatırlarsınız iranlı bir kadın manken eşcinsel olduğu ve iranda bu çok büyğk suç olduğu için iltica talebinde bulundu kabul edildi mi edilmedi mi bilmiyorum ama Türkiye'de yakalanıp ülkesine geri gönderildi.

• mustafa 09 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilişkiye girdiğime dair video sunabilirim ama OHA.Öyle bir şey var mı ilk kez duydum.Ve ben lise mezunuyum herhangi bir vasfım yok o yüzden elenir miyim?Diğer dediğiniz şeyler içinde sabıka kaydının olmaması gerekiyor herhalde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerikaya gitmek istiyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elenir misiniz elenmez misiniz orası sizi değerlendirecek kurumun bileceği iş.Ben sadece şansınızı arttıracak birkaç birşeyler söylemek istedim.Eğer birgün giderseniz konuyu hortlatıp hortlatıp başınızdan geçenleri paylaşırsınız.

• Nitelikli bir göçmen değilsen iltica olayı bitti.Yakaladıkları anda sınır dışı.Almanya ve İsveç gibi liberal iktidara sahip ülkeler dışında artık göçmen alımı yok gibi.Amerikada Avrupa'da mülteciye,göçmene,yabancıya doymuş durumda.

• Eşcinsellik tek başına bir iltica sebebi değil. Din de aynı şekilde. Bu sebeplerden dolayı yaşamının tehlikede olduğunu somut olarak kanıtlaman gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: quax77

Hocam eşcinsel olduğumu nasıl kanıtlayabilirim ? Yanlış anlamayın dalga geçmiyorum ama şu onur yürüyüşüne katılsam orda fptoğraf çekinsem ve beni darp etmeye çalışan olursa onları da kayda alsam bir kanıt olur mu ?

onur yürüyüşüne katılıp foto çektirmeyle iltica edilebilseydi herkes göç ederdi.

bu kadar basit mi olur sence bu işler. herkes istediği yere göç eder foto çektirip o zaman.

• Buradan kaçış yok

• İngilizce öğretmenliğini boşverin hocam devlette çalışanların işi mefta özele gitsen rahat eder misin bilmem bence tercümanlık seçebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: quax77

Muhtemelen hekim muayenesi ve raporu gerekecektir, anüsüne bakarlar. Doktorlar anlıyor.

Yoksa demeyle filan olsaydı herkes eşcinselim der gider ne olacak ki :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.