Şimdi Ara

Amfi Acayip Isınıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi bağlatalı 3 gün oldu ama doya doya bi dinleyemedim. Sistemde 15 dakika dinleme sonucu amfinin sıcaklık değeri tahminimce 70-80 dereceleri görüyor çünkü elimi 2 saniye üstünde tutamıyorum. Ayrıca sistemde yüksek ses açamıyorum amfi kırmızı ışık yakıp kendini korumaya alıyor. Nedir bu işin çözümü? Amfiye çok mu yük biniyor. Kağıt üstünde ki verilere göre binmemesi gerekiyor. Bağlantıda mı sorun var acaba?

Amfi: Soundmax PW5500 5 Kanal Amfi ( 4x65RMS 4 Ohm 1x350 RMS 2 Ohm 400 RMS)

Subwoofer: Pioneer TSW-311D4 8 Ohm bağlı ( 400 RMS )

Hoparlörler: 1 Takım 13 Cm Reiss Midrange ( 75 RMS ) 1 Takım 10 Cm Midrange Reiss ( 50 RMS )

• Kağıt üstünde verileri genelde şişirerek yazarlar muhtemelen çok yük bindiriyorsun .Düşük ihtimalle bir sorunda olabilir fan takabilirsin.
  • Bassın tonunu kıs daha az güç çeker, 5 kanallı amfi ile çalıştıracağın bas biraz minimal bir şey olması gerek, ayrıca basın çalıştığı kanalları köprülediniz mi ?

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

hayır hocam direkt bağlı

mono amfi almak şart oldu sanırım hocam fan işi çözeceğini düşünmüyorum. Bu sabah soğukta 10 dakika kadar yüksek seste dinledim kapanma olmadı. Sanırım kapanma sorunuda tamamen ısıdan kaynaklıymış.

• Kanalları köprüle o basın 1 kanaldan köprüsüz çalışması hata olmuş zaten. Tek kanal köprüsüz beseleyemez onu mono olmayan amfide. Ayrıca basın tonunu da biraz kısarsan ısınma sorunu can sıkacak boyuttan çıkar.

nasıl köprü yapılıyor acaba? şuan 4 tane midrange 2 kanalda calıyor. 2 kanalım boşta. bağlantı ne şekilde olmalı?

Amfi Acayip Isınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert535 -- 25 Temmuz 2024; 15:18:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mert535 M kullanıcısına yanıt

SW+ SW- şeklinde amfi zaten köprü bağlantısı ayırmış, bu şekilde kullanıyorsanız zaten köprülü oluyor sorun yok. Çoğu amfide bu şekilde sw olarak belirtilmiyor F'den R'ye köprü çekiliyor atlamış olabilirsiniz diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 25 Temmuz 2024; 15:29:44 >
  • acaba bassın ohm değeri bu ısınmaya sebep oluyor olabilir mi? benim sub 4+4 ohm şeklinde oldugu icin 4 ohm baglantı kuramıyorum. 2 veya 8 ohm olarak bağlantı yapılıyor. şuan da 8 ohm da çalışıyor acaba tek bobin 4 ohm bass bağlasam aynı sorunu yaşar mıyım? aklımda zaten sistemi kurmadan önce şu alpine ın tüp bassı vardı hem orijinal fabrikasyon kabin buda büyük bir artı bence çünkü trde ki klasik kabinlerin ne bi tonlama ayarı var ne de litre

• mert535 M kullanıcısına yanıt
    Tamamen kaliteli bileşenler ile altyapını oluşturacaksın.
    Audison Voce 5.1k satın alıp doya doya müzik dinleyeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.