Şimdi Ara

amfi çalışma prensibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba birkaç sorum olacak amfinin çalıştırabileceği hoparlör nasıl olmalı örneğin 1000watt lık bir amfi 200 wattlık bir hoparlörü çalıştırır mı yoksa amfinin gücü daha fazla olduğu için yakar mı biri beni basitçe aydınlatırsa sevinirim.

• Amfi 1000 watt ise ve volüm sonuna kadar açıksa 100 Watt hoparlör hasar görebilir fakat volüm düşük tutulursa sorunsuz çalışır. En basit yöntem volümü hafifçe yükselterek hoparlörden gelen sesin deforme olmaya başladığı ses seviyesini bulmak.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    yani hocam bi 1000w olan amfi 4 kapıda 100w olan amfiyi çalıştırır mı yani demek istediğim şey 12voltluk bir ampüle 100volt verirsek o yanar aynı mantık geçerli mi
  • chalurs C kullanıcısına yanıt
    1000 Watt ibaresi amfinin max. gücüdür yani volüm sonuna kadar açıldığında bu değerlere ulaşabilir fakat volüm ne kadar düşük olursa Watt olarak gücü de o oranda düşer. Bu konu ışık kapalıyken %0, ışık açıkken %100 gibi değil, ara değerler var ve bunu amfinin volüm'ü belirler.
    yani hocam örneğin ben 4 kapıyada 200wattlık bir hoparlör aldım diyelim sesi yetersiz geldi 1000wattlık bir anfi bağladım sesi sonuna kadar açarsam yanar mı
    Bir amfiye 4 hoparlör bağlamak amfiye zarar vermez faka sürekli sesi sonuna kadar açık kullanırsanız bir süre sonra amfi zarar görür.
    anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anfi güçlü , hoparlörler zayıf ise seri bağlanır anfiye ,,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    hocam örnek vererek anlatabilirmisiniz
    örneğin 100 rms 4 ohm gibi değerler var bunlar ne anlama geliyor anlamam için örnek vererek anlatabilir misiniz
    Mesela 200w 4 ohm anfi üzerinden gidelim.

200w 8 ohm hoparlöre aradaki 4 ohm farktan dolayı 100w civarı verir.

200w 2 ohm hoparlöre , ise arada 2 ohm sıkışma var, anfi destekliyorsa 2 ohm da 350w verir.
    Hoparlör 2 ohm 200w olduğu için 4 ohm anfiye riskli.

Elimizde 100w 4 ohm 2 adet hoparlör var,
    200w 4 ohm anfiye ikisini seri bağlarız anfi+ > +->+- amfi --.
    Hoparlör ardarda bağlı olduğu için 4+4 8 ohm olur, iki hoparlörde 200w a paylaştırılmis oldu.

Yani bunlar hep anfi ve hoparlör uyumu ile ilgili, ohm uymaz ise olmaz, wat uymaz ise olmaz ,,, hepsi hesap edilmeli

hocam anladığım kadarıyla 4 ohm olan anfiye 2 ohm olan bir hoparlör takarsak yanar ancak 8 ohm hoparlör takarsak sonucu ne olur hoparlör yanar mı yoksa tam verim alamaz mıyız bir de şu rms olayını açıklarsanız sevinirim
    8 ohm hoparlör bağlanırsa , farzedin 4 ohm luk iki adet hoparlör seri bağlandı, güç bölünür ,,, anfi 200w verecekse 100w verir. 8 ohm un 4 ohm anfiye zararı yoktur, sadece seste kayıp olur

tamam ohm olayını iyi kavradım ancak bazı hoparlörlerde 1000watt 500watt 250watt gibi değeleri var bide bunların rms değerleri var rmsye göre mi alınmalı hoparlörler anfide 4x100 örneğin bir anfi 1000 wattsa 4 tane 500 wattlık bir hoparlör bağlarsak sonuçları ne olur ne gibi güçlerde hoparlör&anfi kullanmak gerekir
    Hoparlörler, anfinin Rms değerine göre seçilir,,, şimdi adamlar 4*100 w lik anfiye etiket olarak 400w yazmıyor.
    Bunun piyasa etiketi 4000w 😂,
    Yada genelde standart anfilerin çoğu 4*50 w olur, buda toplamda 200 w yazar,, manyak beyinlinin birisi vakti zamanında hani güçlü oto anfisi ya , yazmış 2000w ı , patlamış gitmiş bu olay böyle,, 4*60 w a 2400 w , 4*75w a ise 3000w ,,,
    Anlayacağınız durumlar böyle ,,,

4* 50w anfiye , 4 adet 60w rms hoparlör yeterli.
    Köprü modda ise 120-150w verir,, bu durumda 1 adet 200 w rms woofer ve 2 adet 60w hoparlör bağlanabilir.

Veya sadece güçlü stereo ses için 2 adet 150w rms hoparlör tercih edilebilir.
    Hoparlör lerde 500w 1000w yazabilir,, önemli olan hoparlörün Rms yani gerçekten devamlı çalışacağı nominal güç tür.
    Anfide ve hoparlörde nominal Rms gücü dikkate alınır.
    Oto teybinde 4*50w yazar, o değer Max değerdir, gerçek çıkış gücü anfi entegresine göre 20w ile 40w arası değişir.

ahaha göz doldurmuyor değil 2000 3000 watt deyince insanın kulağına güzel geliyor ama işin aslı başkaymış desenize o zaman ben en iyisi ön kapılardaki hoparlörleri teyple arkaları ise bi midrange seti bide bunu besliyecek bir anfi ile tamamlayayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.