Şimdi Ara

termosifon çalışma prensibi acil lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
12.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar termosifon almayı düşünüyorumda şimdi sormak istediğim mesela bu aletler 60-65-80 lt fln oluyor ya banyo yapmaya başladığımızda bu su doğal olarak eksilcek. eksildiğinde hemen yerine soğuk su alıyor mu ve bunun sonucu olarak banyo yaparken su soğuyor mu yoksa bu 60-65-80 lt bittikten sonra mı su alıyor? ben banyoda uzun süre kalan birisiyim max 45 dk fln :) kaç litrelik termosifon almalıyım? ayrıca banyo yaparken su basınçlı mı geliyor yani az mı geliyor çok mu?termosifon alırken nelere dikkat etmeliyiz titanyum olmaması dışında? Isıtma gücü kaç W olmalı? su sıcaklık ayarı hangi dereceler arası olmalı? çalışma basıncı yüksek olursa mı iyi düşük olursa mı iyi yani 8 bar mı iyi 9 bar mı?

• benim bildiğim.. termosifonlarda suyun 90 derece olması için 90 dk beklemeniz gerekiyor. 40 derece olması için 40 dk yani her 1 derece için 1 dk beklemek gerekiyor. en iyisi gazlı şofben diyorum
  • kalabalık aile iseniz tavsiye etmem. çünkü 2-3 kişi yıkanmaya kalksanız su bitebilir. bunun yerine hermatik bir şofben almanızı tavsiye ederim.
  • Selam,bahsettiğiniz gibi 45,65 ve 90 litrelik termosifonlar mevcut normalde 65litrelik bir şofbende 2 kişi çok rahat yıkanır,90litrede tercih edilebilir buda elektrik sarfiyatını biraz daha arttıracaktır.Çalışma prensibi tümünde 1960watlık resistanslar mevcuttur yani wat seçeneği yok,sıcak suyu kullandıkça soğuk suda şofbene giriş yapar,şofben musluktan gelen sıcak suyun basıncını farkedilebilir oranda azaltmaz,içeriden emaye ve titanyum katkılı bir kaplamayla kaplı silindir şekilli demir tüpten oluşur,tüpün dışı ısı izalasyonu için polieretan köpük veya cam yünüyle kaplıdır,bu tüpe soğuk su girdikten sonra tüpün yukarı kısımındaki sıcak suya karışmaması için girişin önünde bir engel konulur.sıcak su ise tüpün içinden tüpün yukarısına uzanan bir borudan gelir.bu sayede soğuk suyun sıcak suya karışması engellenir.işin en kötü yanı şansa bağlı olsada çoğu termosifonun tüpü paslanıp çürümeye başlıyor ve 2-3 senede delinip hurdaya atılır tamiri asla yoktur,bazende 5-6 sene soruda çıkarmayabiliyorlar,tavsiyem beko titanyumdur ben 5.sene doldu kullanıyorum tık demedi.max 4bar su idealdir,şofbenler genelde 3 kademelidir 2. kademeyi kullanmak en idealidir 55-60 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdiect -- 25 Şubat 2012; 22:31:55 >

• Eğer banyoda uzun süreler kalıyorsanız 100 L. olanlarını tavsiye ederim birde evde bayan varsa 15 dakikada suyu buz gibi yapıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.