|
AMFİ HOPARLOR İLİSKİLENDİRİLMESİ YARDİM
-
-
4 Kanal köprüleme olmaz.
Amfiniz 4 kanallı.
İki kanalı köprüleyebilirsiniz. Bu da size 180W verir.
Diğer iki kanalı da köprüleyip bir 180W daha elde edebilirsiniz. Ancak bununla ayrı bir hoparlör veya sargı beslemeniz gerekir.
Bahsettiğiniz 720W uyduruk, abartılı bir rakamdır. Paniğe gerek yok.
Elinizdeki amfi bu hoparlörü sürmek için ancak yeter.
-
Ama hoparlör 125w amfi köprüde 180w yüksek seste hoparlöre zarar vermezmi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRC53 -- 9 Ocak 2021; 13:38:9 > -
Bu arada PSM80 midrange hoparlor takim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRC53 -- 9 Ocak 2021; 14:54:49 > -
quote:
Orijinalden alıntı: GRC53
Ama hoparlör 125w amfi köprüde 180w yüksek seste hoparlöre zarar vermezmi?Hoparlörlerin gücü dayanabileceği güç kapasitesidir. Bu kesin bir rakam değildir.
Yani 125W verildi diye 130W'da yanacak diye bir şey yok. Bu rakamlar takribi, fikir vermek için verilen rakamlardır.
Kaldı ki bu kapasite verilen frekansa, hoparlörün monte edildiği kabin gibi değişik faktörlere bağlıdır.
125W sürekli güçtür. Biz hiç bir zaman sürekli sinyal dinlemeyiz. Müzik çok değişken seviyeli sinyallerden oluşur. Sadece tepe noktasında, yani kreşendolarda yüksek güç gereksinimi doğar. Hoparlörünüzün müzik gücü zaten 500W olarak belirtilmiş. Ben olsam subwoofer amfisini en az 300W seçerdim.
Amfiniz köprülendiği zaman gerçekten 180W verebiliyor mu, bu ayrı bir konu...
180W'ı 1000 Hz.de verdiği belirtilmiş. Subwoofer'ların verdiği düşük frekanslarda kayıplar olacak, bunu da veremeyecektir.
Bir benzetme yapacak olursak, bir arabanız var maksimum hızı 300 km/h. Siz soruyorsunuz acaba kaza yapmaz mı?
Bu size bağlı, 300 km/h hızla gitmek zorunda değilsiniz.
Bütün müzik sistemlerinde baktınız ki hoparlör zorlanıyor, volümü biraz kısarsınız. Bu kadar basit.
-
Değerli cevabınız için teşekkür ederim. yalnız subda kullanmiycam midrange dediğim hoparlör. Her 2 kanalı kopruleyip 2 mide bagliycam. Sürekli yüksek seste müzik dinleyen biri değilim. Şuan araca bagamadim, pandizot yaptırıyorum onu bekliyorum (portsuz hava almayan). Evde deneme şansım oldu tek kanal ve kopruleyip bağladım çok bariz fark var seste. Benim endişem midrangeye giren seste bass ses olmayacak yani hareketsiz, bu şekilde bobine zarar verirmi. -
Amfiniz 4 kanallı... İki kanalı köprüleyip sub'a vereceksiniz...
Diğer iki kanalı da köprüleyip 2 mid'e neden bağlayacaksınız anlayamadım. Mid'ler mono mu olacak?
Normal olarak diğer iki kanalı köprülemeden ayrı ayrı mid'leri beslemeniz gerekir.
Hoparlörleri kabinsiz, açık havada çalıştırmayın. Eğer açık havada (open-air) çalışmak üzere tasarlanmadıysa bozulabilir.
"midrangeye giren seste bass ses olmayacak yani hareketsiz, bu şekilde bobine zarar verirmi." ifadenizi anlayamadım.
Olması gereken de mid'e bas gitmemesi değil mi?
-
Hayır yalnis anladiniz. Sub amfisi ayrı zaten. Ben 2 koprulenmis kanalı ayrı ayrı 2 mide verecegim -
Evet, ben bahsettiğiniz sürücünün subwoofer sürücüsü olduğunu düşünerek cevap vermiştim.
Demek bu bir midrange... Hangi midrange'in 500W müzik gücü kapasitesi varmış ki?
Bu kadar güce ihtiyacınız yok. Zaten hoparlörlerin hassasiyeti 95 db olarak belirtilmiş.
Eğer ayrı bir subwoofer'ınız var ve mid olarak ön-arka ayrı takım varsa hiç köprülemeden 4 kanalın 4 ayrı hoparlörü beslemesi en mantıklısı...
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X