Şimdi Ara

Amfi onemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar aracimda apocalypse sylvester serisi 130 rms midrange bulunmakta arka kapilarimda hertz ck165 ve tss20 tweeter mevcut bass olarak da for x 300 rms 30 cm bass mevcut on kapilari ve bass ı for x 604 kanal basi 65 rms veren bir amfi arka kapi ve tizler icin hertz hcp4 amfi ile besliyorum bu for x amfi yerine reiss audio nun ab class kanal basi 200 rms veren amfisini kullansam ses de fark eder mi ? Sadece ses yuksekligi artsin istemiyorum ses kalitesi de artsin istiyorum aracimda for x in dsp si de mevcut kesimleri vs yaptim ancak bu degisiklik sonrasi fark alabilir miyim?

• kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    ses kalitesi için bir çok faktör önemli. en önemlisi kaynak. yani ana ünite kalitesi. sonra amfi kaliteside etkili. kesin olarak amfiyi değiştirin ses kalitesi artar demek mümkün değil sizin tabloda. ben ab class high end amfi ile componentleri besliyorum. hatta 4 kanal amfinin her 2 kanalını köprüleyip 1 takım componente sony 1621c girdikten sonra araç içi ses kalitesi arttı. componentler 4ohm 100rms, şuan 4 ohm 250rms gönderiyorum tahminen ama 1 yıldır yanmadılar. tabi bu yanmayacakları anlamına gelmiyor.
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Kaynak olarak direkt dsp uzerinden aliyorum dsp nin kendi bluetooth u aracin teybini kullanmiyorum
    dsp daha mantıklı şuan kalite için. Bluetooth yerine usb den flac denemenizi de öneririm. birde 4ohm 65rms düşük bir güç. en az 4ohm 150rms göndermenizi öneririm.
  • denemek amaçlı amfiyi köprüleyip girebilirsiniz, rms artacaktır.
    Amfiyi degistirsem ses kalitesinde degisim alirim yani benim su an bass ve midrangelerime 65 rms max gonderebilecek amfi kullaniyorum 200 rms gonderen bir amfi alsam sesde degisiklik alabilirim gibi algiladim su an
    amfiyi köprüleyip bir dene sadece 1 çift midrangi gir. midrangler yüksek rms sever.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Ağustos 2024; 13:6:27 >

yanlış anlamamak için soruyorum benim subwooferim köprülü tek hoparlor. Midrangeleri 2 kanala köprü yapıp 2 hoparloru de birbirlerine mi bağlayayım ohm düşmesi olacak sanırım bu sebeble rms artacak doğru mudur ? zaten köprüde 65 rms yerine 130 rms verecek for x amfim problem yaşamam değil mi ?

Birde ornek kopruleme yapmadim kanal basi 200 rms gonderen ab class amfi de gainler orta sekilde ortalama 140 rms gonderdim 4ohm da su anki ses den daha yuksek ve net bir ses alabilirmiyiz? Bass da mesela 300 rms olmasina karsin cok verim alamiyorum su an koprude 130 rms civari gondermeme rağmen bu amfiyi alirsam kopru yapmadan gain %75 civarinda ortalama 170-180 rms 4 ohm gonderecegim
    4 kanal bir amfinin left kanallarını köprüleyip 1 adet midrang girin. right kanalı köprüleyip 1 adet midrang girin. midrangleri birbirine bağlamayın. bu işlemi sadece denemek için yapıyorsunuz. eğer midranglerin ses kalitesi artarsa o zaman ek amfi alırsınız. subwoofer için mono amfi öneririm. ses kalitesi istiyorsanız gerekirse 3 adet amfiye ihtiyacınız olabilir. gaini kısıkta kullanın. araç içi dengeyi sağlayacak, ses ihtiyacınız kadar ve midrangleri yakmayacak kadar gaini bilahare açarsınız.

Benim amfi nin bana yetersiz gelme sebebi en bariz olarak bass da görünüyor bass boost 12db yapmadığım zaman gain i full açsam bile bass çok az vuruyor. ancak bass boost açınca ses alıyorum onda da verimli olmuyor çünkü yapay bir yükseltme yapıyor düzgün bir amfi ile sanırım problemimi çözeceğimi düşünüyorum. 3.bir amfi alırsam mono bu sefer de 2.bir akü işine girmem lazım çünkü tek akü yetmeyecek gibi

sen 3. amfiyi koy, yetmezse 2. aküyü koyarsın. mono amfinde en az 1200.1 olsun.
  • bende 2 amfi. Tek 72 amper mutlu akü. 3 farad capasitör mevcut. bass tam güçte vurduğunda led farlarda kısılma mevcut ama çok sallamıyorum artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.