Şimdi Ara

Amfisiz ses sistemi Tavsiye Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
15.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel corsa aracıma amfisiz çok maaliyeti olmayan temiz ses veren bi sistem kurmak istiyorum.Aklımdakiler pioneer klasik bi teyp bluetooth lu. Arkaya TS-6995S 600W 2 tane oval ve ön kapılara component düşünüyorum tweeter takmak istemediğim için. Çok abartı bi sistem kurmak istemiyorum açıkcası sub ve amfi siz temiz ses ve tatmin eden düzeyde bas alsam yeter. Sistem tavsiyelerinize ihtiyacım var tecrübeli bilgileriniz için teşekkür ederim şimdiden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfisiz Ses Sistemi Tavsiyesi

Ses sistemin için amfi kullanmak istemiyorsan, amfisiz hoparlörler veya amfisiz oto ses sistemleri ile kaliteli bir ses deneyimi yaşayabilirsin.

Amfisiz Hoparlör Tavsiyesi

Amfisiz hoparlörler, yüksek hassasiyet seviyelerine sahiptir ve amfiye gerek kalmadan güçlü sesler üretirler. Etkili amfisiz hoparlörler için aşağıdaki özelliklere dikkat etmelisin:

• Hassasiyet: 90 dB veya daha yüksek hassasiyetli hoparlörler tercih et.
    • Empedans: Amfin olmadan çalıştırılacak hoparlörlerin empedansı 8 ohm olmalıdır.
    • Güç Kapasitesi: Hoparlörlerin güç kapasitesi, müzik çaların veya ses kaynağının çıkış gücüyle eşleşmelidir.

Anfisiz Oto Ses Sistemi Tavsiyesi

Otomobilin için amfisiz bir ses sistemi kurmak istiyorsan, aracının hoparlör çıkışının güç kapasitesini göz önünde bulundurmalısın. Amfi kullanmadan yüksek ses seviyeleri elde etmek için aşağıdaki hususlara dikkat et:

• Yüksek Kaliteli Hoparlörler: Yüksek hassasiyetli ve düşük empedanslı hoparlörler kullan.
    • Güçlü Müzik Çalar veya Ses Kaynağı: Aracının ses sistemine yeterli gücü sağlayabilecek bir müzik çalar veya ses kaynağı seç.
    • Hoparlör Konumlandırması: Hoparlörleri, aracın akustik özelliklerine uygun şekilde konumlandır.

Amfi Olmadan Hoparlör Çalışır mı?

Evet, amfisiz hoparlörler çalışabilir. Ancak, amfi kullanmadan hoparlörlerden elde edeceğin ses gücü sınırlı olacaktır. Amfisiz hoparlörler, masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar veya taşınabilir müzik çalarlar gibi düşük güçlü ses kaynaklarıyla iyi çalışır.

Anfisiz En İyi Hoparlör

İhtiyaçlarına ve bütçene uygun en iyi amfisiz hoparlörü seçmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundur:

• Kullanım Amacı: Hoparlörleri ne amaçla kullanacağını (müzik, film, oyun) belirle.
    • Güç Kapasitesi: Hoparlörlerin güç kapasitesinin müzik çaların veya ses kaynağının çıkış gücüyle eşleştiğinden emin ol.
    • Boyut ve Taşınabilirlik: Hoparlörlerin boyutunu ve taşınabilirlik gereksinimlerini dikkate al.

Amfisiz Bass Hoparlör

Amfisiz bass hoparlörler, düşük frekansları güçlendirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu hoparlörler, amfi kullanmadan zengin ve derin bir bas deneyimi sunabilir. Ancak, amfisiz bass hoparlörlerin daha yüksek güç tüketimi ve daha büyük boyutlu olmaları nedeniyle taşınabilirlik açısından dezavantajları olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amfi olmadan temiz ses alamazsiniz hocam teyp cikislari dusuk oldugu icin normal teyp ile sadece coax hoparlor olabilir kapi olculerine gore 13 veya 16cm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakası yok hocam arkadasımın arabasında var buna benzer bi sistem amfisiz pioneer teyp ile 4 ovalden müthiş bas ve temiz ses alıyor ben compenant artı 2 oval 600W lik pioneer takmayı düşünüyorum. yada hiç olmadı 2 oval 600W lik 2 de ön kapılar için yuvarlak 300W hoparlör alıp geçicem.
  • alakasi yoksa alin takin hocam teyp in gucu ne ki ovalleri kaldirsin 22rms cikisa 100rms baglicaksiniz teyp zorlanir cikislara zarar verirsiniz tercih sizin

• Teybe bağlanan hoparlörün giriş gücünün teybin çıkışından fazla olması teybe zarar vermez. İstediğiniz büyüklükte hoparlör bağlayabilirsiniz. Ancak hem tiz takmak istemediğinizi hem de ön kapılara komponent düşündüğünüzü yazmışsınız. Komponentlerde tizler kolonlardan ayrı olarak başka bir yere monte edilmek zorundandır.
  • Amfi olmadan temiz ses olmaz. Ki bide Mid takımı diyosunuz hocam. Teyp e mid takımı takıp napıcaksınız onu anlamış değilim Bide 600 Watt ovalleri bağlıycaksınız galba teyp e Gidip 1 mid takımı bide amfi alın onları amfiye bağladığınız zaman zaten arabada tesisat varmış gibi olur. Amfi olmadan da güzel olmaz açıkçası. Özellikle de Mid takımını teyp e bağlayan ilk insan siz olursunuz
  • Anfi olmadan kullanılabilecek giriş güç seviyesine sahip komponentler de vardır. Teybe komp bağlamak komik olmaz.Günümüzde neredeyse tüm yeni araçların ses sistemleri harici bir amplifikatör olmaksızın komponent hoparlörler kullanırlar. Ama Anfili ile anfisizin aynı olmadığı başka bir konu tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 12 Haziran 2014; 0:19:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100 rmslik ovaller anfisiz temiz ses vermez teybin cikislari konusunda bsy diyemem ama anfisiz baglanan ovalle anfiyle baglanan ovallerin verdigi sesler arasinda daglar kadar fark var

• haci 60 da olsa 70 de olsa amfisiz temiz ses olmaz amfi sart

• Markaların ürettiği genelde Coaxial kapı hoparlörüdür. Yani üzerinde tiz olanlardan. Kapılara amfisiz olarak bunlar takılır. Kompların gücü yaklaşık 50 - 60 RMS ve üzeri olduğu için teyp e bağlarsınız tam verim alamazsınız
  • amfi alıcam tekrar istişareden sonra ama sub almayı düşünmüyorum component konusunda sesin temizliği için istiyorum.yanlış bilmiyorsam component setlerde tweeter görevini ve mid bas görevini üstleniyor diye biliyorum.ben görüntü kirliliği olmasın istediğim için ön kapıya dediğim gibi component leri arkayada 2 tane oval 600w pioneer teyp ve amfi ile düşünüyorum bnm için sesin kalitesi önemli bass zaten bu düzeyde beni tatmin eder diye düşünüyorum zaten araba içi ses iyi olsun gerisi önemli değil.müziği kendim dinlicem millete dinletmicem sonuçta :) Ben pek abartı olmasın die amfiye karsıydım ama ses kalitesi için buna katlanıcaz artık :) tecrübeli arkadaşlardan istediğim fikir teyp amfi oval ve özellikle componentlerin uyumu yada daha güzel bi öneri açıkcası.teşekkür ederim bu arada herkese. Araç opel corsa 2004 model bu arada fikir bakımından açığım çok masraflı olmadığı müddetçe :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gollatr

Amfi olmadan temiz ses olmaz. Ki bide Mid takımı diyosunuz hocam. Teyp e mid takımı takıp napıcaksınız onu anlamış değilim Bide 600 Watt ovalleri bağlıycaksınız galba teyp e Gidip 1 mid takımı bide amfi alın onları amfiye bağladığınız zaman zaten arabada tesisat varmış gibi olur. Amfi olmadan da güzel olmaz açıkçası. Özellikle de Mid takımını teyp e bağlayan ilk insan siz olursunuz

Ben mid takimini anfisiz teybe bagladim. 10 numarada ses oldu. Son ses gumbur gumbur olmuyor tabi anfisiz ama suan icin gayet berrak gayet kaliteli ses alabiliyorum. Koax hoparlor var arka kapilarda, onde de 50 tl ye aldigim roadstar midbasslar var. Onden super ses geliyor. En kisa zamanda arkayada 2 mid baglayacagim koaxlari atacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: synsapmaz

amfi alıcam tekrar istişareden sonra ama sub almayı düşünmüyorum component konusunda sesin temizliği için istiyorum.yanlış bilmiyorsam component setlerde tweeter görevini ve mid bas görevini üstleniyor diye biliyorum.ben görüntü kirliliği olmasın istediğim için ön kapıya dediğim gibi component leri arkayada 2 tane oval 600w pioneer teyp ve amfi ile düşünüyorum bnm için sesin kalitesi önemli bass zaten bu düzeyde beni tatmin eder diye düşünüyorum zaten araba içi ses iyi olsun gerisi önemli değil.müziği kendim dinlicem millete dinletmicem sonuçta :) Ben pek abartı olmasın die amfiye karsıydım ama ses kalitesi için buna katlanıcaz artık :) tecrübeli arkadaşlardan istediğim fikir teyp amfi oval ve özellikle componentlerin uyumu yada daha güzel bi öneri açıkcası.teşekkür ederim bu arada herkese. Araç opel corsa 2004 model bu arada fikir bakımından açığım çok masraflı olmadığı müddetçe :)

Yanlis biliyorsunuz componentler woofer gorevi gorur. Tizleri baglamadan berrak ses alamazsiniz. Berrakligini saglayan tizlerdir. Goruntu kirliligi olmasin diyorsaniz kaliteli koax hoparlor bakin. Onlarin uzerinde oluyor tizleri

• arkadaşlar arabamda 2 adet 13 lük önde hoparlör var başkada yok amfisiz bir sub. alıp taksam rahat çalışırmı nasıl olsa 2 tane hoparlör var tüm güç ona gider bana göre rahat çalışır sizin fikirlerinizi öğrenebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlggarage

arkadaşlar arabamda 2 adet 13 lük önde hoparlör var başkada yok amfisiz bir sub. alıp taksam rahat çalışırmı nasıl olsa 2 tane hoparlör var tüm güç ona gider bana göre rahat çalışır sizin fikirlerinizi öğrenebilirmiyim

Tüm güç ona gider mantığı yok teyplerde. Kanal başı 15 25w rms arası verir teypler onda da woofer çalışmaz. Dilerseniz amfili woofer lar var alpine jbl pioneer da falan onlardan alabilirsiniz.

• aktif subwoofer lar dan alirsaniz isinizi gorur hocam ortalama 400-500 tl den basliyor fiyatlari

• Önceden anfiyle woofermı vardı,, yapmayın yaa.
    Bizim arabada Alpine teyp vardı,, teyp çıkışı 10w olduğu için,, teybe 2*35w anfi desteği bağlıydı,, anfi çıkışında 2 adet uzay kafa Pıoneer hoparlor vardı,, içerde çok iyi bass vardı. Woofer yok sağdece hoparlor. Sonra sistemi söküp malum günümüz şartlarında Usb li teyp ve iki adet 15cm phılıps woofer aldım, bağladım anfi yok busefer,, hine aynı süper basslar.. Herşey iyibir hoparlor seçmekte bitiyor,, arkaya 2 tane 16cm hoparlor aldım,, fıss çıktı. yerine 15cm woofer aldım,, süper bass dinliyorum.
    Teybinize bunlardan arka bagaja bir çift bağlayın,, kablo kesiti kalın olsunhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Speakers/A-Series/TS-A6995R
    İleride anfi ilede kullanılabilir. Fader ayarını; Ön -2, arka +2 yapın. arkalar kaldırırken önler pısabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.