Şimdi Ara

Amortisör konusunda yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, uzun zamandır bisiklet bakıyorum. Bir kaç bisiklet beğendim. 26" jant alüminyum kadrolu. Fakat beğendiklerim arasında fren diski ve amortisör farkları var. Kimi çift kimi tek amortisörlü. Ben bisikleti asfaltta nadirende dağda-çayırda kullanacağım. Bazen gittigim yollar inişli çıkışlı olabiliyor. Yani sizce tek amortisörlü olanı mı çift amortisörlü olanı almalıyım? Ayrıca gittiğim bir bisikletçide aynı modelin fren disklisini ve disksizini gördüm. Arada yaklaşık 40 TL fark var. Adam bu farkı ödemeye değeceğini söyledi. Sizce nasıl yapmalıyım. Gönlüm tek amortisörlü Salcano NG 650'de:http://www.hepsiburada.com/liste/salcano-ng-650-26-v-dag-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporsal352&categoryId=27058700
    Hepsi burada da fren disksizi var ama diski olandan başka yerden almayı düşünüyorum. Sizce hata mı ediyorum? Tavsiye edebileceğiniz bisiklet var mı? (max 550 TL, 26", Al kadro)

• 600 TL ye aşağıda saydığım özelliklerine sahip
    Salcano Astro 210V var bi incele istersen

Tavsiyelerim.
    1- Dağ bisikleti al bizim asfalt yollar dağ bayırı aratmaz.
    2- Sadece önde süspansiyon olsun. Göbek teki süspansiyon hız keser, bisikleti ağırlaştırır, insanı yorar.
    3- V fren al. Disk frenler sıkıntılı internette bak birsürü şikayet var.
    4- Alüminyum kadro bisiklet al hafif olsun. Ucuz diye çelik kadro alma.
    5- Mümkün olduğunca parçalar markalı olsun. shimano göbekler maşa suntour maşa vs. ne kadar marka olursa okadar az sıkıntı yaşarısn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasarp -- 3 Temmuz 2012; 14:17:11 >
  • ardasarp haklı.Eğer alacagın bısıklet MEKANİK DİSK FREN ise sakın alma.Ki ng650nin disk versiyonu mekanık.sakın alma.
    ng650 fiyatına gore guzel bısıklet.v fenlı olanını alabıırsın.
    Onun dışında o fıyat aralıgında carrarolara bak derim. örnegın :http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=42
    Ve çift amorsıtor sakın alma.
  • çift amortisörlü bisikletim bir farkı yok sanırım tek ile
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu söylediklerinizi ciddiye alacağım. İyi akşamlar herkese :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

çift amortisörlü bisikletim bir farkı yok sanırım tek ile

Devamlı yolda kullanacaksan amortisöre bile ihtiyacın olmaz. Carraro Prizma modeline bak, fiyatı çok da yüksek değil. Onun gibi amortisörsüz bir şehir bisikleti hem daha hafif olur, hem de yolda akıcı olur. Büyük taşların olmadığı toprak yollara da rahatlıkla girebilirsin. Yalnızca arazide dik yerlerden çıkamayabilirsin ama toprak ya da asfalt; her yolda gider.

• Peki tek amortisörlü alüminyum 26 jant "Kron" veya "Bianchi" bisiklet tavsiye edebilecek var mı? Sanırım binachiye cep dayanmaz. Çünkü alüminyum olanların fiyatları sanırım 800 TLden başlıyor. Ayrıca hidrolik diskli frenlerde sorun çıkıor mu? Hidrolik diskli alayım mı?
  • O bütçeyle yolda kullanılacak bir bisiklet için disk frene gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.