Şimdi Ara

V kayışı problemi (yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model toyota yaris arabam var, ilk çalıştırmada V kayışından ses geliyordu, serviste kayış ve üst makarayı değiştirdiler. Yalnız kısa bir süre sonra yine ses gelmeye başladı. Parça garantisi devam ediyor diye servise tekrar götürdüm, servistekiler sesin kayıştan gelmediğini devirdaim pompasından geldiğini söylediler. Ben servise itimat etmedim. İki tane toyota özel servise gösterdim, iki ustada sesin kayıştan geldiğini söyledi. İkinci götürdüğüm usta kayışa biraz su döktü ses kesildi devirdaim pompası olsa ses gitmezdi dedi sonra bir tane sprey sıktı iki aydır hiç ses gelmiyordu tekrar gelmeye başladı (cik cik bir ötme sesi). Bende o spreyden (silikon spreyi) aldım biraz sıktım kayışa. Acaba bunun bir zararı olur mu? Şu an için spreyi sıktıktan sonra ses kesildi. Sizce ne yapmalıyım kayışı mı değiştirmeliyim? Çok can sıkıcı bir durum yardımcı olursaniz sevinirim.

• Kayışın gergi ayarı varsa ayarından biraz gerdirin. Otomatik gergiliyse kayışı değiştirin.
  • Garantisi devame ediyorsa gidip ilk uğradığınız servise değişdirtin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Kayışın gergi ayarı varsa ayarından biraz gerdirin. Otomatik gergiliyse kayışı değiştirin.

teşekkür ederim cevap için.
    servis gergisi otomatik dedi, kayış sıfır ama demek defolu çıktı. Peki o spreyin bir zararı olur mu kısa vadede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Kayışın gergi ayarı varsa ayarından biraz gerdirin. Otomatik gergiliyse kayışı değiştirin.

teşekkür ederim cevap için.
    servis gergisi otomatik dedi, kayış sıfır ama demek defolu çıktı. Peki o spreyin bir zararı olur mu kısa vadede.

Sprey yağlı olduğu için yağlanan kayış zamanla sertleşir, şişer ve bir noktadan sonra da kopar. Ama bunlar uzun vadede beklenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Garantisi devame ediyorsa gidip ilk uğradığınız servise değişdirtin..

parçanın garantisi devam ediyor ama servis sesin kayıştan geldiğini kabul etmiyor hatta toyota müşteri hizmetlerini aradım gönderin parçayı inceleyelim diyor. Öyle bir yerdeyim ki en yakın servis bile çok uzak bana. Hatta geçen gaz pedalı için aradılar ona bile götüremedim.
  • kayış yaza kadar idare eder herhalde, şimdilik yaptırma imkanım yok. peki devirdaim pompasından olma ihtimali var mı? herhangi bir su eksilmesi falan yok bide dediğim gibi ses yağlanınca kesiliyor, ya da su dökünce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu parça serviste ne kadar bilemiyorum ama dışarıda çok pahalı bir parça değil. Sanayilerde japon parçası satan yerlerde gayet uygun fiyata bulunabilir.

Servisle uğraşmadan eğer ses devam ederse kayışı kendiniz alıp değiştirtebilirsiniz de... Çıkan serviste takılan kayışı da gönderirsiniz garantiye.
  • quote:

kayış yaza kadar idare eder herhalde, şimdilik yaptırma imkanım yok. peki devirdaim pompasından olma ihtimali var mı? herhangi bir su eksilmesi falan yok bide dediğim gibi ses yağlanınca kesiliyor, ya da su dökünce.

Devirdaimden olma ihtimali düşük. Ama sıfır değil. Sonuçta sprey sıkınca zorlanan devirdaim kaçırarak daha düşük devirde dönerek ses yapmıyor da olabilir. Veya sıktığınız sprey devirdaimin rulmanına da geliyor olabilir. Ama genel olarak yağlayınca ses kesiliyorsa devirdaimden pek şüphe edilmez.

Çözümü basit;
    V kayışını sökün, devirdaim kasnağını elinizle çevirin. Eğer düzgün dönüyorsa sorun yoktur. AMa takılarak, zorlanarak dönüyorsa devirdaimde de sorun vardır.

• quote:

Hocam bu parça serviste ne kadar bilemiyorum ama dışarıda çok pahalı bir parça değil. Sanayilerde japon parçası satan yerlerde gayet uygun fiyata bulunabilir.

Servisle uğraşmadan eğer ses devam ederse kayışı kendiniz alıp değiştirtebilirsiniz de... Çıkan serviste takılan kayışı da gönderirsiniz garantiye.

en iyisi öyle yapmak, en uygun yol o gibi. yardımların için teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

kayış yaza kadar idare eder herhalde, şimdilik yaptırma imkanım yok. peki devirdaim pompasından olma ihtimali var mı? herhangi bir su eksilmesi falan yok bide dediğim gibi ses yağlanınca kesiliyor, ya da su dökünce.

Devirdaimden olma ihtimali düşük. Ama sıfır değil. Sonuçta sprey sıkınca zorlanan devirdaim kaçırarak daha düşük devirde dönerek ses yapmıyor da olabilir. Veya sıktığınız sprey devirdaimin rulmanına da geliyor olabilir. Ama genel olarak yağlayınca ses kesiliyorsa devirdaimden pek şüphe edilmez.

Çözümü basit;
    V kayışını sökün, devirdaim kasnağını elinizle çevirin. Eğer düzgün dönüyorsa sorun yoktur. AMa takılarak, zorlanarak dönüyorsa devirdaimde de sorun vardır.

özel servisteki usta dediğin gibi yaptı, problem yok dedi. servis nasıl o kadar emin oldu anlamadım devirdaim pompasından ses geldiğine. sonuç olarak benim bu sesten kurtulmak için kayışı değiştimem gerekiyor. başka bir çaresi yok gibi.

• quote:

2006 model toyota yaris arabam var, ilk çalıştırmada V kayışından ses geliyordu, serviste kayış ve üst makarayı değiştirdiler. Yalnız kısa bir süre sonra yine ses gelmeye başladı. Parça garantisi devam ediyor diye servise tekrar götürdüm, servistekiler sesin kayıştan gelmediğini devirdaim pompasından geldiğini söylediler. Ben servise itimat etmedim. İki tane toyota özel servise gösterdim, iki ustada sesin kayıştan geldiğini söyledi. İkinci götürdüğüm usta kayışa biraz su döktü ses kesildi devirdaim pompası olsa ses gitmezdi dedi sonra bir tane sprey sıktı iki aydır hiç ses gelmiyordu tekrar gelmeye başladı (cik cik bir ötme sesi). Bende o spreyden (silikon spreyi) aldım biraz sıktım kayışa. Acaba bunun bir zararı olur mu? Şu an için spreyi sıktıktan sonra ses kesildi. Sizce ne yapmalıyım kayışı mı değiştirmeliyim? Çok can sıkıcı bir durum yardımcı olursaniz sevinirim.

bende aynı sorundan muzdaripim hava koşulları ne olursa olsun aracı ilk çalıştırmam da cik cik ses geliyor motor ısınmaya başlayınca da ses kesiliyor.
    bunun için V kayış ını değiştirdim fakat 1 2 hafta sonra tekrar ses gelmeye başladı şimdide tam sizin gibi V kayış bilyası nı değiştirmek istiyordum demek ses gitmiyor. ustanın bana cevabı kayış ın içine toz giriyorve o nedenle ses yapıyor. çok takma bir sorun teşkil etmez dedi öyle de kaldı.

bu kullandığın sprey i bende deneyeyim bari eğer işe yarıyorsa çünki arabayı ilk çalıştırdığımda rezil rusva oluyoruz herkese. aracım 2006 1.4 dizel fiesta

• silikon sprey sıktım kayışa, internette aratınca çıkıyor, ama işte uzun vadede bir zararı olur mu bilmem. Sesi kesme konusunda gayet başarılı. belki bir problem yok ama dediğiniz gibi ses sinir bozucu.
  • ilk çalıştırmada benim aracımdada oluyor o ses...kayış 1 buçuk yıl önce değişti ve 6 aydır falan ses yapıyor...gerginliğini ayarlattım bi süre kesildi tekrar başladı bende takmıyorum artık ötüp ötüp geçiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.