Şimdi Ara

Amt vs Cvt vs Dsg hangi şanzıman daha iyidir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
7.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cvt (QQ), powershift (focus) ve dsg (jetta) kullanan birisi olarak en iyisi dsg derim. Vites geçişleri, konforu mükemmel ama malum patlamaya hazır bir bomba kendisi, daha patlamadı ama bu patlamayacağı anlamına gelmez.
  • Zf ve diğerleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

Düşük yakıt tüketimi

Sorunsuzluk

Sarsıntısız geçiş

Bu üç kriter benim için önemli, bunları karşılayan tek şanzıman var:

CVT

Onun için mi corolla cvt şehir içinde 10 litre yakıyor?
  • Dsg varken cvt felan mukemmel denmiş :) en kusursuzu Dsg dir.
  • amt şanzımanlı mitsubishi colt aracım var. sınıfındaki en iyi yarı otomatik şanzıman amt şanzımandır. toyota'nın çöp multimode'u, opel'in namaz kıldıran easytronic'i gibi asla değildir..
  • Mitsubishi colt larda sunroof neden yok veya Türkiye'de çok çok az hatta 1 tane , biliyor musunuz

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

AMT colt sahibi olarak sadece gülüyorum.
  • Cvt cidden çok konforlu , auris surdum ki toyota cvt de çok ustadir cidden cok rahat ve konforlu . Ama gaza tam oturursaniz devir tavan yaptigi ve o sekilde hizlandigi icin sportiften ziyade sehir ici surus icin muazzam sessiz. Dsg saatli bomba gibi ama cift kavramalarin en konforlusu , tek kavramalari ise hic dusunmeyin bu devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 29 Temmuz 2017; 2:4:12 >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Peugeot herhalde. 308 mi 3008 mi? .hayırlı olsun..eskiden Chevrolet vardı diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam..
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    308

Bahsi geçen araç arkadaşıma ait, beraber yolvuluk yaptık, aracı 2. El almıştık o zaman da Mersinden getirmiştik. Hem benzinli hemde dizel eat6, motor şanzıman uyumu çok iyi.

Cruze'dan sonra; 1.2 Cactus/1.6 BlueHDI eat6 308/118i alıp sonra iade etme/1.6HDI Cactus.

Şimdi aracım yok, yıl sonuna doğru bakacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Trafikte ben de size guluyorum

Hadi oglum at vitesi, vitesi atsa zikirmatik basliyor

Kullanmadan atıp tutmak ne kadar güzel

İzmirdeysen gel gezdireyim de şu gereksiz yere hakaret eder gibi yazdığın sözlerini geri yut.

Easytronicle karıştırdın sanırım AMT'yi.
  • quote:

Kullanmadan atıp tutmak ne kadar güzel

İzmirdeysen gel gezdireyim de şu gereksiz yere hakaret eder gibi yazdığın sözlerini geri yut.

Easytronicle karıştırdın sanırım AMT'yi.

Amt gayet iyi ama 90 lardaysak yil 2017

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Mitsubishinin getrag amt si dalga gectiginiz silkeleme hareketini yapmaz, 9 sene kullandim siz kac dk kullandiniz boyle ahkam kesiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Temmuz 2017; 12:41:29 >

• en konforlu ve sorunsuzu dct şanzımandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

quote:

Mitsubishinin getrag amt si dalga gectiginiz silkeleme hareketini yapmaz, 9 sene kullandim siz kac dk kullandiniz boyle ahkam kesiyorsunuz?

Silkeleme hareketini yapmıyor denilebilir ama agresif kullanımda bariz bir şekilde eksikliği görülen bir şanzıman AMT.

Sürüş keyfi ve ekonomi kısmında çift kavramalar çok daha üstün.

Açıkçası tarafsız gözle bakacak olursak yenil nesil çift kavramalar bir sürücü için herşeyi sunuyor.

Arıza ve sorun kısmında(ben Manisa'da oturuyorum)bugüne kadar çevremde dsg arızası yaşayan birini görmedim.Hoş Cvt ve Amt arızası da görmedim ama onun da sebebi çevremde bu tür şanzımana sahip bir araç kullanıcısı olmaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEMOZA45

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

quote:

Silkeleme hareketini yapmıyor denilebilir ama agresif kullanımda bariz bir şekilde eksikliği görülen bir şanzıman AMT.

Sürüş keyfi ve ekonomi kısmında çift kavramalar çok daha üstün.

Açıkçası tarafsız gözle bakacak olursak yenil nesil çift kavramalar bir sürücü için herşeyi sunuyor.

Arıza ve sorun kısmında(ben Manisa'da oturuyorum)bugüne kadar çevremde dsg arızası yaşayan birini görmedim.Hoş Cvt ve Amt arızası da görmedim ama onun da sebebi çevremde bu tür şanzımana sahip bir araç kullanıcısı olmaması.

Ben cift kavramadan iyidir demedim zaten,

Sadece bazi tek kavramalarda arkadasin dedigi gibi emniyet kemeri devreye girecek kadar arac vites degistirirken icerdekiler ileri dogru kaykiliyor.

Ama amt de bu olay hissedilmeyecek duzeyde.

Cift kavrama en hassas ve masrafli sanziman turu en azindam bizim ulasabildiklerimiz o sekilde.

Ariza yapmasa bile baski balata fiyatlari su an icin cok pahali.

Hayirli gunler

• beklenti meselesi DSG çok keyifli bir şanzıman ama içlerinde en risklisi
    Maaşlar 90larda onu napıcaz? Herkes 5-10k tl kazanmıyor? hiçbir özelliği olmayan polo dsg 2.elde 50bin tl. 2.elde zf8 bmw'lerden 100bin TL'den aşağı değil.

O yüzden insanların arabasını küçümserken komik cümleler kurma, keyfimizden sürmüyoruz herhalde gücümüz buna yetiyordu. 35bin TL'ye varsa daha iyi yarı otomatik az yakan yaşlı ve yüksek km olmayan bi araba söyle satıp onu alacağım. Ha bu arada yıllık ortalaması da 6lt benzini geçmezse sevinirim.

DSG'li audi 330km'de alındığı gün bozulurken, evimdeki ilk colt 135bin km'de hala orijinal, 1yıldır sadece kendim kullandığım Colt ise 58bin km'de bir sıkıntısını görmedim, söylediğinin aksine namaz da kıldırmıyor.

Çok kötü olduğundan mı eve 2.sini aldım acaba? Abarttığın kadar değil, insanları yanlış yöneltme.

Vereceksen coltun üstüne bi colt parası kadar bana gider DSG alırım da sokaktan toplamıyoruz parayı. Gidip DSG alıp servise bi yerimi dönmeye gerek mi var?

ZF8 hibrid 330e kullandım, evet şanzıman harika, olağan üstü vites atıyor ama TR'de şu anda satılmıyor bu araç ve avrupada 3.20d xDrive ile benzer fiyatta, özetle 300bin TL. Fiyatı teknolojisi 2017, devletin aldığı vergiler 2017 model ama insanların kazandığı paralar 90larda. Hoş şimdi sen bunlara da bir kulp bulursun. Dövletimize zeval gelmesin.

• quote:

Maaşlar 90larda onu napıcaz? Herkes 5-10k tl kazanmıyor? hiçbir özelliği olmayan polo dsg 2.elde 50bin tl. 2.elde zf8 bmw'lerden 100bin TL'den aşağı değil.

O yüzden insanların arabasını küçümserken komik cümleler kurma, keyfimizden sürmüyoruz herhalde gücümüz buna yetiyordu. 35bin TL'ye varsa daha iyi yarı otomatik az yakan yaşlı ve yüksek km olmayan bi araba söyle satıp onu alacağım. Ha bu arada yıllık ortalaması da 6lt benzini geçmezse sevinirim.

DSG'li audi 330km'de alındığı gün bozulurken, evimdeki ilk colt 135bin km'de hala orijinal, 1yıldır sadece kendim kullandığım Colt ise 58bin km'de bir sıkıntısını görmedim, söylediğinin aksine namaz da kıldırmıyor.

Çok kötü olduğundan mı eve 2.sini aldım acaba? Abarttığın kadar değil, insanları yanlış yöneltme.

Vereceksen coltun üstüne bi colt parası kadar bana gider DSG alırım da sokaktan toplamıyoruz parayı. Gidip DSG alıp servise bi yerimi dönmeye gerek mi var?

ZF8 hibrid 330e kullandım, evet şanzıman harika, olağan üstü vites atıyor ama TR'de şu anda satılmıyor bu araç ve avrupada 3.20d xDrive ile benzer fiyatta, özetle 300bin TL. Fiyatı teknolojisi 2017, devletin aldığı vergiler 2017 model ama insanların kazandığı paralar 90larda. Hoş şimdi sen bunlara da bir kulp bulursun. Dövletimize zeval gelmesin.

Bana 1 tane siz fakirsiniz bu yuzden Amt ye biniyorsunuz dedigim cumlemi goster.

Karailastrma istemis adam bana gore en kotusu AMT dedim. Gelip size guluyorum diyorsun. Ben senin sanzimanina guluyorum Bmw 5 serisi bile AMT kullansa ona da gulerim.

Acitasyona gerek yok. CVT DSG AMT icinde en kotusu AMT dir . Uzatmaya gerek yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.