Şimdi Ara

ANA KARTIMA HANGİ İŞLEMCİ OLUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ANAKARTIMIN MARKASI AMD PHENOM™ II yazıyor googleden hangi işlemci olur diye baktığımda AMD PHENOM™ II X6 uyumludur gibisinden yazıyor?
    Pek anlamadığım için sizlere soruyorum lütfen yardım edin.
    AMD PHENOM II x6 dan başka birşey uymuyormu?

• BarisK34 B kullanıcısına yanıt
    Yapmanız gerekenleri sırasıyla yazıyorum:

1 - Anakartın köşelerinden birinde Rev. 1.0 (illa bu sayı olmak zorunda değil) bir sayı yazar. Bu sayıyı bulun.

2 - Vereceğim adrese giriş yapın:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-870a-ud3_20

3 - Sayfada üst kısımda rev. 2.0 rev. 2.1 rev. 2.2 rev. 3.0 rev. 3.1 şeklinde, anakartın sürümleri var. Kendi anakartınız hangi sürümse bu sayfada o sürüme tıklayın.

4 - İlgili sayfada İndir sekmesi var. Buraya girin.

5 - Çıkacak olan sayfada İşlemci Desteği seçeneğine tıklarsanız anakartınızın desteklediği işlemcileri* görebilirsiniz.

* Anakartın desteklediği işlemci modelleri, BIOS sürümlerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple anakartınızın biosunu güncellemeniz gerekebilir.

• İlk öncelik ile bilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. son bir soru soru soracağım : )
    REV 2.2 yazıyor yani x2 x3 x4 x6 olması önemli değil dimi
    Phenom™ II yazan bütün işlemciler oluyor mu ?
    AMD Phenom II X2 550
    AMD Phenom II X2 545
    AMD Phenom II X2 545

BU 550 - 545 FALAN NOLUYO? PİN SAYISI FALAN HİÇ BİRŞEY ANLAMIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarisK34 -- 17 Kasım 2015; 0:13:39 >
    Phenom II serisinin kaç modeli olduğunu bilmiyorum; ama o serideki epey bir işlemciye destek olan bir kart.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3636

Verdiğim sayfadaki listenin en sağ kısmında bios sürümleri var. Çoğu işlemci anakartınızın F4 ve sonrasında çıkan bioslarıyla uyumlu. Birkaç tanesi ise en az F5 sürümü olmasını istiyor. Kısacası anakartınızda F5 biosu varsa listedeki tüm modelleri kullanabilirsiniz.

Ekleme: O kısmı anlatmama gerek yok. Sorduğunuz şey ise işlemci modelleri; yani anakartın revizyonuyla ilgisi yok. Verdiğim bağlantıya bakın yeter; oradaki işlemcilerin hepsi bu anakartla uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 17 Kasım 2015; 0:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıklamalar için tekrar teşekkür ederim içimi çok rahatlattınız
    günlerdir
    AMD Phenom™ işlemci buluyorum ama açık konuşmak gerekirse benimkinde
    AMD Phenom™ II yazdığı için tribe giriyordum : )
    Şuanda çok rahatladım günlerdir bunu araştırıyordum hiç birşey anlamadığım için soket pin sayılar falan oldukça kafa yoruyor hatta üşenmeden işlemcinin üzerindeki sivri şeyleri bile saymıştım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarisK34 -- 17 Kasım 2015; 0:26:44 >
    Yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim: Anakart Phenom II serisinden işlemcileri destekliyor. Ayrıca bir Phenom serisi de var sanırım. Listeye göre konuşacak olursak, Phenom serisini desteklemiyor. Kullanacağınız işlemcinin Phenom II serisinden veya listedeki diğer işlemcilerden biri olmasına dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarisK34

İlk öncelik ile bilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. son bir soru soru soracağım : )
    REV 2.2 yazıyor yani x2 x3 x4 x6 olması önemli değil dimi
    Phenom™ II yazan bütün işlemciler oluyor mu ?
    AMD Phenom II X2 550
    AMD Phenom II X2 545
    AMD Phenom II X2 545

BU 550 - 545 FALAN NOLUYO? PİN SAYISI FALAN HİÇ BİRŞEY ANLAMIYORUM

Anakartınız tüm Phenom II serisini (X2,X3,X4,X6) destekliyor.

X2-X3 vb kaç çekirdek (2-3-4-6) olduğunu gösterir.

X2-550 de çift çekirdektir ve güncel oyunlar için filan çook zayıf kalır. Anakartın 7xx çipli olsaydı çekirdek açıp X4 olabilirdi belki ama 8xx anakartlarda pek olmaz.

En azından Phenom II X4-965 BE al. 3.4 GHz ve 4 çekirdek işlemcidir. 280 kartları bile kaldırabilir iyi kötü. Güzel yanı Phenom II X4 serisinin çok iyi OC olmasıdır.

Genelde voltajsız-soğutucusuz filan en az 3.8, çoğunlukla 4.0 görür. Az voltaj ve soğutma ile 4.2-4.4 görmesi çok yüksek ihtimaldir. (hava soğutma ile rekor 4.73 GHz)

870A-UD3 iyi bir anakart. Ben bunun 770A-UD3 modeli ile 3.1 GHz X2-550 işlemciyi çekirdek açıp X4 yapmış ve vasat soğutma ile 4.2 kullanmıştım kararlı şekilde. yani anakartınız OC açısından iyi.

Tavsiyem en az 965BE alıp OC yapmak, bulabilirseniz 970-980 almak olur. Tabi yine OC yaparsınız iyi soğutucu varsa. Anakart sorun yapmaz. Ama 965-970-980 fark etmez hepsi de OC ile aynı değerlere çıktığından fiyat olarak 965 ideal olur.

X6 alabilirsiniz. En az 1055T, mümkünse 1075T veya 1090T-1100T olabilir. Bunları da biraz OC yapabilirsiniz ama X4 kadar yüksek GHz zor olur watt yüzünden. İş içinse X6 iyi olur.

Oyun içinse 965 BE alıp OC ile yüksek frekansa çıkmak daha iyi sonuç verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.