Şimdi Ara

Ana kartın üzerindeki swiclerle o.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben anakartın üzerindeki swiclerle oynadım üzerinde 5 tane swich var
    1 2 3 4 5 diye 2 kademeli bi yukarı bi aşağı bunların düzenini karıştırdım ama b.sayar hala çalışıyor. bunlar ne işe yarar ve bunların doru yeri neresi acaba yardım ederseniz sevinirim.
    anakart : ASUS 815 chip set agp 4x
    teşekkürler...

• bu swichlerin yerlerini resmedersen daha iyi olur bi de marka model. Kullanan arkadaslar varsa daha kolay yardımcı olurlar hani..
  • Aynı anakarttan bende de var, ASUS TUSL2-C, i815EP chipsetli. Biliyorum o switchleri, açık mavi renkli taban, üzerinde 5 tane beyaz switch. Hocam o switchler çok önemli, sakın ha, keşke değiştirmeseydin. Onlar anakarttaki hız ayarlarını (FSB, Ram, PCI vs hızları) ayarlamak içindir. Mesela benim işlemci P3 800EB 133 MHz de çalışıyor, ramlerde 133 MHz, pci girişleri 66 MHz. Anakartı ilk aldığım gün kullanım klavuzundan baktım hangi switch konfigürasyonu bu ayarlara uyuyorsa ona göre ayarladım ve bir daha hiç değiştirmedim, overclock yapmadıkça gerek yok, oc yapmayada niyetim yok zaten. Bilgisayar çalışır tabiki, değişen sadece hızlar olur. Bu yüzden doğru ayar diye bişey yoktur, her şekilde çalışır sistem ama verimi değişir, tuh yaa keşke değiştirmeseydiniz hocam, ne diye değiştirdiniz anlamadımki.

Uzun süre çalıştırmayın makineyi, ilk işiniz biosa girip hız ayarlarına bakmak olsun, FSB yada ram hızları eğer 166 MHz gibi yüksek bir değerdeyse durum tehlikeli, makineniz zarar görebilir! Düşükse tehlike yok, ama bu sefer de verim azalacak! Biostan bu değerlere bakıp buraya yazın lütfen, yardımcı olurum size. Bak anakartın kitabı da yok yanımda şimdi, memlekette kaldı, olsaydı size uygun doğru ayarları söylerdim size burdan, isterseniz arayıp sorabilirim ama abim bakar benim için. Yada sizinki de benimki ile aynı ise (işlemci ve ram hızları) kartın üzerinden de bakıp söyleyebilirim. Cevabınızı bekliyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.