Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
30
Favori
75.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 69nemesis69

Arkadaşlar daha once yazılmış olabilir. hızlıca göz attım göremedim. pc ye ram takviyesi yapıcak olan arkadaşlar için bi araştırma yaptım. makina da gömülü 8gb 2400mhz ram olduğunu biliyoruz. biraz araştırdım. HYNIX HMA81GS6AFR8N-UH 8GB DDR4-2400 SoDIMM marka model ram kullanılmış. bilginize...

Yani, 8 daha eklemek istesek. Ne almamız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • animetrk kullanıcısına yanıt
    Üçünüde lg g5 cihazımda denedim fakat hepsi çok yavaş şarj ediyor bilen yokmu? Bence bu pc de Quick Charge yok

• mertcanf44 M kullanıcısına yanıt
    bu konuyu araştırdım ama kesin bilgiye ulaşamadım. zaten 3.0 üzerinden en fazla 5volt elektrik verilebiliyor
  • Eksen bilgisayarda stock bitti yaziyor. 8gb alacaksan amazon ebayda var en kotu ihtimal teknik ozellikleri int. Te var ayni ozelliklerde baska marka modellerde var. HYNIX HMA82GS6AFR8N-UH 16GB DDR4-2400 SoDIMM buda 16gb lik modeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrunseen

bu konuyu araştırdım ama kesin bilgiye ulaşamadım. zaten 3.0 üzerinden en fazla 5volt elektrik verilebiliyor

Benim laptop bügün gelecek.

Mi6 var test edip video atarım

• FX502VE Drivers'ın Utilities başlığı altında

Version V4.2.0

2016/12/2211.13 MBytes

ASUS USB Charger Plus

An application provides quick charger for your portable device.

bu uygulamayı indirip hızlı şarj etmeyi deneyen var mı?
  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    Madrid dikkat biraz, ne zamandır forumdasın özel mesajlar dahil... Sadece Bilgi olarak vermiş ram markası hızı vs zaten verilmişti de. Sorduğun soru ise konuşuldu daha önce. Alacağın ram'in markası önemli değil %99 uyar Türkiye'de Hi-level var uygun fiyatta, cricial, kingston..... Hızı da önemli değil ister uyumlu olur, 2400 al ister 2133 bütçene göre, daha önce yazdık hep bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 12 Ocak 2018; 15:50:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcanf44

Üçünüde lg g5 cihazımda denedim fakat hepsi çok yavaş şarj ediyor bilen yokmu? Bence bu pc de Quick Charge yok

Driver kurmak gerekiyor. Asusun sitesinde var. Onu kurdunuz mu?

• ankhill A kullanıcısına yanıt
    Denedim durum aynı :/

• ekran çok soluk

birde program tarayıcıda mouse oynatınca cızırtı geliyor
  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    Ekran 200 nit parlaklığında ve Tn panel güneş olmadıkça idare ediyor orası göreceli bir konu tabi ancak cızırtı olayı anca çok dikkat edilirse duyuluyordu. Bu zaten "coil whine" denen durum çoğu modelde var masaüstü bilgisayar donanımları dahil) hatta biraz da şans işi aynı modelde birinde varken diğerinde bu ses daha az veya yok olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Ekran 200 nit parlaklığında ve Tn panel güneş olmadıkça idare ediyor orası göreceli bir konu tabi ancak cızırtı olayı anca çok dikkat edilirse duyuluyordu. Bu zaten "coil whine" denen durum çoğu modelde var masaüstü bilgisayar donanımları dahil) hatta biraz da şans işi aynı modelde birinde varken diğerinde bu ses daha az veya yok olabiliyor.

sağolasın.

ekran kartı kaldı sadece güncelleme yapılacak.

gta 5 indiriyorum bakalım
  • Arkadaşlar merhaba. Dünden beri bilgisayarı kullanıyorum fikirlerimi yazacağım.Öyle çok teknik bilgim yoktur.Yanlış şeyler yazdıysam kusura bakmayın.

Kasa kalitesi güzel. Dikine fırçalanmış bir yüzey var. Dış kapak kısmı parmak izi bırakıyor.Klavye düzeni ve ışıklandırması başarılı. Klavye 3 aşamalı kırmızı aydınlatmaya sahip. Eski laptop uma alıştığım için tuşlar biraz garip geliyor daha alışamadım. Ses çıkışı başarılı seviyede, ben yeterli buldum.Çerçeveler kalın geldi ilk başlarda gözüme ama sonra zamanla alıştım.kapak biraz daha arkaya yatabilse daha iyi olurmuş sanki.

samsung rf511 marka eski laptop um da tn panel. İkisi aynı. Yukarda arkadaşların da dediği gibi sıradan bir tn panel.Eski laptop dan alışık olduğum için panel beni rahatsız etmedi. Tam karşıdan bakınca renkler de veya başka bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Bilgisayar normal işlemler sırasında (internet video vs) az miktarda fan sesi ile çalışıyor. Ekran parlaklığı yeterli düzeyde. Pil konusunu henüz tam ölçemedim genelde oyun oynadığım için şarja takılıydı.

Gelelim oyun performansı ve bilgisayarın ısınma konusuna. 1 saatten fazla pubg ve yaklaşık yarım saat battlefield 4 oynadım.

pubg yüksek ayarlarda 55-60 fps arasında, en düşük ayarlarda ise 80 fps altına kolay kolay inmiyor.Orta yüksek ayarlarda gayet güzel ve akıcı oyun oynadım.Performans olarak beni tatmin etti.
    battlefield 4 de ultra ayarlarda,anti aliasing tarzı ayarlar kapalıyken 110-120 fps açıkken 80-90 fps alıyorum.

Asıl noktaya değinmem gerekirse, bilgisayar normal kullanımda (şu an pc boşta, sadece chrome açık) 47-48 derece arası bi sıcaklık değeri var. tam altında havalandırma boşluğu olduğu için havayı tam tahliye edemiyor olabilir.notebook soğutucu ile deneyeceğim.hem oyun oynarken hem normal kullanım sırasında ısınan yerler ekran ile klavye arasında kalan boşluk ve f11,0,o sırası. wasd kısmında ısınma yok. Oyun esnasında ise ısınıyor. pubg oynarken msi afterburner programında cpu sıcaklığı 80-85-90 arasında. bi kaç saniyeliğine 90 a çıktı geri düştü. aynı anda asus gpu tweak programı ile de ölçüm yaptım, en fazla 85 derece olarak gösterdi. msi ile asus un programarı arasında 5 derecelik fark var. gpu sıcaklığı ise 70-75 civarında yine ara sıra 80 e yaklaştığı oluyor. Bu değerleri herhangi bir soğutucu veya yükseltici kullanmadan gördüm. pc normal bir şekilde masanın üstündeydi. fanlar full çalışırken haliyle fan sesini biraz hissediyorsunuz.

Diğer önemli bir nokta ise bilgisayarın tasarımı ile alakalı. Bilgisayar ısıyı arka tarafından atıyor, ekran kapağı açıkken, pc den atılan sıcak hava bu kapağa çarpıp ekrana doğru yansıyor. ekranda ki asus yazısının olduğu kısım oyun esnasında ısınıyor. pc yi hdmi ile monitöre bağlayıp oyun oynarken ekranı biraz kapalı açıya getirdim. hava akışı rahatladığı için ekrana doğru bir ısı yükselmesi olmadı. ss le anlatmaya çalışacağım.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/447298/9f1e7e1b-feda-4bba-a1fe-12ca5d87f64e.jpg [/simage]

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/447298/706fe1b3-d1e3-4d70-ba66-657c674da439.jpg [/simage]

yardımcı olabileceğim birşey varsa yardımcı olurum.

Benim sormak istediğim soru şu. cpu nun yer yer 90 a kadar ısınması , gpu nun da ara sıra 80 lere yaklaşması bir sorun teşkil eder mi ?

• Merak edenlere Farcry Primal ve CS:GO testlerini ekliyorum. Farcry'da HD texture pack yüklü ayrıyetten.

CS GO ayarları:
    [Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb)

Farcry Primal ayarları:

Farcry Primal oyun içi benchmark testi:

Bu da CAM Free PC Monitoring ile aldığım ortalama değerler:

Her iki oyunda da işlemci darboğaz yapmadı. CS GO'da gpu ve cpu 60%-70%'lerde çalıştı ama daha çok ısınmış niyeyse. Farcry'da ise GPU 97%'lerdeydi CPU 50-60%. Fazla uzun oynayamadım vaktim yoktu, ama bir fikir olsun diye bırakıyorum buraya.

Farcry Primal, 2 saat oyunun sonunda:

Isı değerleri gayet normal, fps de çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animetrk -- 13 Ocak 2018; 1:4:25 >

• Arkadaşlar bazı oyunlarda cpu %100 çalışıyor bu normal mi _?
    Darboğaz mı yapıyor diye şüpheleniyorum. Fps düşüşü felan yok gayet akıcı 60-70 Fps arası oynuyorum çoğu oyunu
  • mekansiz52 M kullanıcısına yanıt
    Darboğaz nedir nasıl oluşur bunun farkında mısınız bilemiyorum ancak duruma göre %100 olması hiç de mantıksız değil, olabilir. Örneğin CS Go gibi hafif grafikli oyunlarda yüksek Fps alınır 200 fps gibi örneğin, ne kadar çok Fps basılırsa işlemci de o kadar fazla kullanılır genel olarak bu böyledir. Tabi oyununa göre değişir, fizik işlemleri, yapay zeka konularında gelişmiş veya bazı strateji, simülasyon oyunlarında bile duruma göre. 70 fps'de de %100 kullanım da olabilir oyun tasarımına bağlı tamamen tabi optimizasyonu da önemli her zaman. "darboğaz" geniş bir kavramdır öncelikle hangi oyunda hangi ayarda kaç fps'de bu durumun oluştuğunu belirtmeden hiçbir işe yaramıyor verdiğiniz "bazı oyun" bilgisi. Bu bilgileri verseniz bile aynı veya benzer sistemlerle karşılaştırmalar yapılmalıdır tam anlayayıp analiz edebilmek için. "Darboğaz" dediğimiz şey genel manada dünya üzerindeki bütün bilgisayarlarda mecvuttur. İsterseniz 2 tane 1080ti, yanına da 18 çekirdek işlemci koyun farketmez, ikisi hiçbir zaman tamamen dengeli olarak birbirini besleyemez yüzde 100 optimizasyon vb hayali mükemmel durumu bile hayal etseniz yine oluşur. Ya işlemci grafik kartına, ya grafik kartı işlemciye darboğaz yapar daima.

İşlemcinin yüzde 100 kullanıldığı oyunlar genelde CS Go gibi basit grafikli oyunlarda çok yüksek fps alındığı zaman oluşur dediğim gibi. Profesyonel değilseniz, bence 60 Fps üstü gereksizsiz zaten 60 hz monitör var laptopta. Harici 144 hz falan monitör falan da yoksa oyunlardaki "limit fps" özelliği ile maximum fps'yi belirleyip limitleyebilirsiniz bu sayede işlemci ve grafik kartı boşuna 60 fps'den fazla basmak için uğraşmaz. Ha bazıları diyor ki bazı oyunlarda 60 hz monitörde bile 60'dan fazla fps almak daha iyi oluyor. O kadarını bilemem Cs Go'da dünya şampiyonluğuna oynamıyoruz sonuçta 0,01 saniyelik fark oluyordur gerçekte de belki onu farkedenin zaten bu laptopla veya dahili monörü ile işi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 13 Ocak 2018; 21:12:56 >

• gunman233 G kullanıcısına yanıt
    60hz de 60 fps mevzusu gerçek. Şöyle oluyor. 60hz demek monitör işlemci den gelen bilgiyi 1 saniyede 60 kere sorguluyor.

Yani şöyle monitör istek yolluyor 1/60 saniye geçiyor bir istek daha yolluyor 1/60 saniye geçiyor bir tane daha yolluyor. Bu istke karşılığında işlemci işlenmiş olan son kareyi yolluyor cevap olarak.

Şimdi bizim tam 60 fps aldığımız varsayalım. Bu fps sorgular arasında bir anda yaratılacak

Şöyle birşey yani

Sorgu = |

Frame = ~

Zaman = -

1. Durum

|-----~------|

2. Durum

|-----------~|

3. Durum

|--~---------|

İşlemci monitör en güncel frameyi yolladığı için 2. Durum 3.duruma göre avantajlı.

Çok fps olursa şöyle oluyor.

|---~---~---~--|

Bu 180 fps oldu mesela.

Niye anlattım bilmiyorum, zaten darboğaz hakkında dedikleriniz doğru. Şöyle bir düşüncem de var, eğer çok sınırlı donanımlar için büyük takımlar çalışırsa darboğaz ortadan kalkabilir bana göre. Ama böyle birşey olmaz,

• nitroture N kullanıcısına yanıt
    Arkada fan boşluğu olduğunu farketmemiştim. Aslında stres testi yapılabilir 2 durum da da. Zamanım onursa bakacağım.

• nitroture N kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle deneyimlerinizi bizimle paylaştıgınız icin teşekkürler. Bu laptop icin en merak ettigim şey pubg performansıydı verdiginiz bilgiler ile merakımı giderdiniz lakin sormak istedigim bişey var bilindigi üzere pubg hala optimizasyon sıkıntısı ceken bir oyun ve bu yüzden rami ciddi manada kullanıyor. Gl502nin 8gb rama sahip olmasından kaynaklı fpsde ani düşüşler oldu mu veya bunun gibi başka bir problemle karşılaştınız mı?
  • Adobe after effect

Pc açıldı cpu operada %66

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madrid2017 -- 14 Ocak 2018; 22:0:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.