Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
30
Favori
76.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ürünü almayı cidden kafaya koymuştum bugün sipariş verecektim ancak özellikle son yorumlardaki cızırtı ve ısınma konusu canımı sıkmaya başladı. Bir çok kişi geri vermekten ve servise göndermekten bahsetmiş. Kullanan herkes bunlardan muzdarip mi? Bütçem tam olarak bu ürünün fiyatında ve bu ürün olmazsa otomatik olarak SSD'siz ve 1050'li bir modele kalıyorum. Bundan başka yok çünkü piyasada. Alan arkadaşların genel kanısı nedir almalı mıyım?

Eğer bu ürün olmazsa en azından şunu düşünüyorum;
    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-gl553vd-dm432-intel-core-i5-7300hq-8gb-256gb-ssd-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000008Q8LN?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brown2 -- 21 Ocak 2018; 14:10:43 >

• madrid2017 kullanıcısına yanıt
    denetim masası-sistem güvenlik- güç secenekleri - ayarının dengeli plana getirin

https://www.malwarebytes.com/mwb-download/ birde bunla tarama yapın genellikle bu tür sorunlar virus yüzündendir.
    windowsun kullandıgı programları kapatamassın

burdaki videoyu izle faydası olur
    aklima gelmişken şunuda ekleyim sisteminiz şu an güncelleme yapıyor olabilir. Güncelleme yapıyor mu ona bakın bir. bilgisayarı kapatırken . Sol köşedeki windows sembolune tıklayın. çıkan on off sembolune sag tıklayın güncellleştir ve kapat secenegi çıkmışmı çıktıysa ona tıklayarak kapatın
  • Arkadaşlar öncelikle Isınma Konusu üzerine gpu 92 dereceyi görse bile performans kaybı yapmıyor %100 çalışmasına rağmen ve sıcaklık çok çabuk düşüyor. Oyunu pause lediğiniz zaman 80-72 arasına duşuyor. buda soğutma sisteminin tepkisinin çok iyi olduğunu gösterir ve ekstra bi soğutma çabasına bile kalkısmadım. önceki pclerimin altına ya fan yada kitap tarzı seyler koyarak yükseltirdim. bunda kalkısmadım bile. çünkü performans düşüşü olmadı. 6-7 saat re7 dishonored 2 mafia 3 full de oynamama rağmen. Klavye altından çızırtı geliyor diye bu bilgisayarı pas geçmeyin ciddi anlamda takıntılı değilseniz farketmezsiniz bile. söyle örnek vereyim bur da ki arkadaşlar yazana kadar ben farketmedim. bildiğiniz klavyenin üstüne kulağı yapıstırmanız gerekir duymak için.
    benim size tavsiyem makinayı alın. ben 3.3 e aldım eklemelerle 4 bin e geldi ve gram pisman değilim.
    hdd olarak 2.5 inc sata 3 7200 rpm alın. butce yetmezse 5400 sata 3 te alabilirsiniz.
    Bence hdd den önce kesinlikle alınması gereken ram.
    İlk aldığımdan belli oyun oynuyorum pc de. performansı çok hoşuma gitmişti. Dun kingston 8gb 2400mhz kvr24s17s8/8 ramini taktım (bu arada pc deki ram ile tam uyumlu) makinanin oyun performansı daha da arttı. keske ilk günden taksaymışım dedim...
    Hdd: wd black wd10jplx 1tb 7200 rpm sata3 32mb önbellek 2.5 313 Tl
    Ram: ustte modelini yazdım 380 tl hepsiburadadan aldım geçen kampanya vardı.
    Pcyi alan arkadaşlar bütçenize göre eklemeler yapın eğer sürekli oyun oynuyorsanız farkı anlayacaksınız....

• brown2 B kullanıcısına yanıt
    Herkese birebir aynı denk gelmesi mümkün değil (cızırtı) seri üretimde elbet sorun yaşayan da denk geliyor ancak çok da yoktur diye düşünüyorum yüzde olarak. Kaldı ki birçok yorum konu hakkında bilgisi olmayan kişiler tarafından yapılıyor ve abartıldığını düşünüyorum. Böyle bir işlemci ve grafik kartına sahip bir laptopun 60 derecede çalışmasını bekleyenler boşuna beklemesin öyle bir laptop yok. 80 dereceler yük altında gayet normaldir bu özelliklerdeki güç sahibi oyuncu laptopları için. Soğutması çok mükemmel elbet değil ancak ortalama bir soğutma ve en azından çift fanla desteklenmiş. Daha kaliteli ve yüksek hızlara çıkabilen fanlara sahip veya 3 fanlı, bakır ısı iletim boruları daha fazla, 3-4 adet olan daha iyi modeller elbette var ancak onlarda da 1070-1080 ekran kartlı laptoplarda oluyor, yine 80 derecelerde çalışıyorlar daha güçlü oldukları için. Cızırtı (bobin sesi) konusu ise az veya çok herkeste olur güçlü ekran kartına sahip hemen her modelde, "coil whine" nedir ilk defa haberi olanlar var sanırım. Bu tamamen şans işidir az veya çok bobin zırıltısı sesi gelir, çok geliyorsa garantiye girer genelde. Bize denk gelen modelde çok az örneğin, çok sessiz bir ortamda çok dikkat edilirse zar zor duyuluyor ki bu kadarı normaldir, diğer alanlarda daha az veya çok olabilir ama hiç olmaması mümkün değil gibi bir şey istatistiksel olarak. Masaüstü bilgisayarda uzaktaki kasadan gelen sesten bile rahatsız olanlar var, genelde üst seviye yüksek güç gerektiren ekran kartlarında. Isınma da dediğim gibi güvenli sınırlar içerisinde. 95 hatta 100 dereceyi geçip var hız düşüren, öyle bir sorun yok. Isınmayan güçlü laptop var da bizim haberimiz yok. Çok nadir modellerdir onlar da kalın ve ağır genelde. Dell'in laptopu ısınmıyor 70'lerde geziyor dediler onda da başlığına bakın aslında çalışması gerekenden düşük hızlarda çalıştığı ortaya çıktı, döne döne çözüm arıyorlar. Zararlı olan 90-95 üstü sıcaklıklardır, üstüne çıkarsa hız düşürülür kademeli olarak, sıkıntı olmaması adına. Dell'in ısınmamasının sebebi çok süper soğutma sistemi olması değil 70'lerde hemen hız düşürecek şekilde ayarlanmış termal yönetimi, insanlar bundan şikayetçi. Mucize beklemesin hiç kimse bugünkü teknoloji bu kadar. Daha fazla ısı borusu + daha hızlı fanlar kullanılabilirdi elbet ama bu da maliyeti artırır, ağırlığı artırır, gürültüyü artırır. Her şeyin bir bedeli var. MSI modelleri genelde daha başarılı örneğin bu konuda ancak götürüleri de var başta fiyat olmak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 21 Ocak 2018; 16:6:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

aklima gelmişken şunuda ekleyim sisteminiz şu an güncelleme yapıyor olabilir. Güncelleme yapıyor mu ona bakın bir. bilgisayarı kapatırken . Sol köşedeki windows sembolune tıklayın. çıkan on off sembolune sag tıklayın güncellleştir ve kapat secenegi çıkmışmı çıktıysa ona tıklayarak kapatın

Paketledim. Arıza kaydı açtım.

Cızırtı olayı ilk gün azdı. Bugün daha fazla

Artı kapakta soyulma var.

Birde tuş takımlarına dikkat edin çoğu düzgün oturmuş.

Çoğu açık.

10 günlük cihaz bakalım. Kargo gelip alsın. Sonuç belli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arka kapak nasıl soyuldu acaba fotoğraf atabilir misiniz?
    Çantada vs çok taşıdınız mı 10 günde nasıl oldu... Ona göre önlem alalım jelatin çekelim vesaire..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Arka kapak nasıl soyuldu acaba fotoğraf atabilir misiniz?
    Çantada vs çok taşıdınız mı 10 günde nasıl oldu... Ona göre önlem alalım jelatin çekelim vesaire..

Taşınmadı. Çantaya koyulmadı masada durdu.

Direk fabrika çıkışlı dikkatli bakmayınca görmek zor..

• Arkadaşlar bugün teknosaya uğradım. Orada Asus'un temsilcisi olduğun söyleyen birisi vardı. Söylediğine göre Asus Türkiye FreeDOS cihazlara kendi garanti vermiyormuş garantisi varsa bile getiren firmanın garantisidir ve sağlıklı olmaz dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, Asus'un sitesinde böyle bir model (FX502VE'nin bu özelliklerdeki versiyonu Türkiye'de yok ve Asus'un sitesinde bu modelde Windows 10 olduğu yazıyor) olmamasının sebebini de bu olarak gösterdi. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı? Garantiye gönderenler nereye gönderdi, kiminle muhattap oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brown2

Arkadaşlar bugün teknosaya uğradım. Orada Asus'un temsilcisi olduğun söyleyen birisi vardı. Söylediğine göre Asus Türkiye FreeDOS cihazlara kendi garanti vermiyormuş garantisi varsa bile getiren firmanın garantisidir ve sağlıklı olmaz dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, Asus'un sitesinde böyle bir model (FX502VE'nin bu özelliklerdeki versiyonu Türkiye'de yok ve Asus'un sitesinde bu modelde Windows 10 olduğu yazıyor) olmamasının sebebini de bu olarak gösterdi. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı? Garantiye gönderenler nereye gönderdi, kiminle muhattap oldu?

Seri numarası asus tr de çıkıyor.

Arıza kaydı açtım.

Bi arkadaşında iade değişim talebi onaylanmış

• quote:

Arıza kaydı açtım.

Mantıken seri numarası Asus Türkiye'de kayıtlı ise bu cihazın Asus Türkiye garantisi altında olduğu anlamına gelir zaten. İlginiz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brown2 -- 21 Ocak 2018; 18:8:33 >
  • quote:

quote:

Arıza kaydı açtım.

Mantıken seri numarası Asus Türkiye'de kayıtlı ise bu cihazın Asus Türkiye garantisi altında olduğu anlamına gelir zaten. İlginiz için teşekkürler

Asus tr de yardım kısmında endles işletim sistemi olduğu yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

quote:

quote:

Arıza kaydı açtım.

Asus tr de yardım kısmında endles işletim sistemi olduğu yazıyor

Tam olarak nerede görünüyor tarif etme ya da link verme şansınız var mıdırd?
  • Gittigidiyor İncehesap satıcısından aldığım bu marka laptopta burada yazan hiçbir problemle karşılaşmadım.Ne cızırtı ne ısınma ne de başka bir şey."Driver Power State Failure" hatası hariç o da pc ile ilgili değil zaten.Onu da çözdüm şu anda çatır çatır kullanıyorum.Fiyatına göre mükemmel bir laptop, bakın fiyatına göre diyorum.Gidipte 5.500 TL'lik IPS ekranlı 1060'lı laptopla kıyaslamayın.3300 TL'ye alsanız ki ben 3324 TL'ye aldım.2200 TL farka değer bir performans artışı yok o Önerdiğiniz Dell markalı laptoplarla.2200 TL cebimde kaldı mis.

• www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-fx550-core-i5-7300hq-2-5ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-gtx1050-4gb-w10-notebook.html

Bu laptop iyi midir bilgisi olan var mı acaba? Fiyat olarak iyi gibi ama

• Ram takma işlemi hdd takmaktan çok kolay. pcnin altındaki vidaları sökün. banka kartı veya plastik bi parçayla alt kasa bileşenini çıkarın. Ram, ram slotuna yerleştirin ve hafiften alta doğru bastırın. ram slotunda 2 tane ayak göreceksiniz o ayaklar ramin yanına geçtiğinde ram pc ye takılmış demektir... (pm atan arkadaş olmuş. pm atamıyorum tlfon numaramı onaylatamadım. burdan cevap vereyim dedim. Kusura bakmayın...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GhostWarrior_

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-fx550-core-i5-7300hq-2-5ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-gtx1050-4gb-w10-notebook.html

Bu laptop iyi midir bilgisi olan var mı acaba? Fiyat olarak iyi gibi ama

Aynı laptop ekran kartı düşük.

Fiyatı daha fazla. Kasa aynı kasa

• _GhostWarrior_ kullanıcısına yanıt
    Aynı bilgisayarın ekran kartı düşük olanı. Konudaki bilgisayarın ekran kartı daha iyi ve fiyatı daha uygun. Ben bu adresten aldım

satıcı olarak ebrar bilgisayardı. kupon/100 tl chip para derken iyi fiyata geldi. bakın isterseniz.

• İçinden çıkan garanti belgesini aldığınız yere gönderip imza ve kaşe bastırın. Asus ile görüştüm. Serviste iade değişim durumunda bunu istiyorlarmış.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.