Şimdi Ara

ANA KONU : GEARS OF WAR 4 - THE COALITION STUDIOS - XBOX ONE (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
7
Favori
26.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neogafda da grafikleri yargılıyorlar oyunun pre alpha olduklarını bile bile güler misin ağlar mısın haha
  • Grafikler çöpün çöpü bakalım tam sürümde neler göreceğiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gears of War 3'ün bile grafikleri bu nesildeki bir çok oyundan güzel görünüyor. Yıl olmuş 2016. Artık neredeyse hiçbir oyun grafiksel anlamda rahatsız edici bir durumda değil. Bence grafiklere bu kadar takılmamak gerekir.
  • Ambargo 14'ünde kalkacak ve video yağmuru başlayacak.Şu anda sızan bir video var , silinmeden izleyin:

http://www.dailymotion.com/video/x43vqmi_gears-of-war-4-video-gameplay-beta-multiplayer_videogames

Grafikler alpha sürümünden olduğu için tırto gözüküyor ama mekanikler Gears 3'e çok benziyor , Retro ve S-Off'da olmazsa
  • Edit: Double post..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 13 Nisan 2016; 0:04:47 >
  • En az 5 kere izledim, her seferinde verdiği haz müthişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attila the Great -- 13 Nisan 2016; 1:25:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haci sonucta nextgen oyun yani 360dan ne farki kaliyor şu haliyle, umarim daha iyi olur tam surumu.

• Grafikler hangi sürüm olursa olsun ultra dandik gözüküyor.Tam sürümde illaki düzelecektir,en azından ue kadar olur unreal 3 den 4e gecis yaptılar gözle görülür bir fark olacaktır muhakkak.

Gerçi benim grafiksel olarak sıkıntım yok ancak 2006 gears1den beri aynı kütük animasyonların kullanılması ve mobilitynin modernleşmemesi canımı sıkıyor.Bu haliyle oynanış tamamen remaster 360 gearsı gibi.Cover assasination eklemek ile olacak iş değil. Cod gibi bir oyun bile kendine modern shooter mekaniklerini ekliyorsa gearsın eski nesilde kalmak için mazereti olamaz.Umarım final sürümünde daha fazla ilerleme kaydetmiş olarak karşımıza çıkarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shazam! -- 13 Nisan 2016; 10:50:28 >
  • Bu dediklerini yapsalar bu sefer de özünden kopmuş saçma sapan bir oyun olmuş diyecek kemik kitle, arada ince bir çizgi var, ama eski nesil grafikle kimseyi memnun edemezsin, gerçi onların da suçu değil alet kötü olunca bir yere kadar yapabiliyorlar.
  • Oldgen konsol dediğimde kimse inanmamıştı. Yeni bir çöp daha.

• KAKÁ kullanıcısına yanıt
    Bunu hardcore gears fanı arkadaşlarlada tartışıyoruz.Ben kemik kitleyi rahatsız edecek mekaniklerin değişmesinden degil ancak biraz daha oyuna akıcılık kazandıracak görsel detay eklenmesinden yanayım,onlar gears4 bile olmasa olur 3ü remaster yapsınlar yeter diyor.

Görsel detay derken high end pc seviyesinde grafiksel bir gelişme değil demek istediğim.Animasyonları geliştirebilirsin mesela,mobilityden kastım biraz daha akıcı olması hareketler stop motion hamur karakterlerin filmi gibi olmasın.4 oyundur boyle diyorlar,tamam geçen nesil böyleydi ama nesil ilerledi konsol rakibinden güçsüz olsada eski nesildekinden her türlü güçlü.Tek kayda deger artısı 30dan 60fps ye çıkmaksa emek yok ham gücü kullanmışlar demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ParabellumTR

Bunu hardcore gears fanı arkadaşlarlada tartışıyoruz.Ben kemik kitleyi rahatsız edecek mekaniklerin değişmesinden degil ancak biraz daha oyuna akıcılık kazandıracak görsel detay eklenmesinden yanayım,onlar gears4 bile olmasa olur 3ü remaster yapsınlar yeter diyor.

Görsel detay derken high end pc seviyesinde grafiksel bir gelişme değil demek istediğim.Animasyonları geliştirebilirsin mesela,mobilityden kastım biraz daha akıcı olması hareketler stop motion hamur karakterlerin filmi gibi olmasın.4 oyundur boyle diyorlar,tamam geçen nesil böyleydi ama nesil ilerledi konsol rakibinden güçsüz olsada eski nesildekinden her türlü güçlü.Tek kayda deger artısı 30dan 60fps ye çıkmaksa emek yok ham gücü kullanmışlar demektir.

Bu dediğin olayları zaten Judgement'da denediler Burçak abi.Oyun daha da hızlandı , DBNO kalktı , oyuna yükseklik elementi eklendi vs. vs. Sonuçta Gears'dan başka herşeye benzeyen bir oyun çıktı. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok , yapılan tüm anketlerde oyunun Gears 3 gibi olması sonucu çıktı hep. Gears 3 zaten mekanik olarak yağ gibi akan bir oyun. Bunun üzerine silah dengelerini de ayarladılar mı tadından yenmez. Gears 3'ün tek dengesiz yanı Retro, S-off gibi silahlardı.

Grafik noktasına gelecek olursak , oynayacağımız beta oyunun alpha sürümüne ait , ışıklandırma vs. bile yok.O yüzden grafik anlamında değerlendirmenin pek bi anlamı yok:

http://www.gamespot.com/articles/gears-of-war-4-dev-talks-beta-split-screen-confirm/1100-6437723/

• Spartan 117 kullanıcısına yanıt
    Ömer bu saydıkların oyunun temel yapısını değiştiren şeyler. Halo 4e gelen loadoutlar ve ordinance droplar gibi.Leş harita dizaynları silah dengesizlikleri vs oyunu halodan başka herşeye benzetti.

Halo5e bak birde,modern teknikler var nedir clamber eklendi,dodge eklendi ground pound spartan charge gibi ek ozellikler geldi ama oyun hala halo gibi oynanıyor.343 bence oynanış olarak 2015 ve sonrasına yakışan bir oyun yaptı.Ama sizde haklısınız hiçbir değişiklik istemiyorsunuz adamlar niye yapsın.Gears 360ın degil Amiga 500 döneminin oyunu olsaydı bu community ile hala 16bit grafiklerle aynı teknik kısıtlamalarla remaster edilsin isterdiniz.

Bu örnekleri görünce zaten tek konsol olarak xbox kullananların neden konsolundan memnun olduğunu daha iyi anlıyorum.Çözünürlük sıkıntısı,screen tearing,fps düşüşleri,fonsiyonellik vs bunlar önemsiz sizin için.20 nesil daha 720p 15fps oyun oynarsınız yeterki ismi gears halo forza olsun.

• Burçak abi benim dediklerimin 720p ile , screen tearing ile , fps düşüşleri ile ne alakası var? Ben oyun 720p gelsin 30 fps gelsin , screen tearing olsun mu diyorum? Oyun ne kadar iyi grafikle gelirse o kadar iyi bizim için. Ben Gears'ın başka hiçbir oyunda olmayan ve zaten kendine has bir yapısı olan mekaniklerinin değişmemesi gerektiğini söylüyorum.

Halo 5 de değişiklikler oldu , oyun da güzel ama Halo fanbase'ine sor bakalım 3,Reach mi yoksa 5 mi diye , hepsi 3 ve Reach'i ister. Oyunun değişmesini isteyenler genelde oyunu deneyip beceremeyenler sonra da bu ne lan diyip yakınıp duranlar oluyor genelde. Geçen nesilde bu böyleydi , oyunu oynamayan kitle oyunun değişmesini ve daha da kolaylaşmasını isteyen kitle oluyor genelde. Ama Gears'ı sevenler Gears'ın orjinal mekanikleri için zaten bu oyunu sevdi ve 2011 yılında çıkmış old gen Gears 3 bile bugün hala oynanıyor. Gears UE 2006 yılının mekanikleri ile gelmesine rağmen 3 milyondan fazla sattı. Bir kişi zaten oyunun değişmesini istiyorsa oyunun orjinal yapısını fazla sevmemiş demektir. Burada geçen nesil uzun yıllar Gears oynamış arkadaşlar var, sor hiçbiri oyunun değişmesini istemez.

Ben oyunu pek iyi oynayamama rağmen mekanikleri ve oynanışı çok seviyorum. Oyunda biraz değişiklik olduğu zaman bile Judgment gibi bir felaketin ortaya çıktığını görmüştük zaten.

Gears of War serisinin en güzel yanı zaten tamamen oyunculuğa bağlı bir oynanışının olması diye düşünüyorum. Oyunu ilk kez oynayan birinin 1v1 de ortalama bir oyuncuyu öldürme şansı yok gibi birşey neredeyse. Tabi yeni başlayanlar için oldukça sinir bozucu birşey ama bence konsol dünyasının en adil ve eğlenceli oyunlarından birisi. Gears of War 4 yerine, 60FPS Gears of War 3 çıksa bile başka oyun oynayacağımı düşünmüyorum.
    Tamamda ben oyunun mekanikleri değişsin demiyorumki zaten.Anlaşamadığımız nokta bu.Oyun cod titanfall gibi atlamalı zıplamalı olsun 50mt den 3 mermi lancer savaşına dönsün power weaponlar loadout olsun demiyorum bende.Oyunun casuallaştırılması herkes oynayabilsin diye piyasadaki jenerik shooterlara dönmesini bende istemem.Benim kafamda yeni nesile uygun olması için ilerleme anlamında farklı bir düşünce var ama ifade edemiyorum galiba, keşke oyun programcısı olsamda gösterebilsem:)

Ama dedigim gibi fanbase ısrarla 2011 oyunu bile bize yetiyor diyorsa zaten zorlamanın anlamı yok.Verdiğim ekstrem örnekler teşbih ama gerçeklik payı var.Kendi exclerini 2016da 720p çıkartan bir konsoldan bahsediyoruz ama memnuniyetsizlik yoksa sıkıntıda yok.Daha iyisi olsa olur tabii ama olmayıncada problem çıkmıyor.Alan memnun satan memnun,ben değilim sadece.

• Mesajları okuyup okuyup "bunlar acep ne diyor?" diyorum.bir mesajda bu kadar çok ingilizce kalıp geçmesi,oyuncu kitlenin gelişmesini mi yoksa benim bukadar kötü ingilizce bildiğimi mi gösteriyor? Anlamak güç.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazseyfo

Mesajları okuyup okuyup "bunlar acep ne diyor?" diyorum.bir mesajda bu kadar çok ingilizce kalıp geçmesi,oyuncu kitlenin gelişmesini mi yoksa benim bukadar kötü ingilizce bildiğimi mi gösteriyor? Anlamak güç.

Günden güne türkçemizin asimile olması diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazseyfo kullanıcısına yanıt
    Ikiside değil dostum:) Bazı oyun terimlerini Türkçeleştirince anlamsız sonuçlar çıkabiliyor yada Hayran topluluğu yerine fanbase demek kolayımıza geliyor olabilir.Genelde ömerle konuşurken bu terimleri kullandığımız için alışkanlıkta söz konusu.Forumun şahit olmadığı yılların whatsapp muhabbeti var:)

• Betanın canlı yayını.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.