Şimdi Ara

ANA KONU : GEARS OF WAR 4 - THE COALITION STUDIOS - XBOX ONE (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
7
Favori
26.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leşşş!

• Buyrun beyler geow 4 beta key bana gelmiş. İsteyen kullanabilir.

Gears of War: Ultimate Edition oynamak, Gears of War 4 beta oyununa yalnız Xbox One'da erişmenizi sağlar. Xbox Live Gold üyeliği gereklidir. Xbox One'da kullanın veya Xbox.com/redeemcode. YHY3F-RVMKX-GQYRC-GVVXC-FJ76Z

• Campaign muhtemelen 30FPS olacak. Grafiği senaryo modunda bekleyin.
  • Grafikler bariz old gen acayip sırıtıyor ama eğlence tavan ona diyecek birşey yok. Senaryo modunda grafiklerin çok daha iyi olacağını düşünüyorum
  • Ben videoalrdan hayal kırıklığına uğradım. Marcusun kemikleri sızlıyor
  • Betaya hızlıca göz attım detaylı yorum yapmayacağım.Grafikler renk paletinden yada upscale renk bozulmasından dolayıdır belki 900p gibi geldi bana.Digital Foundry test eder 1-2 güne netleşir.Çözünürlük haricinde fps düşüşleri,seslerin eksik olması,ışıklandırma ve gölgelerdeki eksiklikler,partikül efektlerinin neredeyse yok denecek kadar az olması,karakter kaplamalarındaki özensizlik ve texture streaming sorunları hemen göze çarpanlardan.

Yalnız şunu unutmamak lazım oyun bu betada alpha öncesi bir sürüm kullanıyor.Çıkışına yakın demo niteliğinde ikinci bir beta olacaktır.O versiyonda herşey çok daha tamamlanmış olarak karşımıza çıkar diye düşünüyorum.Elimizde unreal 3 motoruyla remaster edilen ultimate edition örneği varken unreal 4 ve dx12 ile yapımı süren devam oyununun daha kötü grafikle geleceğini düşünmek pek mantıklı değil.Konsol ne güçte olursa olsun kendi sınırları çerçevesinde nesil içerisinde ilerleme kaydeder gerileme değil.Bu beta itibari ile grafikleri ve sesleri değerlendirmek doğru olmaz.Ama ısrarla bilmek isteyen varsa en koyu fanına sorun bildiğiniz old gen hatta yer yer oldgenden kötü der.

Gelelim işin en önemli kısmına yani oynanış ve temel mekanikler.Gears3ü uzun süre oynayan suyunu çıkartanlar için herşey tam bekledikleri gibi.Wall bounce,hareketlilik(mobility) loadoutlar vs tamamıyla aynı.Yeni bir oynanış bekleyen hayal kırıklığına uğrar,eskisini seven kaldığı yerden büyük keyifle devam eder.Cover üzerinden adam alma hariç oyun komple gears 3 ile aynı.60fps avantajı gears3ün 30fps sinden sonra oyunun akıcılığını ciddi ölçüde artırmış.

Sadece 2 harita oynadım,temiz açık haritalardı,dizayn olarak gears3ün dlc haritalarını andırıyor.Ancak stratejik geçiş/dar boğaz noktaları çok gözüme çapmadı.Çatışmalarım genellikle kolonların etrafında yada açık alanlarda oldu,kötüde bir performans sergiledim,olumsuz bulduğum kısımlar benden kaynaklı olabilir.Bu konuda daha uzun oynayan arkadaşların yorumlarınıda duymak isterim.Genel oynanış olarakta ya gears3ü uzun zamandır oynamadığımdan yada yakın zamanın ue si aklımda kaldığımdan dolayı eskisinden biraz daha tempolu geldi bana.

Yeni silahlar özellikle dropshot oldukça güçlü,gnasher gears 3deki halinden bile daha kuvvetli bunlara ayar çekilir sıkıntı değil.Bunun haricinde eski silahlarda lancer pistol smoke frag grenade vs gears3den hatırladığımız gibi.

Özet olarak bu beta haliyle oyun gears4den ziyade gears3 remaster gibi olmuş.Yeni nesile yapılan yeni bir oyundan ziyade eski nesile yapılan bir devam oyunu havasında.Bu kimine göre kötü kimine göre iyi bir durum.Oyun tekerleği yeniden icat etmek yerine elde olana ince ayar çekiyor.Eski gears kitlesi için bekledikleri tat geri verilmiş ve casual kitle dahil olsun diye özü bozulmamış.Gears4 xboxun kurtuluşu olmaz ama 360 döneminden one a geçerken ps4e kayan kırdığı kalplerin bir kısmının gönlünü alabilir.

Edit:İyiki detaylı yorum yapmamışım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shazam! -- 20 Nisan 2016; 12:07:46 >

• Oyunu çok beğendim. Mekanikler yağ gibi olmuş. Coverdan rakibi çekmek falan da çok iyi olmuş. Tam sürümü heyecanla bekliyorum.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapılıyor hocam o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

Nasıl yapılıyor hocam o ?

Sol analoğu ileri iterek 'X' tuşuna basıyorsunuz. Fakat karşıda rakip yokken yaparsanız da boşa atlayarak çekmeye çalışıyor. Rakip yoksa fena fail oluyorsunuz.
  • Benim için şu an geow 3 neyse, geow 4'te bir iki kaynaklanmış hali. Ki Geow3'ün suyunu çıkartanlarındanımdır. (o nası kelime oldu öyle ). Şu an tek beklediğim açıklama ise tabiki Horde 3.0. Ondan sonra ver elini sabahlara kadar horde.

Eskileri yad ederken bir tane de key benden gelsin:

QQMF9-RHMMF-YKW7C-9QQ4G-6Q9QZ
  • kod isteyen varsa pm atsın arkadaşlar.betaya girmek huyum değil
  • Bende biraz önce @murlek arkdaşımızın verdiği kod ile beteya girip baktım ve bir kez daha şu oyunun multisini kabız gibi oynadığım gerçeği ile yüzyüze geldim

Geow4 için sitelerde 1080p 60fps de çalışıyor demişler. Oyunun büyük çoğunluğunda hakkaten yağ gibi akıyor ama rakiple karşı karşıya gelip birbirinizi vurmaya başladığınızda fps tekliyor gibi geldi bana... Genel anlamda grafikler için Geow3'den hallice bile diyemeyebilirim. Single Player 30 fps olacağından bi tık daha iyi grafiklerle karşılaşabiliriz ama yinede zamanında geow 1 ve 2'nin yaptığı etkiyi kesinlikle yapmayacağı çok açık... Herhangi bir etki dahi yapmasını beklemiyorum açıkçası

Serinin sıkı bi takipçisi değilim fakat tüm Geow'ları (judgement hariç) singleı coopu multisi vs. ile oynamama rağmen geow4 bana hiç yeni nesile çıkan, komple yeni bir geow oyunu oynuyormuşum hissi vermedi. Backward Compatability ile Geow3 veya Geow2 multisinin yeni bir DLC'sini oynuyormuşum gibi geldi... Silahlar 5 oyundur aynı, menüler aynı, animasyonlar aynı, kontroller aynı, oynanış aynı, haritalar benzer... Bikaç yeni execution hariç dikkatimi yeni hiç bişey çekmedi desem yeridir. Dediğim gibi sıkı takipçileri onlarca fark sayar elbette ama tüm geowları iyi kötü oynamış olmama rağmen bana baştan aşağı eski oyunlarla birebir aynı olduğu izlenimini verdi grafiklerde buna dahil...

Şu nesilde en uyuz olduğum, yapımcısından yayıncısına tepeden tırnağa sövdüğüm şeylerden biride bu DLC'den hiçbir farklı olamayan, sözde yeni nesil diye 60$'a iteledikleri devam oyunları olduğu için, geow 4'ün fiyatı 20 25 dolar seviyesine düşmeden kesinlikle almam. Oda coop senaryo hatrına... Canım çokta geow multisi oynamak isterse, microsoftun her fırsatta bedava dağıttığı Geow3 kodlarından alıp geow3 oynarım. Açıkçası bugün gördüğüm kadarı ile hiçde bişey kaybetmiş olmam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 22 Nisan 2016; 2:44:57 >

• Babür bende resmi gears forumlarına baktım şöyle bir.%90 kitle gameplayi gnasher cover camping olarak nitelendiriyor.Ben beta haritalarını fazla düz ve açık buldum.Oynanışı değiştiren tek etken olmuş onun dışında baya gears 3 bu beta.Grafik bu nesilin en iyisi olmayacaktır ama bitmiş hali yinede gayet iyi olur.

Açıkçası bende ağır gears fanı değilim ama sevdiğim bir seridir her oyununu uzun süre oynadım.Betada gördüğüm kadarıyla hemen her temel mekanik aynı gibi.Bende yeni nesile uygun bazı değişiklikler bekliyordum ama ağır fan kitlesi tam tersine komple g3 remaster olsun yeter diyordu,şimdi foruma bakıyorum olmamış diyor her 10 konudan 9u.İnsanları memnun etmek zor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shazam! -- 22 Nisan 2016; 10:43:05 >
  • Oyunda 100'e yakın maç yapmışımdır. Oyunla ilgili izlenimlerim şu şekilde:

- Oyunun Rod Fergusson'un dediği gibi Pre-Alpha aşamasında olduğu çok belli. Oyunda eksik birçok şey var. Ses , animasyon , ışıklandırma,kaplamalar namına birçok şey eksik. Bu aşamada doğal olan şeyler çünkü bu bir marketing beta değil tamamen teknik bir beta. Dün Rod Fergusson bununla ilgili birkez daha açıklama yaptı, oynadığımız oyun pre-alpha sürüm :

http://www.mcvuk.com/news/read/gears-4-dev-slams-industry-s-twisting-of-multiplayer-betas/0165812

- Gelelim teknik kısımlara , oyun dışardan bakınca Gears 3'e bire bir benziyor hatta casual olarak oyunu oynayanlar Gears 3'ün aynısı bu diyebilir ama benim gibi Trilogy'nın suyunu çıkarmış ve 360 zamanı yıllarca Gears oynamış arkadaşlar farkları hemen anlayacaktır.
    -Oyunun kendine has bir hareket sistemi var , wall-cancel'ı eski oyunlara kıyasla çok daha hızlı yapabiliyorsunuz ve bu sayede çok rahat hareketler ve manevralar yapılabiliyor.Bununla beraber karakterler daha da hafiflemiş ve incelmiş hissi veriyor.Ayrıca koşarak cover'dan atlama özelliği oyunu daha da akıcı bir hale getirmiş.
    -Silah dengesi şu aşamada kötü diyebilirim. Gnasher aşırı OP olmuş. İyi bir oyuncu iseniz önünüze geleni tek vuruşta indirebiliyorsunuz. Bu nedenle oyunda çok fazla kapışma hissiyatı olmuyor.Gnasher'ın nerf yiyeceği kesin.Ayrıca dropshot'da OP olmuş.Çok hızlı öldürüyor ve bu silaha karşı hiçbirşey yapamıyorsunuz. Hammerburst 'de tekrar 3-shot burst'e dönmüş ama çok etkisiz şu anda.Buna da kesinlikle bir buff gelecektir.
    -Yeni mod Dodgeball harika olmuş.Guardian'dan beri en iyi mod olmuş..Execution ile TDM karışımı bir mod olmuş ve oyunda 1'e 5 bile kalsanız oyunu çevirebiliyorsunuz. Her an herşeyin olabildiği aksiyon dolu bir mod olmuş..Custom gecelerinde bu modu çok oynayacağız bu belli oldu
    -Oyunda farklı teknik hatalar da mevcut. Bazen wallbounce yapınca anında ateş edemiyorsunuz vs. ama bunlar feedback olarak yüzlerce kes forumlarda yazıldı , düzeltileceğinden eminim.

Genel anlamda en önemli olan şey oyun bir Gears of War oyunu gibi hissettiriyor..343 'nin ilk Halo'su Halo 4'ün Halo ile alakası yoktu hissiyat olarak. Ancak Coalition'ın bu ilk oyunu olmasına rağmen Gears havasını yakalayan bir oyun yapmayı başarmışlar. Bunda Rod'un payı çok büyük..Rod Fergusson olmasaydı oyun böyle olmazdı . Kısacası geçen nesil Gears serisini seven arkadaşların yine zevkle oynayacağı bir oyun geliyor. Geçen nesil oyunu sevmeyen kişilerin de bu oyunu da sevmeyeceklerini söyleyebilirim çünkü oyun yine klasik Gears oyunu olmuş. Değişen fazla birşey yok.

• Yeni multiplayer trailer:

Guardian modu geri dönüyor , Gears 2'deki gibi olursa off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spartan 117 -- 22 Nisan 2016; 16:49:15 >
  • Takımda 1 ezik oyuncu bile olsa direk yenilgiyi kabul edin gençler. Hep yenilen takıma atıyor zaten şans olsa. Hey gidi hey...

Grafikler oldgen belki ama eğlence tavanın üzerinde... :D Dom benzeri bir karakter var tam kürt hdp'li olmasından şüphelenmiyor değilim...

3 harita fena değil ama önceki oyunlara göre iyi değil, basit hatta vasat...

Oyun çıksın akarım her türlü... Multiplayer baya vaktimi yer geow4...
  • Betayı beğenmeyenlerdenim,haritalar çok parçalı rakip bir anda arkanda bitiveriyor,gnesher çok güçlü ilk mermiyi atan genelde ayakta kalıyor ve doğal olarak oyun saklanarak, duvar dibinde bekleyerek geçiyor,oyun aşırı hızlı geldi bana,long shot'la ve torkla kil almak baya beceri istiyor,karakterler marcus'un oğlu hariç gerçekten rezil olmuş,serinin ağır abileri gitmiş yeni yetme veletler gelmiş sanki,heleki karşı taraftakileri oyun içinde ayırt etmek imkansız.yeni mod gerçektekten efsane olmuş, takım halinde oynanırsa tadından yenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazseyfo -- 23 Nisan 2016; 3:59:15 >
  • Geç olacak ama olsun isteyen kullansın kodu
    JVXGM-HCVXX-J9V2C-P3CFK-QM7PZ

• Çoklu oyuncu modlarını açıklamışlar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.