Şimdi Ara

[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.431
Cevap
17
Favori
101.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E30AF723 -- 30 Haziran 2021; 20:34:3 >
  • Manjaro KDE, 5.22.1 güncellemesiyle taze taze [ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz 

[ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 17 Haziran 2021; 0:19:32 >
  • Şu aralar Fedora Silverblue'ya merak saldım. Bunda çekirdek ayrı, paketler ayrı (konteyner) çalışan bir işletim sistemi düzenlemişler. Çalışma mantığı çok hoşuma gitti ve bir süredir sanal makinede kullanıp öğrenmeye çalışıyorum. İçinde Gnome yerine KDE Plasma'nın olduğu varyantı Kinoite'a biçimlendirip denemeye başladım, umarım en kısa zamanda -bence Fedora 35'in çıkışıyla birlikte- kararlı hâle gelir :)

Ekran görüntüsünde Kinoite hâlâ GTK paketleri barındırıyor, tam bir KDE deneyimi yok. Silverblue (Gnome 40) iken 900 MiB'ı aşan bellek tüketimi vardı

Epey zaman geçmiş yeşillendirmek lazım :))

• quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Epey zaman geçmiş yeşillendirmek lazım :))

Su archi bir turlu kullanamadim :) kuruyorumda monitorden kaynakli bir problem var goruntu alamiyorum. Tv ye bagladigimda bir problem yok ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk defa hazır dotfilelar ile değil de kendi yazdığım dotfilelar ile pirinçledim. o yüzden garip bir gurur var içimde ancak daha da iyi olabilir tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadOtaku -- 28 Temmuz 2021; 23:44:29 >
  • Deneme 1 2

Artık tamamen Linuxteyim. Microsoftsuz hava sahası :) windows'ta yapıp Linux mint ile yapamadığım hiç bir şey yok oyun oynamak dahil. Pardus son sürümünü denedim ama ses kartı ve harici wifi alıcıyı tanımadı, terminalden yüklemeye çalıştım ama olmadı. Bundan 3-4 sene önce linux mint kullanmıştım çok memnun kalmıştım, dedim Mint bana sorun yaşatmaz, gerçekten de öyle oldu :) Oynadığım oyunlar: CS:GO World of Tanks, ETS2 , Red alert 2 Yuri's revenge. Mortal Kombat 11'i de deneyeceğim.

Uzun zamandan sonra güncelleyeyim.

Openbox kullanarak her bir konfigürasyonu el emeği göz nuru didik didik ayarladığım masaüstü ortamımı geçmişte bıraktım. (Konfigürasyon dosyalarım yedekte duruyor, silmeye kıyamadım) Saf Arch Linux treninden de indim.

Neticede Manjaro KDE'ye hoplayıverdim. Her şey şahane gidiyor. Manjaro KDE şu zamana kadar elimdeki donanımla en iyi anlaşan yazılım oldu. Ne ısınma var ne bir şey.

Eski bir MacOS kullanıcısı olarak, görünümü biraz MacOS'a benzetmiş olabilirim, mazur görünüz.

• Çok tatlı görünüyor, özellikle renk uyumunu ayrı hoş buldum.

Fedora 34 ile birlikte Silverblue'ya geçtim, o zamandan beri Gnome 4 ile devam ediyorum. Bu yüzden paylaşabileceğim bir masaüstü ekran görüntüsü yok 🤣

• K1NG Ç. kullanıcısına yanıt

Vay be. Eski günleri özlemişim. Tekrardan linux kullanasım var. Bu ekran görüntüsünü aldığım hangi dağıtım acaba? Mint mi?

• Cok düşük enerji harcayan Raspberry Pi 2012 (grafik dahil 256MB RAM) bilgisayarım. Görüntüden cok işlevsellik, kullanışlılıga odaklandım. Sağ altta Bluetooth gerçekte çalışıyor, fare bağlı. Arkaplanda nginx, mysql, php, ftp gibi sunucu programları çalışıyor, Hepsi 256MB'tan RAM koklayarak kullanıyor. Masaüstünde de emacs ile ftp istemci programları görüyorsunuz. Bunlar üstüne tam işlevsel 2-3 değişik web tarayıcı da açabilirdim RAM yine yeterdi ancak monitörde yer olmadığından açmadım. Bu bilgisayarda birkaç hobi projem var. Örneğin Emacs yalnızca komut satırından çalışıyor onun GUI sürümünü ayarlamayı düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemim eski olduğu için Arch Linux Xfce

• Kernel 5.16'yı beklerken sağ tıklayıp kaydederek aldığım Lambo NFT'si [ANA KONU] Linux Masaüstü Ekran Görüntüleriniz 

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.