Şimdi Ara

[ANA KONU] Xbox One Oyunlarını En Uygun Şekilde Satın Alma Yöntemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
25
Favori
28.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, bu konuda en uygun oyun satın alımı nerelerden ve nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşacağım.

1-) İlk seçeneğimiz, diğer ülkelerin xbox.com mağazası üzerinden satın alma işlemimiz. Türkiyeye göre kazancınızı aşağıda ki resimden görebilirsiniz. Detaylı resimli anlatım için "Spoiler" tuşuna basın.

ÖNEMLİ NOT: Bu işlemlerden doğacak en ufak bir sorun tamamen işlemi yapan kişiye aittir. Bu sorumluluğu alaraktan işlemlerinizi gerçekleştirin.

Resimlerle anlatmaya çalışayım, bende bugün ilk kez bu yöntem ile Star Wars aldım. Adım adım açıklayayım. Açıklamayı 2 ayrı bölümde anlatacağım çok fazla karışmasın.

1-) Öncelikli olarak aşağıda ki linkten Xbox One Store'u açıyoruz.

Link:https://store.xbox.com/tr-TR

2-) Sitenin en alt kısmında bulunan Türkiye kelimesinin üzerine tıklıyoruz ve açılan sayfada hangi ülkeden satın alım yapacaksak o ülkeyi seçiyoruz. Ben Singapur üzerinden satın alacağım için Singapore 'a tıklıyorum. Açılan sayfa Singapur'un Xbox Store'u. Tek tek diğer tüm mağazaları bu yöntem ile seçip hangisi ucuzsa oradan alabilirsiniz.

3-) Daha sonrasında aradığımız oyunu yukarıda ki Arama Çubuğu'na girerek buluyoruz ve alacağımız ülkede ki para birimiyle olan fiyatına bakıyoruz. Mesela Star Wars'un fiyatı 79,90 Singapur Doları. Kısaca google amcamıza "80 Singapur Doları kaç TL" diye yazıyoruz ve bize aşağı yukarı TL karşılığını veriyor. Şu anki kur ile 162 TL civarına geliyor. Türkiye fiyatı 270 TL ( ) . Yani en kötü 108 TL kardayız, ENPARA falan kullanılırsa bir 25 TL de oradan kar edilebilir, kardeşlik falan derken daha fazla kar edebilirsiniz. Diğer adıma geçelim.

4-) Şimdi alacağımız ürünün 80 singapur doları olduğunu öğrendik, bu demek oluyor ki bize 80 dolarlık Online Gift Kart gerekli. Yine mağaza sayfasında iken Arama Çubuğu'na "Gift" yazıyoruz. (Daha kolay yolu var mı bilmiyorum ama ben şekilde bulabildim.) Çıkan sonuçlardan "Xbox Live Gift Cards | Singapore" linkine tıklıyoruz. Açılan sayfadan "Where to Buy" linkine oradan da logoların olduğu yerden "Microsoft" logosuna tıklıyoruz. Hemen sol tarafta turuncu kutucuğun içerisinde ki "Click to view website" tuşuna tıklıyoruz. Açılan sayfa seçmiş olduğumuz ülkenin (Singapur) Microsoft mağazası oluyor. Genelde en alt kısımda Xbox Live kategorisi var, ona tıkladığınız an karşınıza ihtiyacımız olan ürünler listelenecek.

İşe yarar mı bilmiyorum ama direk link bu(Fiyatların yanında SG$ yazıyorsa işe yarıyor demektir):
    www.microsoftstore.com
    We are sorry, the page you requested cannot be found
    http://www.microsoftstore.com/store/mssg/en_SG/list/categoryID.67546400?icid=XboxCat_ModF_r70_XboxLive_04092015

5-) Şimdi hatırlarsak Star Wars'un Singapur Marketinde ki fiyatı 80 Singapur Dolarıydı. Yani bu demek oluyor ki bize 80 Singapur Dolarlık bir Gift Card gerekiyor. Microsoft 3 adet gift card satışı yapıyor Singapur Mağazasında. Bunlar, 20-50 ve 100 Singapur Dolarlık Gift Card'lar. 80 Singapur Dolar'ı ancak 4 adet 20 Singapur Dolar'lık Gift Card alarak tamamlayabiliyoruz. 90 olsa bir adet 50, iki adette 20 dolarlık çek almamız gerekecekti. Şimdi gerektiği miktarda Gift Cart'ları "Add to Cart" diyerek sepete atıyoruz.

6-) Sonrasında sepete tıklayarak satış işlemini gerçekleştirmek için "Checkout" tuşuna tıklıyoruz. Tekrar giriş yapmamızı isteyebilir, tekrardan giriş yaparsınız. Açılan sayfada kredi kartı bilgileriniz ve Billing Adress dediği aldığınız ülkeye ait bir fatura adresi ister. Ben genellikle o ülkenin TC konsolosluk adres ve telefonunu yazarım. Misal Singapur için aşağıda ki TC konsolosluğunun adresini girebilirsiniz. Bütün bilgileri girdikten sonra Next tuşu ile onay sayfasına geliyorsunuz. Oradan toplamda çekilecek tutar ve diğer bilgileriniz son kez gösterilir. Ardından onay vererek satın alma işlemini gerçekleştiriyorsunuz. İşleminiz bir süre "processing" yani halen devam etmekte olarak gözükecektir. Onaylandığı vakit, onay maili gönderiyor Microsoft. 1. bölüm bittiği yer burası.

singapur.be.mfa.gov.tr
    T.C. Dışişleri Bakanlığı Singapur Büyükelçiliği
    http://singapur.be.mfa.gov.tr/ContactInfo.aspx

Birinci ve ikinci bölümün ayrıldığı yeri patates ile belirtiyorum ki karışıklık olmasın.

7-) Onaylandığı anda, Microsoft tarafından aldığınız her gift cart için size ayrı bir kod geliyor e-mail ile. Benim siparişimde onaylanması 2 saati buldu. Sırada ki adımımızda bu kodları hesabımıza tanımlayacağız.https://account.microsoft.com/ sayfasına giriş yapıyoruz. Ana ekranda alt sol bölümde "Redeem a code or gift card" (Bir kodu veya hediye kartını kullan) linkine tıklıyoruz. Gelen sayfada, daha önce mailimize gelen kodları girip "Redeem (kullan)" tuşuna basıyoruz. Eğer kırmızı cümle ile ilgili bir hata verirse, Next (ilerle) tuşuna basarak, gift cardları satın aldığınız ülkeyi seçerek aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Ardından kod hesabınıza eklenmiş oluyor.

8-) Bütün kodları bu şekilde kullandıktan sonra Payment Options (Ödeme Seçenekleri) sayfasına gelerek mevcut hesabınızda ki hediye kodu tutarınızı kontrol edebilirsiniz.

9-) Sıra geldi oyunu satın almaya. En basit kısmı burası. Yine birinci bölümün ikinci adımında olduğu gibi, market üzerinden oyunu bulup, satın al veya ön sipariş et diyoruz.

10-) Hangi tip ödeme yapacağınıza dair küçük beyaz bir pencere açılıyor. Hesabınızda ekli yeterli para olduğundan, ödeme yöntemi otomatikman o hesabın seçili olduğu bir ekran geliyor. Direk Confirm (kabul et) tuşuna basarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra Thank you! (Eyvallah) diye bir ibare belirmekte ki paranızı başarı ile aldıklarını ve oyunu hesaba gönderdiklerini söylemektedir. Gönül rahatlığı ile konsolunuzu açıp, oyununuzu indirebilirsiniz.

2-) Diğer seçeneğimiz Hong Kong üzerinden kutulu satın almak. Malumunuz artık bölge kilidi olmadığından, aldığınız oyunlar hangi bölge olursa olsun, konsolunuza taktığınız zaman çalışmaktadır. Uzun süredir benim de alışveriş yaptığım güvenilir bir satıcı var. Son aylarda kargo ücreti de almamakta ve oyunları da diğer sitelere göre uygun fiyatlı satmaktadır. Genel ititbari ile Asya bölge kodlu, zaman zamanda Amerika (US) kodlu satabiliyor oyunları. Hong Kong Post ile kayıtlı gönderim yapıyor. Ödeme olarakta yalnızca PAYPAL kullanabiliyorsunuz.

Kendi sitesi:http://mariio128.com/
    Ebay dükkanı:

Türkiyeye göre kazancınızı aşağıda ki resimden görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 22 Kasım 2015; 12:59:09 >

• teşekkürler bilgiler için
    konsolda kk bilgilerini girmeden direkt paypal üzerinden alabiliyor muyuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 17 Eylül 2014; 16:14:47 >
  • Faydalı konu, tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Faydalı konu, tebrikler

sizin konuya yazıyordum hep ama sayfa geçtikçe kayboluyordu. Dün bir arkadaş söyledi :) bende artık açayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

teşekkürler bilgiler için
    konsolda kk bilgilerini girmeden direkt paypal üzerinden alabiliyor muyuz ?

Web sayfasi uzerinden girip alt taraftan ulkeyi degistirdikten sonra odeme seceneklerinden PayPal hesabi eklemen gerekiyor. Suan kullandigin bolge icin Paypal hesabi eklemis olsan bile ulkeyi degistirdiginde odeme secenekleri arasinda gorunmuyor, dolayisiyla tekrar eklemen gerekiyor.

Ekleme: Ayni sey kredi karti icin de gecerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slicer -- 17 Eylül 2014; 20:31:15 >
  • Bende xbox konusundaki bölge değiştirerek oyun alma mesajını ss almıştım , sayende herkes kolayca görebilir bölge değiştirip oyun almayı eline sağlık
  • Kim ne aldı, kaça aldı, orjinal fiyatı neydi, onlarıda yazarsa konu daha faydalı olur.

Bende dün tüm store'lara tek tek baktım, Hong Kong, Singapur vs. En ucuzu India.

RS diye bir para birimleri var, Rupi diye okunuyor.

bu linke tıklayarak anında USD çevirisi yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hong Kong için PayPal ile alisveris yapamadim region hatasi verdi. Hong Kong'da denediniz mi?
  • ne yazık ki hong kong denemedim :) Deneyen arkadaşlarda yazarsa bilgilerini konuya ekleyebilirim...
  • Güzel ve faydalı bir konu bilmiyenler için çok yararlı olur. Elinize sağlık Çağrı hocam.

En ucuz Hindistan diye bir kural yok daha doğrusu en ucuz her zaman orada olmayabiliyor diyelim. Mesela dün Hindistan Storeden Kinect Rivals a baktım Türk Lirası ile 145 TL ye felan geliyodu. Bir kaç oyunda daha böyleydi tam hatırlayamadım isimlerini şimdi. Ama Hindistan ve Hong Kong arasında geçiş yapıp karşılaştırıp almak daha mantıklı gibi. Yeni çıkacak oyunlarda nasıl olacak bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loukas -- 18 Eylül 2014; 15:32:10 >
  • sinancagri kullanıcısına yanıt
    Bu güzel bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Sayende Forza Horizon 2'yi TR fiyatının yarısına aldım. TR fiyatı 180TL, ben 98TL'ye aldım.

Çok teşekkür ederim.
  • İleride lazım olur belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdblack35 H kullanıcısına yanıt
    rica ederim :) güle güle oynayın
  • Dün Sudi Arabistan marketini denedim. Kinect Sports Rivals 90 TLye denk geliyor yaklaşık. Daha kredi kartına ne kadar yansıdığını görmedim ama kur çeviriciyle çevirince öyle bir rakam çıktı. Bazı oyunlar için Sudi Arabistan marketi denenebilir. Bir de Birleşik Arap Emirlikleri marketine baktım. Onlarda kur USD olarak gözüküyor. Anlamadım tam olarak hangi para birimi olduğunu. Çünkü dolar olan marketlerde USD değil direk $ görünüyor birim.
  • Konsol yerine iPad Smartglass dan yapıyorum bu işi, daha hızlı ve rahat. Restart a gerek yok. Region formatı ayarlardan değiştiriyorsunuz ipad de, sonra smartglass ı açınca o store a gidiyor..
  • Iyi guzelde hangisi honkong hangisi india bu dillerin:))))

• Beyler xbox one icin kardeslik yapmak istiyen istanbul anadolu yakasinda olan varsa pm atsin konusalim...

• Eline sağlık hocam çok yararlı konu , hong kong için yine önemli olan region ve posta kodu seçimi değil mi ?
    üstteki adreslerin çok önemi yok.
    Commerce microsoft diye bir site var orada faturaları region region ayırmışlar yapılan alışverişleri :) yarın birşey olsa adamlar sen nerelisin kardeşim dese açıklayamayız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: panama

Eline sağlık hocam çok yararlı konu , hong kong için yine önemli olan region ve posta kodu seçimi değil mi ?
    üstteki adreslerin çok önemi yok.
    Commerce microsoft diye bir site var orada faturaları region region ayırmışlar yapılan alışverişleri :) yarın birşey olsa adamlar sen nerelisin kardeşim dese açıklayamayız :)

rica ederim

evet , hong kong içinde posta kodu önemli. Zaten en önemli kısım o...

Faturaları ne kadar ayırırlarsa ayırsınlar, benim kredi kartım yurt dışından alışveriş yapmaya açık. Alışveriş yaptığımda ise ekstre 'de yurt dışı alışverişi diye yerini yazıyor bu yüzden bana o sayfayı açıyorlarsa legal olarak alma hakkını bana veriyorlarsa bende alırım.
    Bir şeyde olursa ben alışveriş yaptığım şehrin posta kodunu kullanıyorum derim :D
    Bundan önce xbox360'da da bu şekilde oyunlar almıştım "us store'u kullanarak" şu anlık bunu serbest bırakmalarının sebebi satış stratejisi olarak görüyorum. Yakın zamanda tekrar eskisi gibi region değiştirmek 3 ayla sınırlandırılacaktır.

ilk haberlerde "2. el oyun olmayacak, bölgeler kilitli olacak , internet bağlantısı olmazsa kullanılamayacak" denilen XboxOne nereden nereye geldi.

• Arkadaşlar hong Kong storedan metro 2033 oyunlarını aldım çok uyguna geldi. Fakat şöyle bir sorun oldu. Xbox Live gold uyeliğim gözükmemeye ve kullanılmamaya başladı. Supportla konuştum. Bolgenizi değiştirdiğinizden olmuş olabilir dediler. Pek inandırıcı gelmedi ama söyledikleri bu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.