Şimdi Ara

(Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü) Eskişehir Teknik Üniversitesi Hakkında Yardımcı Olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - Üst Not: İlgi olması durumunda fakülteler ve enstitüler kısmını detaylandıracağım.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Eskişehir Teknik Üniversitesi bu seneki KHK ile Anadolu Üniversitesi'nden ayrıldı (İki Eylül Kampüsü, Eskişehir Teknik Üniversitesi oldu). Hakkında merak ettikleriniz var ise buradan bana ulaşabilirsiniz (veya Telegram @Lavalys).

Genel Bilgi:

Anadolu Üniversitesi hakkında ulaşabildiğiniz bilgiler Eskişehir Teknik Üniversitesi için aynen, şu anda, geçerlidir (halihazırda iki üniversitenin de rektörü Naci Gündoğan).

Ayrılma sonucu pozitif değerlendirilebilecek olgular:
    - Anadolu Üniversitesi ve açıköğretim etiketinden kurtulma
    - Dişe dokunur bölümlerin ESTÜ çatısı altında toplanması
    - Büyük ve bağımsız bir kampüs (Yunus Emre Kampüsü'nde artık bina yapacak yer bile kalmadı denilebilir. İki Eylül Kampüsü 1 milyon metrekare civarında)

Negatif değerlendirilebilecek olgular:
    - Açıköğretimden gelen parasal desteğin ortadan kalkması
    -Sonuçları: Akademisyenler döner sermayeden aldıkları pay azaldığı için başka üniversitelere yönelebilir. Anadolu Üniversitesi'nin vermiş olduğu olanaklar (25TL havuz, 1TL yemek, Spor Salonları vb.) kesilebilir (Burada ESTÜ öğrencilerinin bu olanaklardan bir süre faydalanabileceğini, tam ayrışmanın gerçekleşmediğini belirtmem gerek)
    - Anadolu Üniversitesine görece kötü konum (İki Eylül Kampüsü'ne ulaşım otobüsler ile 20dk)

Fen Fakültesi
    Mühendislik Fakültesi
    Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
    Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
    Spor Bilimleri Fakültesi
    Porsuk Meslek Yüksekokulu
    Ulaştırma Meslek Yüksekokulu
    Fen Bilimleri Enstitüsü
    Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü
    Ulaştırma Bilimleri Enstitüsü

Dip Not: Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2018 mezunuyum. Bu bölümü ve üniversiteyi seçerken ForumDH'nin ve İbrahim abimin çok yardımı olmuştu onlara bu borcumu ödemek için size yardımcı olmak istiyorum. Umarım sizin de memnuniyetiniz sonrası, bir sonraki nesle yardımcı olmanıza vesile olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lavalys -- 31 Temmuz 2018; 16:53:5 >

• Yararlı Bağlantılar:

Anadolu Üniversitesi'nin veya ESTÜ'nün herhangi bir bölümü için yüzeysel bilgi bulabileceğiniz - ABP Anadolu (link)-

Aday Öğrenciler Bilgilendirme Sayfası (link)

Tanıtım Filmi

Uluslararası İlişkiler Birimi (link)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lavalys -- 31 Temmuz 2018; 16:41:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.