arkadaşlar merhaba, geçen gün otoparkta arabamı parkedip anahtarları görevliye verdim, geldiğimda anahtarlar kayıptı, çalınma ihtimali nedeniyle karakola gittim,tutanak tutuldu ve otopark sahibi iyi niyetiyle tüm zararı karşılamayı kabul etti.Fakat ben kasko şirketini aradım, karşılayacaklarını belirttiler ve tutanakla beraber servise gitmemi söylediler.Eve gidip yedek anahtarı aldım ve otoparka geri geldim, adamlar hala anahtarı arıyorlardı ve yer sahibide zararı karşılayacağını söylüyordu, kabul ettim ve fiyat aldım , sıkı durun :) tam 1500 YTL ! Komple sistem değişiyormuş, adam bunu duyunca bayılıyordu , yalvar yakar ertesi sabaha kadar beklememi istedi, bende iyi niyetine güvenip bekledim. Sonuç : Benden sonra parkeden arabada unutulan ve geri gelen anahtar. Neden anlattım : anahtarlarınıza aman dikkat :))
Geçmiş olsun dostum ucuz atlatmışsın...
sistem komple değişirse 1500 ytl kumandalı anahtar 200 ytl yedeğiyle araca bilgisayar bağlanıp kopyalanabiliyor yedek olmazsa sistem değişmek zorunda
quote:
Orjinalden alıntı: ravel74
Geçmiş olsun dostum ucuz atlatmışsın...
içine kurt düşürmek gibi olmasında kısa bir senaryo üretelim ;
hırsızlık şebekesi park yerindeki elemana 100 ytl verir , park yerindeki eleman arabanın anahtarını hırsızlık şebekesine verir , hırsızlık şebekesi arabanın anahtarını kopyalamak için alır , tam bu arada siz gelirsiniz , arabanın anahtarı kayıp derler , anahtarınız kopyalanıp parktaki elemana getirilir, eleman abi kusura bakma başka bi arabada kalmış yalanını uydurur ...
ve
bir sabah uyandığınızda arabanızın yerinde olmadığını görürsünüz ... içiniz rahattır en azından kaskonuz vardır ... karakola gidip çalıntı ilanı verirsiniz sonra kaskoyu ararsınız
kaskoda size araç anahtar ile çalındığı için ödeme yapamayacağını söyler ...
şok ...
madem elinizde rapor filan var bence hiç riske girmeyin kaskodan yeni bir anahtar sistemi isteyin ...
bir dost.
quote:
Orjinalden alıntı: bareda
arkadaşlar merhaba, geçen gün otoparkta arabamı parkedip anahtarları görevliye verdim, geldiğimda anahtarlar kayıptı, çalınma ihtimali nedeniyle karakola gittim,tutanak tutuldu ve otopark sahibi iyi niyetiyle tüm zararı karşılamayı kabul etti.Fakat ben kasko şirketini aradım, karşılayacaklarını belirttiler ve tutanakla beraber servise gitmemi söylediler.Eve gidip yedek anahtarı aldım ve otoparka geri geldim, adamlar hala anahtarı arıyorlardı ve yer sahibide zararı karşılayacağını söylüyordu, kabul ettim ve fiyat aldım , sıkı durun :) tam 1500 YTL ! Komple sistem değişiyormuş, adam bunu duyunca bayılıyordu , yalvar yakar ertesi sabaha kadar beklememi istedi, bende iyi niyetine güvenip bekledim. Sonuç : Benden sonra parkeden arabada unutulan ve geri gelen anahtar. Neden anlattım : anahtarlarınıza aman dikkat :))
1.si immobilizer olan açların anahatarları öyle heryerde yapılamıyo
2.si yeni anahtarlar sisteme kaydedilmeli yani araba olmadan olmuyo
3.sü kaybolan vs anahtarlar mutlaka sistemden silinmeli
4. bu hırsızların yapamayacağı şey açamayacağı kapı , çalamayacağı araba yok...
valla immobilizer olan araçların anahtarları ankara-ulus'ta öyle bir kopyalıyorlarki ben bile inanamadım...
Bende Marea ELX vardı 70 liraya ortalama 10 dk da kopyaladılar ...
arkadaşlar bu mesajın yeri konu dışı olmamalımıydı?
hocam gecmıs olsun bısey soracaktım. arac neydı sizin o kadar anahtar masrafı cıkarttıgına gore komple sıstemın fiyatı mı 1500 ytl yoksa sadece anahtar mı bunu merak ettım
Immobilizer anahtarı kopyalanabiliyo mu yaw??
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
+1 kesinlikle haklısın
quote:
Orjinalden alıntı: Fosters
içine kurt düşürmek gibi olmasında kısa bir senaryo üretelim ;
hırsızlık şebekesi park yerindeki elemana 100 ytl verir , park yerindeki eleman arabanın anahtarını hırsızlık şebekesine verir , hırsızlık şebekesi arabanın anahtarını kopyalamak için alır , tam bu arada siz gelirsiniz , arabanın anahtarı kayıp derler , anahtarınız kopyalanıp parktaki elemana getirilir, eleman abi kusura bakma başka bi arabada kalmış yalanını uydurur ...
ve
bir sabah uyandığınızda arabanızın yerinde olmadığını görürsünüz ... içiniz rahattır en azından kaskonuz vardır ... karakola gidip çalıntı ilanı verirsiniz sonra kaskoyu ararsınız
kaskoda size araç anahtar ile çalındığı için ödeme yapamayacağını söyler ...
şok ...
madem elinizde rapor filan var bence hiç riske girmeyin kaskodan yeni bir anahtar sistemi isteyin ...
bir dost.
quote:
Orjinalden alıntı: bareda
yanş benimde aklıma öyle birşey geldi git sen o anahtarları komple yenile
Bence paniğe ve kaskoyu bozmaya hiç gerek yok. Bana basit bit dalgınlık gibi geldi. Gerekli durumu kasko şirketine bildir. Anahtarın geldiğini fakat içinde bazı şüpeler taşıdığını anlat. Sana ne gibi bir yanıt vercekler.
Anahtarı kopyalamış olsalar dahi, kaskoya elindeki 2 anahtarı da gösterince paşa paşa ödeme yaparlar.
quote:
Orjinalden alıntı: okyaypay
Aynen öyle
Anahtar ertesi gün geliyor, bir gün içinde kopyalanabilir öyle mi? Otoparktayken aracın beynine, anahtar sistemine her neyiyse ona bir cihaz bağlamış ve bilgileri kopyalamış olabilirler. Aman dikkat
Ford Focus trend arkadaşım, kilit mekanizmaları + tüm şifre değişiklikleri fiyatı . servisin dediğine göre minumum 1500 ytl, fazlası bile olabilirmiş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme