Şimdi Ara

Anakart alacağım işlemci ve ekran kartı mı destekler mi? Acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus p8h61m lx anakartım vardı. İşlemcim eski olduğu için i7 3770 işlemci aldım. Yalnız anakartın sitesinde 2.nesil işlemcileri destekler demesine rağmen support kısmında i7 3770 i destekler olarak gösteriyor(destekleyip desteklememem konusundan emin olamadım). İ7 işlemciyi taktığımda bütün herşey çalıştı yalnız ekran gelmedi.Aynı özellikte benimkinin gigabyte marka benzeri anakartta da denedim aynı tepkiyi aldım. Eski işlemcimi taktığımda o da çalışmadı. Birkaç kez tak-çıkar yapmamın ardından eski işlemcim ile pc açıldı ama birkaç dk sonra resetlemeye ve hata vermeye başladı. Tak çıkar çok yaptığım için anakartın pinleri yamuldu ve büyük ihtimal çöp oldu.Artık kendi işlemcim ile de açılmıyor. (Diğer anakartta kendi işlemcim çalışıyor.)
    1)İşlemci bozuk olabilir mi? Aldığım kişi yeni test ettiklerini söyledi. Hala iletişimdeyiz. Bozuk çıkarsa geri alacak.
    2) Şimdi sıkıntım ikinci el ecs h61h2-m17 anakartı buldum. İntel 2. Ve 3. Nesil işlemcileri destekler diyor. O konuda sıkıntı yok dersek. Ekran kartımı (msı gtx960) destekler mi?
    Sitesinden grafik destek bilgileri;
    -Support intel hd graphics 2500/4000(İntel 3rd Gen Cpu)
    -Support DirectX11
    -directx11 -only supported with the 3rd gen intel processors for LGA 1155 socket

Uzun oldu farkındayım. Maddi durumdan sıkışık olduğum için konu biraz önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Baktığınız anakart işlemcinizi destekler. Ekran kartı içinde sorun teşkil etmez. Ancak ecs marka ucuiz bir markadır. Tavsiyem Asus h61 serisi almanız. Sizin bozulan anakartiniz da yine aldığınız işlemciyi destekliyordur. Pinler de en ufak bir yamulma anakartin çalışmamasına neden olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • slim_dante kullanıcısına yanıt
    Peki nasıl işlemci 2 anakartta da çalışmadı. Diğer anakart da 2.nesil işlemci destekler diyor ama desteklediği işlemciler listesinde 3770 var. Ve onun pinleri sağlam. Şu an kendi işlemcisiyle çalışıyor. P61 lerin sanırım hepsinin destek kısmı bu şekilde yazıyor. O yüzden yine h61 alır da çalışmazsa kötü olur. Ecs nin çabuk bozulma ihtimali var mı? Bütçem çok kısıtlı ve 2. El anakart fiyatları benim bütçemi çok zorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecs anakartlar kalite olarak gigabyte, Asus, Foxconn gibi kartlardan düşük kalitede. 1155 pin kartlar hem 2 nesil hem de 3 nesil işlemcileri destekler. İslemcinin bozuk olması çok nadir bir durumdur. Değiştirme sırasında pinler de yamukluk oldu ise sorun ondan kaynaklıdır.

Desteklediği halde bir anakartın pin yamukluğu sebebiyle bir işlemciyi çalıştırırken diğerini çalıştırmama ihtimali var mıdır?

• Dediğim gibi işlemci bozulması çok nadirdir. Daha önce kullandığınız işlemci modeli nedir

İntel i3 2120

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güç tüketimlerinde de fark yok neredeyse.

Ecs anakartı almaya gidiyorum. Maalesef şuanlık daha kaliteli bir markaya bütçem yetmiyor.

• Deneyip al. İşlemciyi de götür yanında istersen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.