Anakart boot arıza ışığı
Selamun aleyküm bütün parçaları toplayıp sistemi montajladım. Bütün parçalar sıkıntısız çalıştığı halde ekran gelmedi ve anakartta boot arıza ışığı yanıyordu. Sıfır ssd yi takıp hard diski sonradan sıfırlarım diye takmamıştım. Hard diski takınca düzeldi. Daha sonra ssd ye sistem kurdum. Yalnız pc açılırken 1. Slottaki ram i 3. Slota tak gibi bi uyarı geliyordu.(En başında 1. Ve 2. Slota takılıydılar.) Ben de 1. Slottaki ram i 3. Slota taktım tekrar ekran gidip boot arızası verdi. 1. Slota tekrar takınca da düzelmedi. 1. Ve 3. Slotta takılı iken bios pili çıkartıp resetledim. Yine aynı hata, ekran gelmiyor. Nasıl çözebilirim
B450 tomahawk max
amd ryzen 5 5600
asus gtx 3060
2x8 hyperx fury beast
500gb m3 ssd
Anakart tavsiyesi lütfen
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Msi B450 Gaming Plus Max
MSI b450 Tomahawk Max
Ryzen 5 5600 işlemci
Asus Dual 3060 ekran kartı ile kullanılacak.
Toplamayı düşündüğüm sisteme yorum lütfen
Anakart : Asus Prime B450M-K II
İşlemci : Amd Ryzen 7 3800x
Ekran Kartı : Asus ROG Strix 1080ti 11gb 352bit veya MSI GeForce GTX1080 Ti ARMOR 11G OC ya da MSI GTX 1080 Tİ GAMİNG X
Ram : HyperX fury 16 gb 3200 mhz
Ssd : Wd Sn570 500gb
Pus : ZALMAN MegaMax 700W
Monitör :Asus TUF Gaming VG279Q1A (27'' tercih ediyorum)
Hepsini ikinci el kendim toplamayı düşünüyorum.Bütçemi de biraz aştığım söylenebilir. Uyumsuz gördüğünüz veya daha uygun olduğunu düşündüğünüz parçalar varsa yazarsanız sevinirim. Özellikle ekran kartı ve monitör olarak. Şimdiden teşekkür ederim.
Anakart-Ssd
Selamun aleyküm. ECS H61H2-M17 anakartım var.WD 500GB Blue SN570 Gen3x4 M.2 2280 SSD'yi almayı planlıyorum. Anakartım M2 desteleklemiyor. Yeni sistem toplayana kadar tam performans alamasam da idarelik dönüştürücü ile kullanabiliyor muyum? Anakart destekliyorsa uygun bir dönüştürücü tavsiye ederseniz sevinirim. Teşekkürler.
https://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/pci-express-to-m2-m-key-4446p-ngff-ssd-cevirme-donusturucu-pcie-P276932859?utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel şöyle bir ürün gördüm. işimi görür mü ?
Anakartım alacağım ssd'yi destekliyor mu
Selamunaleyküm. ECS H61H2-M17 anakartım var. ''James Donkey JD1000PRO 256gb'' ssd'sini almayı planlıyorum. Anakartım destekler mi? Teşekkürler.
Sistem performansı sorunu
Selamun aleyküm,
İntel İ7 3770 İşlemci
MSI GTX 960 Ekran kartı
DDr3 1600Mhz 8 Gb Ram
Ecs H61H2-M17 Anakart
Seagate Barracude 2 Tb Harddisk ' ten oluşan sistemim var. Aynı ekran kartı, İntel İ7 2600 işlemci ve 1333 Mhz 8gb ramli arkadaşım ernek olarak Pubg' yi çok sıkıntı yaşamadan oynayabiliyorken ben de düşük grafik ayarlarında yavaş yükleme, aşırı drop, kasma gibi sorunlar yaşıyorum. Sistemimin yeterince iyi olmadığını biliyorum fakat sistemden tam verimlilik alamadığımı düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mikrofon ses sorunu
Öncelikle hayırlı bayramlar. Tatil dönüşü 2 hafta sonra açtığım masaüstü bilgisayarımda ön ve arka panelde kulaklık jackları çalışırken mikrofon jackları çalışmıyor. Temassızlık olabileceği düşüncesiyle sesi dinleyerek denememe rağmen hiçbir ses alamadım. Driverlar güncel. Mikrofonu telden denedim çalışıyor. Kullanım izinleri açık. Usb ses kartı alsam düzelebilir mi? Ya da başka ne gibi çözüm üretebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Oyun oynarken ekran gidiyor. Kasa çalışıyor
Arkadaşlar herhangi bir oyunu açtıktan 5-30 dk sonra ekran kapanıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor. Oyun sesleri geliyor. Reset atmadan ekran geri gelmiyor. Ekran kartı ısısı ile ilgili olduğu düşünüp Msı Afterburner dan fan hızını manuel e alıp +%60-70 lere ayarlayıp ısıyı kontrol ederek oynuyorum. 40 derecelerdeyken de kapatabiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Kasanın içi tertemiz.Pus yeterli.
|
Galaxy s3 4.3 sd karta uygulama yükleme sorunu
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 35
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.920 (Bu ay: 168)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware