Şimdi Ara

Oyun oynarken ekran gidiyor. Kasa çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herhangi bir oyunu açtıktan 5-30 dk sonra ekran kapanıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor. Oyun sesleri geliyor. Reset atmadan ekran geri gelmiyor. Ekran kartı ısısı ile ilgili olduğu düşünüp Msı Afterburner dan fan hızını manuel e alıp +%60-70 lere ayarlayıp ısıyı kontrol ederek oynuyorum. 40 derecelerdeyken de kapatabiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Kasanın içi tertemiz.Pus yeterli.

• bilgisayara benchmark test programlarından kurup bi sistemi 1 saat zorladıgında ne yapıyor acaba? bunu deneme şansın varmı

• eminsemiz kullanıcısına yanıt

Deneyip sonucu bildiririm.

• Bu sefer program açılınca direk ekran kapanıyor.

• Kasanın içini açıp ram lerin yerini değiştirip, Ekran kartını çıkar tak yaptım. Program açıldı. Yalnız Yaklaşık 2 dk de sonuç verdi. Şu şekilde;

https://www.userbenchmark.com/page/ipblacklisted

• Aşırı ısınmadan olabilir.

Yapılması gerekenler ;

1- Detaylı fan temizliği

2- Termal macun yenileme

3- Temiz Windows kurulumu

Bunları yaparsanız sorun devam ederse yazılımsal değil donanımsal sorun var demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Ram ve ekran kartını çıkart-tak yaptıktan sonra ekran kartı elektrik soketinin (%100 emin değilim) tam oturmadığını farketmiştim. Sorun çözüldü. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorunun aynısı benim eski bilgisayarımda oluyordu. Açıyordum oyunu 15 dk sonra ekran gidiyordu ama crash gibi bir durum olmuyordu. Ekran simsiyah oluyor ama oyun devam ediyordu. Ben bilgisayarcı bir tandığımıza vermiştim pcyi çocukken. Bilgisayarım ekran kartı değişti ve daha iyi bir ekran kartı takıldı. Eski ekran kartında ısınma olduğunu söyledi. Ekran kartının yetersizliği ve ısınmasından kaynaklı olabilir senin sorunun da.

• bu duruma neden olan sebepler bellidir psu'dan ekran kartı yeterli güç alamıyordur, ekran kartı aşırı ısınıyordur yada ekran kartı yuvasına sağlıklı şekilde oturtulmamış bir zorlamaya maruz kalmış olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.