Arkadaşlar anakart alırken neye dikkat etmem gerekiyor??? Bi yardımcı olsanız.
çipsete dikkat etmen yeterli.mesela amd anakart alıyosan nforce4 cipsetinden bi anakart alırsan zaten onun özellikleri senin işine yarıyacak biçimde olur.birde ince eleyip sık dokumak varkartın o/c potansiyeli,f/p oranı,ram desteği,firewire cıkışı,sata2 desteği,slı,o/b ses çözümü,o/b ekran kartı(varsa),ethernet çözümü,ram kapasitesi,işlemci desteği,sata ve ide yuvaları,raid özelliğinin olup olmadığına,vga arabirimine(agp*pcı-ex) vs vs
anakartın üzerinde ekran kartı olup olmadığına ve hangi ses kartı olduğuna bakman gerekiyor. Oyun oynamayan biri için bütünleşik ekran kartlı anakart almak daha mantıklı olur.
anakarta bagli olarak, uygun chipset icin islemci ve ram alman gerekecek. bunun yaninda, ethernet/wireless ve duruma gore diger onboard ozellikler tercih edilebilir.
asus - msı olmasına dikkat etmen gerekiyor:) :) :) :)
NAHİT (ANAKIN_SKYWALKER) BEN SENİN NASIL BİR BİLGİSAYAR İSTEDİĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN SANA ASUS PLATUNIUM SERİSİNİ ÖNERİRİM.
Gelişmiş bir board arıyorsan asus platinium serisi yanı sıra benim hoşuma giden diğer bir kart ise msı p4n serisi tabii intel düşünüyorsan...
quote:
Orjinalden alıntı: tylor
sata ve ide yuvaları,raid özelliğinin olup olmadığına,vga arabirimine(agp*pcı-ex) vs vs
Merak ettim bu boardlarda Raid ne işe yarıyor cahilliğimi bağışlayın lütfen
Saygılarımla
iki hdd ı birbirine raid ile bağlayarak yüksek hız ve günelik sağlıyosun,kısaca böyle
quote:
Orjinalden alıntı: Buzmavi
quote:
Orjinalden alıntı: tylor
sata ve ide yuvaları,raid özelliğinin olup olmadığına,vga arabirimine(agp*pcı-ex) vs vs
Merak ettim bu boardlarda Raid ne işe yarıyor cahilliğimi bağışlayın lütfen
Saygılarımla
kesinlikle asus olsun peerformansı çok daha iyi
sorunsuz ve kaliteli bir anakart istiyorsan asus al kullandığım anakartı tavsiye ediyorum kullanmadığımı değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme