slmlar. son bir haftadır bilgisayarımda bir çınlama sesi ortaya çıktı ve gerçekten bir kasaya göre yüksek frekanslı fan seslerini bastırıyor yan odadaki arkadaş duyuyor öyle diyeyim. biraz araştırdım genelde kondansatör yapıyormuş.
anakartım gigabyte GA-870A-UD3. bilgisayarımda oc var fakat uçuk seviyelerde değil. phenom 965 4.ghz 1.4v. hd 6950 1.16v 900mhz 1375mhz. ses gelmeden öncede oc vardı ve bilgisayar stabil bir şekilde çalışmakta. daha sistemi toplayalı 3 ay falan olmuştur.
ses zaman zaman geliyor ve uzun bir süre kalıyor 15-20dk gibi bazen hiç gitmeyecek gibi oluyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. bazende gelmiyor. şimdi ben bu anakartı servise göndersem garanti kapmasında değişirmi yada arızalı kondansatör tamir edilirmi? bir yandan bilgisayar projeler yüzünden zorunluluk ve uzun süre yokluğu kötü olabilir. bir diğer korkumda sesin bzen gelmemesinden dolayı arıza yok diyip geri vermeleri. çünkü kondansatörlerin hiç biri şişik ve arızalı durmuyor bugün baya bi inceledim.
sonuç olarak bu durumla ilgili ne yapabilirim?
bu arada biraz önce belki bir çözüm olur diye bios update yaptım, cpu'yu 3.4'den 3.8 e oc yapmış kadar puanlamada artış oldu bios updatelerini mutlaka yapın
PSU dan mı geliyor yoksa anakarttan mı öncelikle onu netleştirin bence
güç kaynağını söküp kontrol ettim ondan geliyormuş. ses kasanın içinde yankılanıp anakarttan geliyo gibi olmuş. sonuç olarak daha iyi bir güç kaynağı alacağım..
quote:
Orijinalden alıntı: onurbass
güç kaynağını söküp kontrol ettim ondan geliyormuş. ses kasanın içinde yankılanıp anakarttan geliyo gibi olmuş. sonuç olarak daha iyi bir güç kaynağı alacağım..
Tam tahmin ettiğim gibi. PSU isterseniz elimde mevcut pm atmanız yeterli bilgi verebilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme