Şimdi Ara

Anakart çizildi bilenler bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, işlemci soğutucu bacaklarından sol üst köşedekinin etrafında sıkışan vidayı karga burun ile çevirirken anakartı çizmişim. Ben herhangi bir devre yolu göremedim ama çokda bilgili değilim bu konuda bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Olay sonrası ilk açtığımda bios da kısa devre uyarısı vermişti. Bende orayı kapton bant ile kapattım bu sefer çalıştı ama sonrasında pc sanki afalladı ara sıra mavi ekran veriyor, oyunda donuyor falan.

• Bir sey olmaz hocam oradan gecen bir devre yok

• Üst kısımda görünürde bir şey olmaması altında da olmayacağı anlamına gelmez, bunlar çok katlı pcb.

• Yollarda çizik yoksa sorun olmaz,alt katmanlara kadar derin bir çizik görünmüyor.
    Mavi ekran başka bir şeyden veriyor olabilir.temiz kurulm bir windows ile tekrar deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vide deliğinin dibine yol vs. yapmamışlardır diye tahmin ediyom.Çizik de derin görünmüyo.Büyük ihtimal sorun yok.

• Konuyla alakasız fakat paylaştığınız görselde Teucer yazan aparatın avantajı nedir ?

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt

lga1700 soketler için geliştirilmiş bir aparat. Sebebi de şu; işlemci soğutucu bu işlemcilerde tabana tam oturamadığı için ısınma yapıyor. Bu aparat ile soğutucu işlemci üzerine tam oturabiliyor.

• Evet çiziğin oluştuğu bölgede direk anakartın sağ sol alt bölgeleri gibi devre trafiği pek yok gibi ama siz bu işlemleri yapmadan önce en başta mavi ekran donma gibi sorunlar varmıydı ?

Ya soğutucuyu tam oturttamadınız ısınıyor işlemci yada anakartta çizikten dolayı sıkntı oluştu. İşlemci soğutucu montajı normalse işlemci ısılarında yükseklik yoksa, işletim sisteminde sorun yoksa . Anakartta sorun oluşmuş demek.

Bu sorunlar daha önce yoktuysa ondan sonra meydana gelmiş. Bnde z 690 da zamannında aynı deliğin çaprazında alt bölgede soğutucu ayağında soğutucu yüzünden benzer halka çizikler oluştu, bir daha o anakarttan randıman alamadık malesef, umarım sizdeki öyle değildir düzelmiştir.

• Sorun çözüldü arkadaşlar teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.