Şimdi Ara

Anakart değişimi sonrası hdd kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.Abilerim kardeşlerim olay tam olarak şöyle;
    Önceden kullandığım biostar p4m900 m7 fe ver 7.1(intel 775 pin) anakartımı 4 ay önce foxconn A7ml-k 3.0 (amd am3+ soket)ile değiştirdim.Amma velakin tahminde edeceğiniz üzere eski hdd kurulumum bu anakart üzerinde mavi ekran verip reset atıyor.Şimdi sorum şu bu hdd benim için çok değerli ve önemli bilgiler içermekle beraber içindeki win 7 benim için çok önemli.Şimdi ben bu hdd yi yeni anakartımda çalıştırmak için ne yapmalıyım.Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum yapan,yardım eden herkese şimdiden teşekkürlerrimi sunar,esenlikler dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• UEFI, Legacy ayarlarını denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güvenli modda sistemi açabiliyormusun peki f8 f5 ile açılışta denermisin.açılıyorsa cvp yaz
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Evet bilgisayarım güvenli modda açılıyor.Çözüm önerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

• EsKiLeRdDEn kullanıcısına yanıt
    Güvenli modda sysprep ile sistemi oobe moduna getir. Açılışta donanımları baştan tarayıp kuracaktır. Windows açılırken windowstaki donanım listesi ile mevcut donanım uyuşmadığında mavi ekran verir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.sysprep nedir ve oobe nedir rica etsen anlamlarını ve nerede olduklarını veyahut nerede kullanabileceğimi nasıl çalıştırabileceğimi açıklarsanız çok memnun olurum

Sysprep bir windows kurulumunu, yeni kurulum yapmadan, başka bir sisteme aktarmak için kullanılır. Sistemdeki donanım bilgilerini siler. Sonraki açılışta donanım bilgileri tekrar taranır, yeni donanımlar yüklenir.

Bunun için çalıştırda sysprep yazmanız yeterlidir. Çıkan pencerede OOBE seçilir, ve altındaki Generalize(Genelleştir) seçeneği işaretlenir. HDD'yi veya sistem imajı başka başka bir makineye taşınacaksa Shutdown, aynı makinede kullanmaya devam edilecekse restart seçebilirsiniz. Başka bir makineye taşınacaksa ya imaj alınıp yeni makineye yüklenir, ya da HDD sökülüp yeni makineye takılır. Ardından yeni makine açıldığında kurulum yeni tamamlanmış gibi donanımları tarayacaktır.

Not:Bu işlem sonunda Windows'un yeniden etkinleştirilmesi gerekir. Ürün anahtarınızı hazır bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Haziran 2018; 11:11:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle tekrardan merhaba.ben şuan güvenli mod seçeneklerinden herhangi birini seçince sistemim tekrardan yeniden başlıyor.bunun acaba başka bir yolu yokmudur?

Cevabınızı acil bir şekilde beklemekteyim

Hdd'yi önce çalıştığı sisteme takıp orada sysprep yapıp yeni sisteme aktarırsanız açılır.

Sadece kişisel verileri kurtarmak için, diske başka cihazdan erişip dosyaları çekmeyi deneyebilirsiniz. Yalnız windows'a şifre koymuşsanız, c:/users/user klasörüne erişemezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    şimdi size şöyle diyeyim eski anakart elimde yok.acaba win 7 boot cdsi alıp komut istemiyle diski seçip sysprepi çalıştırsam işe yararmı sizce?
    veyahut başka bir yolu var mıdır?
    Komut isteminden çalışmıyor diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Kusura bakmayın sizi hem yorduk hemde zamanınızı çaldık.Esen kalın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.