Arkadaşlar merhaba Everest programından ekran kartımın ilk pc nin açılışındaki sıcaklık değerleri aşağıda. Bu normal midir? Ekram Kartım: Sapphire hd 4890 2 gb 256 bit. Yeni Anakart almıştım yanlış hatırlamıyorsam eskiden bu kadar ısınmıyordu. Anakartım :Gigabyte GA-970A-DS3
Sıcaklıklar: Anakart 36 °C (97 °F) CPU 38 °C (100 °F) CPU #1 / Çekirdek #1 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #2 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #3 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #4 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #5 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #6 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #7 23 °C (73 °F) CPU #1 / Çekirdek #8 23 °C (73 °F) GPU diyot (DispIO) 61 °C (142 °F) GPU diyot (MemIO) 74 °C (165 °F) GPU diyot (gölgelendirici) 67 °C (153 °F)
gpu-z programı ile bakın bir de.
Sıcaklık değerleri ilk açılışta o kadar olması pek mümkün olamaz.
Ekran kartının soğutucusu (alüminyum blok olan kısım) işlemci üzerine tam temas etmiyor olabilir. Siz termal macun edinin ve üzerinden dikkatlice ayırıp termal macun kalıntılarını da temizleyip işlemci bacaklarına temas etmeyecek kadar ( üzerine baskı uygulandığında ) az miktarda termal macun sürün sonra tekrar test edin.
Dediğiniz programda baktım değerler şu şekilde
GPU Temp. (DISPIO) : 62 C GPU Temp. (MEMIO) : 74 C GPU Temp. (SHADERCORE) : 67 C
Ekran kartının üzerindeki kısmı dediğiniz gibi sökebilirim umarım. Sizce anakarttan kaynaklanan bir problem olabilir mi? Daha önce sıcaklık değerleri bu şekilde değildi. Ama dediğinizi yapmaya çalışacağım.
Bios ayarlarını default değerlerine getirip bir test edin ama ekran kartı ısınması için yük altında olması lazım. Tesadüfen daha önce kasa içi havalandırması iyi durumda olabilir ya da havalar soğuktu ondan fark edemediniz herşey olabilir.
Fanı ve soğutucu bloğu sökmek basittir. Nette söküp termal macun yenileme videoları da bulabilirsiniz.
BIOS ayarlarını sıfırladım AIDA64 programı ile 30 saniye test yaptım GPU diyot (DispIO) 76 °C GPU diyot (MemIO) 86 °C GPU diyot (gölgelendirici) 84 °C
oldu stopa bastım. Dediğiniz gibi fanı da temizleyip macun yenileme işlemi yapacağım. ilginize teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Bios ayarlarını default değerlerine getirip bir test edin ama ekran kartı ısınması için yük altında olması lazım. Tesadüfen daha önce kasa içi havalandırması iyi durumda olabilir ya da havalar soğuktu ondan fark edemediniz herşey olabilir.
Fanı ve soğutucu bloğu sökmek basittir. Nette söküp termal macun yenileme videoları da bulabilirsiniz.
ekran kartını temizleyip. karta yeni termal macun uygulaması yaptım. 4 derece civarında düşüş elde ettim. GPU Temp. (DISPIO) : 57,5 C GPU Temp. (MEMIO) : 70 C GPU Temp. (SHADERCORE) : 63 C
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme