Şimdi Ara

anakart değiştirdim işlemcim ısınıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte b550 d3sh kullanıyordum ondada kronik problemler yaşadım ama bilgisayar ısınıp kapanmıyordu şimdi yeni anakart msi b550m-a pro aldım fakat şuan bilgisayarımın işlemcisi ryzen 5 5600 85 ve üstü derecelere çıkıp kapanıyor problem nerde olabilir

• 85 derece sistemi kapattıracak bir sıcaklık değil. Kapanmadan kasıt, reset mi atıyor yoksa elektrik kesilmiş gibi mi kapanıyor?

Sorun başka yerde de olabilir. Kullandığınız ekran kartı ve güç kaynağı marka model nedir? Belki sorunların kaynağı, kullandığınız dandik bir güç kaynağı da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx6700 ekran kartı güç kaynağı ise frisby 9345g 650watt 80 plus reset atıyor ve cpu overheating hatası veriyor tam olarak şu hatayı veriyo

ve anakartı değiştirmeden önce herhangi bi ısınma problemiyle karşılaşmamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin Atik -- 23 Mayıs 2023; 16:17:41 >

• Sıvı soğutma mı kullanıyorsunuz?
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/cpu-overheating-alert-hatasi.2200114/

• hayır stok fan kullanıyorum

• Fanı oturtamamış olabilirsin ?

• donanımsal bi problem yok baktım düzgünce termal macunu düzgün fanlar tam oturmuş vidaları sıkılmış biçimde fakat bios 2021 biosu benim işlemci ise 2023te çıkmış bi işlemci sizce optimizasyon problemi olabilir mi yani bios update ile çözülebilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cpu_fan1 yazan yere bağladığınız değil mi? Varsa bios güncelleme deneyiniz.

• evet eminim geriye bir tek bios update denemek kalıyor sanırım değil mi?

• cpu fanı dönüyormu?

• şuan farkettim system fan1 yazan yer boşta anakartta oraya takılması gereken birşey var mı? tüm fanlar dönüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.