Şimdi Ara

Anakart Ethernet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, yeni bir anakart aldım marka modeli, asus p5g41t-m lx, her şey iyi güzel taktım,kurdum,format attım, anakartın chipsetlerini yükledim (intel) gel gelelim ethernet driver'ını kursamda ne modemimde ethernet ışığı yanıyor, nede anakartın ethernet girişinde kablonun takılı olduğu yerde ışık falan yanmıyor. sitesinden başka bir driver indirdim aynı model anakartın, onu kurdum yine olmadı. BIOS üzerinden Ethernet kablosuyla ilgili Disable olan bir seçenek vardı ben onu Enable yaptım ve bilgisayar açılırken Ethernet kablosu takılı/hazır değil devam etmek için f1'e basın yazdı. şuan düşüncelerime göre ya benim kablom veya modemimde sorun var yada anakartın ethernet kartı yanık/bozuk. şimdi eğer ethernet kartı bozuk değil ise bunu nasıl anlayabilirim? modemin kablosunu başka bir bilgisayarda yarın deneyeceğim ona göre sonucu yazarım. yardımlarınızı esirgemeyin iyi forumlar. ha unutmadan birde Ağ paylaşım merkezinde Ağ Kablosu takılı değil diye görüyor(Zaten anlattıklarıma göre normal bir olay sanırım)

• quote:

Orijinalden alıntı: ClioCin

Merhabalar arkadaşlar, yeni bir anakart aldım marka modeli, asus p5g41t-m lx, her şey iyi güzel taktım,kurdum,format attım, anakartın chipsetlerini yükledim (intel) gel gelelim ethernet driver'ını kursamda ne modemimde ethernet ışığı yanıyor, nede anakartın ethernet girişinde kablonun takılı olduğu yerde ışık falan yanmıyor. sitesinden başka bir driver indirdim aynı model anakartın, onu kurdum yine olmadı. BIOS üzerinden Ethernet kablosuyla ilgili Disable olan bir seçenek vardı ben onu Enable yaptım ve bilgisayar açılırken Ethernet kablosu takılı/hazır değil devam etmek için f1'e basın yazdı. şuan düşüncelerime göre ya benim kablom veya modemimde sorun var yada anakartın ethernet kartı yanık/bozuk. şimdi eğer ethernet kartı bozuk değil ise bunu nasıl anlayabilirim? modemin kablosunu başka bir bilgisayarda yarın deneyeceğim ona göre sonucu yazarım. yardımlarınızı esirgemeyin iyi forumlar. ha unutmadan birde Ağ paylaşım merkezinde Ağ Kablosu takılı değil diye görüyor(Zaten anlattıklarıma göre normal bir olay sanırım)

Anakartinin ethernet kablosunun altin teli yamulmus olabilir kabloyu duzelt...pcnin agp bolumune biraz surt ve cope at

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BulletStorm

Anakartinin ethernet kablosunun altin teli yamulmus olabilir kabloyu duzelt...pcnin agp bolumune biraz surt ve cope at

Kontrol ettim yamulma vs. herhangi bir hata yok.
  • Modemine internet gelmiyorsa anakartla ne alakası var ki internet sağlayıcı müşt.hiz. arayacaksın.Onlarda sinyal var derse telefon hattından alıyorsan bağlandığı yerde bulunan kablolar çıkmış yada kablonuzda kırık var demektir.Bunu modeme internet ışığı gelince yap,Bilgisayarınızın arama bölümüne CMD yazın siyah ekran çıkacak ve çıkan yerede ipconfig yazacaksın bakalım eternetin İP alıyor mu? İp gözükmüyorsa Modem ayarlarınızı fabrika ayarlarına döndürün ve tekrar aynı işlemi yapın yine almıyorsa CAD5 kabloyu ya yenileyin yada sıfır alın okadar.Anakartla ilgili sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

Modemine internet gelmiyorsa anakartla ne alakası var ki internet sağlayıcı müşt.hiz. arayacaksın.Onlarda sinyal var derse telefon hattından alıyorsan bağlandığı yerde bulunan kablolar çıkmış yada kablonuzda kırık var demektir.Bunu modeme internet ışığı gelince yap,Bilgisayarınızın arama bölümüne CMD yazın siyah ekran çıkacak ve çıkan yerede ipconfig yazacaksın bakalım eternetin İP alıyor mu? İp gözükmüyorsa Modem ayarlarınızı fabrika ayarlarına döndürün ve tekrar aynı işlemi yapın yine almıyorsa CAD5 kabloyu ya yenileyin yada sıfır alın okadar.Anakartla ilgili sorun yok...

Hayır benim kast ettiğim modem ile bilgisayar arasındaki bağlantıda, servis sağlayıcım ile ilgili bir sıkıntım yok hatta şuan android telefon sağolsun sayesinde bilgisayarı internete bağlayarak yazıyorum şuan. anakartın ne ışığı yanıyor nede modemin üstünde bilgisayar ile bağlantı kurduğuyla ilgili olan ethernet ışığı.

• ozaman CMD bölümünü dene sorunun çözülecek denemeden farklı uygulamalara girme CMD.....
  • başlat-denetim masası-aygıt yöneticisi-ağ bağdaştırıcılar bölümünde donanımınız görünüyormu...
    görünmüyorsa "Atheros AR8121" ethernet driverini yükleyin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük ihtimal driveri yükleyemediniz,
  • Bilgisayarım > Sağ tık > Yönet > Aygıt yöneticisi > Ağ bağdaşlaştırıcıları kısmında ethernetiniz yüklü olarak gözüküyor mu?
  • Evet gözüküyor. başka bir modem ile denedim şuan giriyorum, sanırım sorun modemdeydi kabloyu oynatınca sorun kalmadı. teşekkürler.
  • Aynı sorun bende de var. Aynı marka model anakart.. ama ne yaptıysam LAN ışığı yanmıyor. kabloyu algılamıyor.
    Kabloda neyim arıza filan yok. Başka anakartta çalışıyor.
    Ethernet soketini bile değiştim Ama nafile..
    Anakart sürücüyü görüyor yüklüyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.