Şimdi Ara

Anakart ile kasa arasındaki beceriksizliğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim bugün Asus prime B660 plus D4 anakartım geldi kasa Thermaltake S200 TG ARGB üç adet argb fan var kasa kontrolcüsü ile bir türlü bağlayamadım kasa kontrocüsünden gelen kabloyu ana kartta bulunan üç girişinde denedim fakat çalışmadı en son bu Led 1-2-3 yazan pinleri ana karta taktığımda çalıştı bu seferde ana karta takacağım pc data kablosu için yer kalmadı neyi yanlış yapıyorum anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORKMAZ60 -- 15 Mayıs 2023; 21:53:43 >

• Yanlış bilmiyorsam yüzük parmağınızın denk geldiği yere sata veya molex güç bağlantısı yapılması lazım.

Pc data'ya giren kablonun diğer ucu 3 pin fan bağlantısı sanırım. Onu da anakart üstünde 4 pin pwm fan uçlarından birine takarsınız.

SW ucu da reset butonunu bağlamışsınız. Ona bastıkça rengi değişecek.

Eğer Asus aura sync yazılımı ile rgbleri kontrol edecekseniz led1, led2, led3 bağlantılarını doğrudan anakarta bağlamanız lazım.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Sistemi hazır aldığım için hepsi takılı gelmişti dediğiniz yerde sata güç bağlantısı var evet

Pc datadan gelen kabloyuda anakarta taktığımda çalışıyor hepsi fakat tek renk yanıyor

SW uç ile ilgili hiç bir bilgim yok vatanbilgisayardaki arkadaş o şekilde toplamıştı

Asus aura yazılımı kullanmak istiyorum ve dediğiniz gibi anakartaki led 1-2-3- e bağladım çalışıyor ama pc data kablosunu takacak yer kalmadı

Asus aura sync yazılımı kullanmak için fan çoklayıcı alıp hepsini tek yerden bağlasam yada nasıl bir şey önerirsiniz

• Elinizdeki devre kartı rgbleri belli profilde çalıştırma kabiliyetine sahip. Kasadaki reset butonuna bastıkça rengi veya animasyonu değişmesi lazım.

Pc data'ya bağlanan kablonun diğer ucu fan bağlantısı şeklinde mi? Şunun gibi:
    Eğer böyleyse o Fanların devir hız bilgisini taşıyordur.
  • Bu kontrolcü 3 adet A-rgb ledi calistirabilir.

Sagdakiler renk soldakiler güç sağlar.Altta 1 adet sata güç girişi var onuda bağlayın. Daha sonra pc den gelen reset veya kasanın üstünde bulunan rgb tuşuna basarsanız renkler değişecektir.Dogru bağlantı bu şekildedir.
  • Renk kablolarındaki oklar da birbiri ile eslesmeli.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Anakarttaki argb bağlantısı ve argb fanlar ile aynı 2dolu boş 1 dolu şeklinde soket

• ICES NMB kullanıcısına yanıt

Kasanın üstünde rgb tuşu yok reset tuşunuda hiç denemedim açıkçası peki fan çoklayıcı kablo alıp 3 fanı bu kablo ile anakarta bağlasam sıkıntı olurmu asus un programınıda kullanabilirim bu sayede

• ICES NMB kullanıcısına yanıt

Kasanın üstünde rgb tuşu yok reset tuşunuda hiç denemedim açıkçası dediğiniz gibi yaptım evet reste tuşuna bastığımda renk değişiyor teşekkürler peki ben iki fan daha alcam hem onları hemde asus un yazılımını kullanmam için fan çoklayıcı kablo vs gibi bir şeymi almam gerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.