Şimdi Ara

Anakart Işığı yanıyor ama açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakarta güç geliyor anakartın üzerindeki led yanıyor ama start almıyor bilgisayar. PSU, işlemci, ram değiştirdim yine değişen birşey olmadı. Açma tuşuna bastığımda anakart üzerindeki via chip biraz ısınıyor. Sorun nerede olabilir? tamir edilebilir mi? edilirse ne kadara mal olur?

anakart Asus m2v-mx se

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2VMX_SE/

• önce biosu bir sıfırla..... pili kısa devre et...

sonra ekran kartın on board ise harici bir ekran kartı ile tekrar dene

olmadı ise

çizgi elektronik asus anakart italatcısı sorununu oraya yaz bi onlar daha net bilgi verebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkismail

önce biosu bir sıfırla..... pili kısa devre et...

sonra ekran kartın on board ise harici bir ekran kartı ile tekrar dene

olmadı ise

çizgi elektronik asus anakart italatcısı sorununu oraya yaz bi onlar daha net bilgi verebilirler.

dediklerini denemiştim yinede sonuç alamadım son çare oraya yazacağım heralde teşekkürler cevap için...
  • Kardeşim bende asus rampage ıV gene vardı sisteme güç geliyor ancak anakart ışığı yanıp sönüyor açılmıyordu. Güç kaynağı bozuk dediler ben anakarttan şüpheleniyordum ama ona sağlam dediler. En son adam dediki usb girişlerini anakart bağlantısından çektiğimde pc açılıyor taktığımda açılmıyor dye söylendi. Benim usb girişlerim mahvolmuştu zaten hatta içinde flash diskten metal parça bile kamıştı. Meğerse bundan dolayı anakart kısa devre yapıyormuş. Seninde eski Kullanmadığın yada eskimiş bağlantı noktaların varsa onları anakarttan sökpower tuşuwer tuşu bağl yada anakart üzerinde power varsa onuda sök öyle çalıştır. Bu konuya 2016da cevap verdim. Millet diyecek 6 yıl omuşyıl Ama sıkıntısı olanlar bakcak sonuçta umarım işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyoladi

Kardeşim bende asus rampage ıV gene vardı sisteme güç geliyor ancak anakart ışığı yanıp sönüyor açılmıyordu. Güç kaynağı bozuk dediler ben anakarttan şüpheleniyordum ama ona sağlam dediler. En son adam dediki usb girişlerini anakart bağlantısından çektiğimde pc açılıyor taktığımda açılmıyor dye söylendi. Benim usb girişlerim mahvolmuştu zaten hatta içinde flash diskten metal parça bile kamıştı. Meğerse bundan dolayı anakart kısa devre yapıyormuş. Seninde eski Kullanmadığın yada eskimiş bağlantı noktaların varsa onları anakarttan sökpower tuşuwer tuşu bağl yada anakart üzerinde power varsa onuda sök öyle çalıştır. Bu konuya 2016da cevap verdim. Millet diyecek 6 yıl omuşyıl Ama sıkıntısı olanlar bakcak sonuçta umarım işe yarar.

hocam aynı sorun bende de var sınırım Power tuşuna basıyorum fan 3-5 saniye çalışıyor sonra pc kapanıyor tekrar
    ne yaptıysam olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzZ31 -- 1 Haziran 2016; 16:47:32 >

• OguzZ31 kullanıcısına yanıt
    Anakarti uzay montajda calistirmayi deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrenalin_ kullanıcısına yanıt
    denedim olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OguzZ31 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntıyı çözdüm cevabımı çok uzun zaman sonra verdim ama sonunda hallettim. Nenim kasamın ön tarafındaki flash disk girişleri bozulmuştu. Hatta bi kere flash disk taktım çıkardım flash'ın parçası içinde kaldı. Neyse ondan sonra çıkardım onu aradan bi süre geçti. Dediğim gibi kasayı çalştyorum ışıklar yanıyor çalışıyor ancak 2 sn sonra kapanıyordu. Pc tamircisine götürdüm bana güç kaynağının değişmesi lazım dedi. Anakartı kasadan çıkardı başka güç kaynağı taktı çalıştı ekrana görüntü gelmiyordu. Ama anakart dışardayken ve başka güç kaynağı takılıyken çalıştı. Bu arada kasa dışına çıkardığında anakart üzerinde hardisk, dvd player, ses kartı, açma kapama v.b. kabloları takılı değildi. Tamam dedim değişelim 300 lira param gidiyordu. Adam kasanın içine taktı anakartı güç kaynağını değişti kabloları anakarta bağladı ama pc yine aynı hatayı vermeye başladı. Adam kafayı yedi bu nasıl olur diye. Sonra olayı çözmüş ama bana söylemiyor. Meğerse o flash disk girişleri bozuk olduğu için kısa devre yapıyormuş. Yani böyle bi sıkıntınız varsa anakart üzerindeki bağlantı noktaları kısa devre yapıyordur.Ön Flash disk bağlantı kablolarını anakarta bağlamadı iptal etti. Sadece arkayı kullanıyorum. Neyse olayı adam çözmüş ama o kdr uğraştğı için para almak istiyor bana zorla güç kaynağını değiştirmek istedi. Dedim tak benm güç kaynağını tekrar deneyelim gözümle görmem lazım. Adam taktı anakart çalıştı ama ekrana görüntü gelmedi. Bak dedi gelmiyor görüntü mecbur aldım. Eve geldim internetten araştırdım güç kaynağı nasıl bağlanır. Bi güzel söktüm pc yi bozulursada bozulsun dedim çünkü orda bi kıllanmıştım. Ayıptır söylemesi pc 4 binlira harcamıştm. Bağladım öğrendiklerimle ekrana görüntüde geldi. Meğerse bilerek ters bağlamış kabloları o yüzden ekrana görüntü gelmiyor. Sonra aaradım bi güzel saydırdım. Gittim geri verdim bunu bağlattım. Paramıda geri aldım. Bu olaydan sonra artık pc mi kendim açıp temizlğini yapp ekran kartının macununa kdr herşeyi temizleyebiliyorum. O yüzden pc toplayan arkadaşlar bu işi öğrenin ne olursa olsun kendiniz yapın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.