Şimdi Ara

Anakart ısınma problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Giga-Byte K8NS bir anakart var. Yeni aldığım GF6600 ekran kartını takınca ve oyunları da açınca 300w psu ısınmaya başladı. O nedenle yeni bir kasa aldım 450w lık ve komple sistemi ona değiştirdim. Power düğmesine bastım ve olanlar oldu. Anakart üzerinde chipin pasif soğutucusu inanılmaz derece ısınmaya başadı voltajdan şüphelenip eski psu ile denedim anakartı ancak aynı problem yine devam etti. Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 10 sn sonra sistem kilitleniyor.

Bu konuda yardıcı olabileceklerden öneri bekliyorum.

Saygılar.

• Yok mu fikri olan
  • kasaya takarken altında vida falan unutmuş olmayasın?Kısa devre yapıyor olabilir.Fazla montaj ayağı falan varsa onları sök.
  • denemediğim şey kalmadı, anakart komple kasadan söküp denedim yine olmadı. 300w lık kasadan 450w lık kasaya anakartı değiştirdim. Chipset ısınma ve kilitlenme problemi çıktı. Tekrar 300w lık kasada denedim sorunsuz çalıştığı yerde de aynı problemle karşılaştım. Yeni aldığım 450 psu yu yarın bulabilirsem test ettirecem. Belki de anakarta zarar verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyor -- 4 Temmuz 2006; 2:05:15 >
  • anakartı komple dışarı çıkar.Parçaları dışarda bir yerde düzgün şekilde tak ve öyle çalıştır.Belki kasada statik falan vardır ondan bu kadar ısınıyordur.Kaçak falan olabilir
  • PSU markası ne?Benim de aklıma kısa devre gelior ama psu'da ynalış bağlama vs durumun da sözkonusu olabilir..
  • Marka Frisby 450watt. Ama işin ilginç tarafı 7-8 aydır çalıştığı yerden anakartı söktüm ve yeni kasada çalıştırdıktan sonra tekrar eskisine takınca orada da ısınmaya başladı. Yani şimdi iki kasada da çalışmıyor anakart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7-8 aydır kullandığım 300 watt lık kasadan anakartı söküp 450 watt lık kasaya taktım. Daha sonra aşırı derecede anakart üzerindeki pasif soğutucunun ısındığını gördüm. Acaba psu dan mı diye denemek için eski 300 e taktım aynı problem onda da devam etti. 450 watt lık psu anakarta zarar mı verdi acaba ???
  • Arkadaşım aldığın psu dandirik bi marka.Eğer yüklenmişsen voltaj eksik gelmiş veya dalgalanma yapmış olabilir.Bu da anakarta zarar verebilir.Anakartı garantiye göndermeni ve daha sağlam bi psu almanı tavsiye ederim.Psu markası için forumda ufak bi arama yaparsan detaylı sonuca ulaşırsın
  • ne yüklenmesi biostan öteye geçmedim ki.... zaman kalmadı ısınmadan.
  • dostum ayni sorun banada geldiii ayni anakart hemde
  • nedir bunun derdi dostum moralim çok bozuldu. bütüngün çalışıyorsun eve gelip biraz bilgisayarla uğraşayım dedim anakarttan olduk galiba.
  • boardta ayni isinma oluyordu bilg. acmada aşırı ısınıyodu bilg. da kendini otomatik kapatıyorduuu bu sorun bana bii power supy yaktıktan sonra geldi dandik bii power supy vardi onun yüzünden anakarttan oldum
  • yani bunun sebebi psu diyorsun öyle mi. ama ucuz psu lar arasında en çok önerilen marka buydu. bu zararı garanti telefi etse bile benim 2 ay zaman kaybım olur
  • 19$ lık kasada birşey olmadı anakarta 41$ lık kasada daha ilk açılışta problem çıktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyor

19$ lık kasada birşey olmadı anakarta 41$ lık kasada daha ilk açılışta problem çıktı.

Ben sana aynı kasayı 100 $ a da satabilirim değil mi ? İstesem yapabilirim yani bunu değil mi?

Aldığın parçanın ne kadar pahalı olduğu önemli değil
  • bence anakrtı söküp takarken hasar vermiş olabilirsin.
    bende de aynı anakart+300W dandik bi PSU+ATİ9600XT+3HDD+CD-RW+sempron 2500+ +oc bir problem yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Per_matik

bence anakrtı söküp takarken hasar vermiş olabilirsin.
    bende de aynı anakart+300W dandik bi PSU+ATİ9600XT+3HDD+CD-RW+sempron 2500+ +oc bir problem yok.

alakasi yoktur dostum ayni sorun bizim başımızada geldiii hemden ayni anakartla
  • pardon :-)
  • Servise verdim ne varsa ne yoksa. Eğer bir sonuç çıkmazsa yarına kadar garantiye gönderip bir hafta içinde yenisi alıyorum parçaların.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.