Şimdi Ara

anakart -işlemci uyumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben yeni bir işlemci almayı düşünüyorum.Şimdiki işlemcim emektar p4 -3.06 yıllardır kahrımı çekti.
    Bu konularda fazla donanımlı değilim.Öğrenmek istediğim şu.
    Şu anki Anakartım Asus p5pl2-e. eski ana kartım bozulduğunda durumum kısıtlı idi bunu almıştık fazla incelemeden.Fiyatı uygundu.
    Ancak şu an beni hayalkırıklığına uğratmış durumda.Bir kere fsb 1333 değil 800 ve 1066 şeklinde ve 65 nanometre işlemcileri destekliyor.Yeni bir anakart alma olanağım da yok.
    Bu ister istemez orta seviye bir çift çekirdek işlemciyi bana zorunlu kılıyor.
    Core 2 duo e 4500 2.2 ghz fsb'si 800 ve 65 nm bu yazdıklarıma göre ana kartımla uyum sorunu yaşanır mı?
    yok yaşanmıyor ise ileride çıkacak olan e 4700 işlemciyi beklemem daha mı mantıklı olur.Performans farkı açısından.
    şimdiden teşekkürler.

• ARKADAŞIM BANA KALIRSA YANLIŞ BİR SEÇİM YAPMIŞSIN E4500 DİYEREK.ANAKARTLA UYUMLU OLARAK ÇALIŞIR İİŞLEMCİ ONA KAFA YORMA DERİM.AMA İŞLEMCİ ALACAKSAN BANA SORARSAN BAKACAĞIN İLK ŞEY CACHE(ÖNBELLEKTİR).SENİN VERMİŞ OLDUĞUN İŞLEMCİDE 2MB ÖNBELLEK VAR AYRICA 800 FSB HIZINDA.BENİM TAVSİYEM E6XXX SERİSİNDEN BİR İŞLEMCİ ALMAN.ÖRNEĞİN BENDE GIGABYTE965P-DS4 VAR ANAKART OLARAK.İŞLEMCİ E6320 1.86GHZ 4MB CACHE 1066MHZ FSB.İŞLEMCİNİN GHZ PEK O KADAR PERFORMANSTA FARK ETMEZ AMA CACHE VE FSB HIZI FARK EDER.DEDİĞİM GİBİ ÖNBELLEK OLAYINA VE FSB HIZINA BAK İLK ÖNCE DAHA MANTIKLI OLUR GİBİME GELİYOR.AMA YİNEDE SEN BİLİRSİN KARDEŞİM YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSAM YANLIŞŞ DİYEBİLİRSİNİZ ARKADAŞLARIM:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.