Elimde bir makina için birçok parça var, eksiğim anakart ve işlemci. anakart seçiminden sonra belki ekran kartı (Elimde 2X bi ekran kartı var). Ram sorunum yok, sd yada ddr olması halinde karşılayabilirim. Şimdi grafikle çok işi olmayacak, daha çok internet üzerinden İşlemciye ve rame yüklenen uygulamalar çalıştıracak bir bilgisayar toplama derdindeyim, ancak bütçem çok kısıtlı. ikinci el ve açık arttırma sitelerinde dolaşarak fikir sahibi olmaya çalıştım ancak kafam oldukça karıştı. Ben daha önce hiç AMD kullanmadım. Ancak fiyat/performans olarak düşündüğümde sanırım AMD daha mantıklı olacak, tabi bu bir kıstas değil INTEL de tercih edebilirim. Neyse minimum celeron 1.7 ayarında bi işlemci gücüne ihtiyacım var. Bir anakarta rastladım, desteklediği işlemciler aşşağıda, bunların arasında ne tavsiye edersiniz liste : Anakartın desteklediği işlemciler...
ayrıca elinde anakart-işlemci si olup satmak isteyen intel yada amd bunlarıda değerlendirebieceğim gibi, diğer görüş ve yardımlarınızıda sabırsızlıkla bekliyorum...