arkadaşlar başıma gelen olay başlıkta belirttiğim olay. asrock fatality z77 pro anakartım var. geçenlerde işlemcime (3570k) delid işlemi yapmak için anakartın üzerinden tam kaldıracağım sıra, üzerinde sıvılaşmış olan termal macun, anakart işlemci pinlerinin üzerine damladı. bir peçete ile silmeye calısırken yanılmıyorsam 1 tane pinini kırdım, farkında olmadan da 2 tane pini eğdim.
eğik olan pinleri düzelttim. biraz da kolonya falan sıktım oraya ama bir türlü o damlayan macunu oradan sökemedim. bilgisayar başlarda açılmıyordu, ancak biraz zaman geçti (galiba kolonya kurudu) sonra tekrar denedim açıldı. geçen bir ara oyun oynarken kendine kendine birden kapandı ve yine açmaya çalıştım açılmadı. ancak bu 5 gün falan oluyor sorunsuz çalışıyor, ve oyun oynarken de herhangi bir problem çıkarmıyor.
sizden ricam, ben o pinlerin üzerine damlayan termal macunu, pinlere zarar vermeyecek şekilde nasıl silebilirim? veya silmeme şu an artık gerek var mı? son olarak şu an değil de gelecek baharda güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum. ben şu an bir tane gtx 1070 ekran kartı alsam, bu bilgisayar ile 5-6 ay kadar kullanırsam, bu bahsettiğim problem ekran kartıma zarar verir mi?
Kredi kartına ince bir peçete tarzı birşey sar, pinlerin arasından onunla geç, temizleyeyim derken daha fazla pine zarar verme işlemci ekran kartına zarar vermez.
hocam kredi kartı o pinlerin arası için çok kaba kalıyor. bir de peçete ile sardığımda baca temizleme aleti elde ediyorum resmen :) merak ettiğim bir diğer konu da oradaki termal macun zamanla zarar verir mi anakarta? eğer zarar vermez diyorsanız, ki şu an dediğim gibi birkaç gün oldu kullanıyorum bana bir problem çıkarmadı ilk bu olay olduğunda açılıp kapanmaların haricinde, ben bu şekilde 5-6 ay yeni ekran kartını takıp kullanmayı düşünüyorum.
ayrıca teşekkür ederim cevabınız için.
quote:
Orijinalden alıntı: u.m.z
hocam kredi kartı o pinlerin arası için çok kaba kalıyor. bir de peçete ile sardığımda baca temizleme aleti elde ediyorum resmen :) merak ettiğim bir diğer konu da oradaki termal macun zamanla zarar verir mi anakarta? eğer zarar vermez diyorsanız, ki şu an dediğim gibi birkaç gün oldu kullanıyorum bana bir problem çıkarmadı ilk bu olay olduğunda açılıp kapanmaların haricinde, ben bu şekilde 5-6 ay yeni ekran kartını takıp kullanmayı düşünüyorum.
ayrıca teşekkür ederim cevabınız için.
aynısı benim başıma geldi, ben kredi kartı ile temizledim ve pinleri düzelttim.
ekran kartı olayına gelince işlemcinin ekran kartına zarar vereceğini sanmıyorum.
Pini eğdim dediğin işlemci yuvası mı işlemcinin mi ? İşlemci yanabilir en fazlada anakarta zarar verir işlemci zarar gördüyse işin çok kolay yeni bir işlemci alman yararına olacaktır.
hocam anakartın üzerindeki pinlerden birkaçını eğdim. belki biri kırılmış da olabilir tam detaylı bakamadım macundan görünmüyor. ayrıca falçataya peçete sarıp denedim yine de o iki sıra pin arasından geçmiyor tam olarak ve ben de gerçekten tamamen zarar vermeyeyim diye biraz da çekiniyorum temizlemeye. acaba tüyleri çok ince ama biraz sert bir fırçayı (tıraş makinesi temizleme fırçaları oluyor ya ince onun gibi) alkole batırıp batırıp silmeye çalışsam mı?
u.m.zU
kullanıcısına yanıt
Aslında Çözümü kafanda bulmuşsun...Tebrik ederim..Ama Kullanacağın Edavatlar yanlış.. Bak şimdi; Hırdavatçıdan En küçük Boya fırçası alıyorsun.Fırca,Kıl Fırça Olursa daha iyi olur.. Fıçanın Uç Kısım ile dip kısmının arasından tam ortasından makas yada falçata ile düzgünce keseceksin..Yani Fırça küt olacak.. Diyelimki Bunu Yaptık.İçerisinde katkı maddesi olmayan alkole fırçayı bandır ve işlemci pinlerinin aksi istikameti değilde akışkan tarafına doğru hafifçe sürterek temizlemeye başla..Ama Fırçayı geriye asla çekme..Hep Aynı istikamet olsun fırçalama.. Taaaa ki O Macun oradan çıkıncaya kadar... Kredi kartı yada başka sert parçalarla bu iş riskli olacaktır..Diğer sağlam pinleride eğme yada kırma ihtimalin olabilir..